کارگاه روانشناسی سواد عاطفی

کارگاه روانشناسی سواد عاطفی به توانایی بیان وضعیت عاطفی فرد و برقراری ارتباط احساسات اشاره دارد. بنابراین فرد با سواد عاطفی به خوبی توسعه یافته قادر به تشخیص و پاسخگویی به وضعیت های عاطفی دیگران است. این یک ویژگی بارز روابط سالم تلقی می شود. باید به کودکان آموزش داده شود تا احساسات خود را شناسایی و تنظیم کنند. فقدان سواد عاطفی می تواند همه چیز را از نگرش دانش آموز نسبت به مهارت های اجتماعی و عملکرد تحصیلی خود تحت تأثیر قرار دهد.
سواد اجتماعی و عاطفی چیست؟
معنی سنتی “سواد” چیست؟ کلمه “سواد” که به معنای سنتی به کار رفته است نشانگر توانایی خواندن و نوشتن در سطح مشخصی از مهارت است. این شامل توانایی تشخیص، تفسیر و ایجاد حروف، کلمات و جملات متناسب با سن است. این به معنای درونی کردن دادن و گرفتن ارتباطات انسانی و اصوات و ریتم های یک زبان خاص است. این به معنای داشتن درک اساسی از «قوانین» زبان نوشتاری، کلامی و تصویری است. بنابراین چگونه می توان سواد اجتماعی و عاطفی را تعریف کرد؟
-
سواد عاطفی
اما “سواد عاطفی” به چه معنی است؟ با استفاده از تعریف “سواد” در بالا، این به معنای مهارت خاصی در “خواندن” احساسات است. کارگاه روانشناسی سواد عاطفی به شناخت و تفسیر احساسات خودمان و دیگران، در سطح مناسب برای تمامی سنین کمک می کند. این به معنی یادگیری در مورد ریتم عواطف است. به عبارت دیگر، یادگیری برخی مهارت ها برای حرکت در فراز و نشیب احساسات هنگام بازی در درون خود توسط کارگاه روانشناسی سواد عاطفی انجام می گیرد. این در مورد یادگیری برای مدیریت قدرتمند آنچه ما می خواهیم و نمی خواهیم، و مذاکره با دیگران است که در برابر نیازها و خواسته های آن ها مقابله می کنیم.
-
سواد اجتماعی
به همین ترتیب، “سواد اجتماعی” به معنای سطح مهارت در ایجاد روابط محترمانه است. این به معنای یادگیری در مورد دادن و تعامل با دیگران است. این شامل لذت بخش و گاهی دردناک برای به اشتراک گذاری با دیگران و اجازه می دهد آن ها “برای ما” واقعی باشند فراتر از کلیشه ها و برچسب ها و فراتر از آن صرفاً ابزاری برای برآورده کردن نیازهای خودمان هستند. واضح است که سواد اجتماعی و عاطفی می توانند در طول زندگی ما ساخته شوند. شاید یکی از ویژگی های برجسته ماندن در قلب و نشاط و جوانی حتی در سن و سال بودن، شجاعت و فروتنی برای ماندن در فضای یادگیری مداوم درباره احساسات و روابط باشد، دانستن این نوع سواد هرگز انجام نمی شود و غبارآلود می شود. اما مخصوصاً برای والدین و سال های ابتدایی، مربیان با داشتن برخی ابزارها برای ساختن سواد اجتماعی و عاطفی با فرزندان خردسال می توانند به پایه و اساس مقاومت کمک کنند. ویژگی ها و مهارت هایی که تا آخر عمر در خدمت آن ها و دیگران خواهد بود. تمامی این ها با گارگاه روانشناسی سواد عاطفی در کلینیک پیروزی ممکن خواهد بود. شما می توانید دانش کافی را درباره سواد عاطفی کسب کنید.
کارگاه روانشناسی سواد عاطفی در کلینیک پیروزی
کارگاه روانشناسی سواد عاطفی در کلینیک پیروزی به شما می آموزد:
-
چگونه رابطه ایی هدفمند و رضایت بخش داشته باشیم؟
زندگی هدفمند یعنی هر روز صبح با هیجان از خواب بیدار شوید و زندگی خود را در روز به بهترین وجه ممکن آغاز کرده و شب از نتایج کارهایتان خوشنود باشید. شما عزیزان در کارگاه روانشناسی سواد عاطفی می آموزید که چگونه رابطه ایی هدفمند و رضایت بخش داشته باشید. با ما همراه باشید.
-
چگونه به کودکانمان سواد عاطفی را آموزش دهیم؟
برخی از کودکان به طور غریزی با احساسات و عواطف خود مطابقت دارند و آماده خواهند بود تا راحت تر با موقعیت های جدید و متفاوت افراد کنار بیایند. دیگران ممکن است کمی بیشتر به کمک نیاز داشته باشند. همه کودکان باید سواد عاطفی خود را پرورش داده، پشتیبانی و تشویق شوند بنابراین با “صحبت کردن و آموزش” فرزند خود را به توانایی بیان احساساتشان برسانید تا با موفقیت در دنیای پر از احساسات رشد کنند. این کار با کارگاه روانشناسی سواد عاطفی ممکن است. برای شرکت در کارگاه روانشناسی سواد عاطفی کلینیک پیروزی می تواند با تماس از طریق شماره های درج شده با کارشناسان ما ارتباط برقرار نموده و از زمان برگزاری کارگاه روانشناسی سواد عاطفی مطلع شوید.
-
عوامل موثر بر کاهش کیفیت رابطه
عوامل موثر بر کیفیت زندگی شامل :
1. رضایت فردی
2. عوامل محیط فیزیکی
3. عوامل محیط اجتماعی
4. عوامل اقتصادی اجتماعی
5. عوامل فرهنگی
6. عوامل وضعیت سلامتی
7. عوامل شخصیتی
8. عوامل استقلال فردی
-
شناخت من و پارتنر مناسب من
در کارگاه روانشناسی سواد عاطفی به بررسی الگوهای رفتاری برای انتخاب شریک زندگی پرداخته می شود. این الگوها عبارتند از:
– آیا شریک زندگی شما جلوی پیشرفتتان را نمی گیرد؟
– سبک زندگی یک پارتنر خوب به سبک زندگی شما نزدیک است؟
– پارتنر شما تلاش نمی کند تا شما را تغییر دهد.
– شریک زندگیتان به حرف های شما گوش می دهد
– یک پارتنر خوب تعادل دارد
– شریک زندگی شما حد و مرز های شما را رعایت می کند.
-
تکنیک های حل مسئله و مشکلات
این تکنیک ها به شما کمک خواهند کرد تا بتوانید مسائل زیر برا برطرف نمایید.
1. مسائل بهداشت روان
2. مدیریت وقایع استرس زا در زندگی
3. برخورد با پیامدهای طلاق
4. مقابله با از دست دادن یک دوست عزیز
5. از دست دادن شغل
6. استرس مربوط به تشخیص سرطان
7. مشکلات مرتبط با بیماری های قلبی
8. استرس شغلی
9. مشکلات خانوادگی
10. مشکلات مالی
11. مشکلات در روابط
12. مقابله با عوامل استرس زا در زندگی روزمره
13. مسائل اساسی روانشناختی و عاطفی
14. مشکلات ناشی از بیماری پزشکی
15. مسائل بهداشت روان ناشی از عوامل استرس زا در زندگی
16. مسائل مربوط به اضطراب
17. مشکلات مربوط به خود آزاری
18. اگر در کار یا خانه خود احساس ناراحتی کنید
19. برای مدیریت علائم خاص افسردگی
20. برای برطرف کردن مشکلات خاص در زندگی
مدرس کارگاه روانشناسی عاطفی: محمد پیروزی
اهمیت کارگاه روانشناسی سواد عاطفی
می توان گفت که سواد عاطفی سفر قهرمانانه ای از شهری به شهر دیگر است. مسافتی بسیار کوتاه که از نظر مغز اندازه گیری می شود اما یك سفر مادام العمر از نظر توسعه کنترل ضربه، ایجاد روابط احترام آمیز، توسعه اصول و ارزش های ما و رسیدن به پتانسیل های کامل ما به عنوان انسان از نظر عاطفی، اجتماعی و معنوی است. در حالی که رشد سواد عاطفی یک یادگیری مادام العمر است، هنگامی که یادگیری شگفت انگیز در حال وقوع است و رشد مغز در اوج خود است، پایه های اصلی در کودکی که توسط یونسکو به معنای تولد هشت سالگی تعریف شده است، گذاشته شده است. کودکان خردسال بسیار تحت تأثیر مردم و محیط اطراف خود هستند. سال های اولیه زمانی است که کلیشه های مربوط به جنسیت و طبقه گذاشته می شود. کودکان شروع به درونی کردن مفاهیم در مورد پتانسیل، نقش و مکان زندگی خود و دیگران می کنند. آن ها دینامیک قدرت را تنظیم می کنند و زبان، رفتارها و رفتارهای افراد قابل توجه پیرامون خود را آینه می کنند. با راهنمایی بزرگسالان دلسوز توسط کارگاه روانشناسی سواد عاطفی کودکان می توانند فرهنگ واژگان را برای شناخت و صحبت در مورد احساسات و سیگنال های بدن شروع کنند.
نکات برتر برای کمک به فرزند شما در توسعه سواد عاطفی
- احساسات فرزندتان و واکنش های احساسی آن ها را بپذیرید. فوراً قضاوت نکنید، انتقاد یا نفی کنید که کودک شما چه احساسی دارد. احساسات خود را برای آن ها ذکر کنید .
- احساسات خود را به آن ها نشان دهید. انجام این کار به کودکان کمک می کند تا درک کنند.
- کودک خود را تشویق کنید تا در مورد احساسات خود صحبت کند. محیطی را ایجاد کنید که به راحتی صحبت از احساسات و عواطف عاری از قضاوت ، انتقاد یا انگشت نورد صحبت کند.
- به آن ها کمک کنید تا علائم مربوط به احساس دیگران را تشخیص دهند. در داستان ها، کتاب ها یا برنامه های تلویزیونی، سؤالات متداول را بخواهید تا فرزندتان به کشف یک شخصیت یا شخص کمک کند. بگویید، “فکر می کنید چطور او را حس کرده است؟” یا “اگر چنین اتفاقی برای شما افتاد، چه احساسی دارید؟”
- به آن ها بیاموزید که چگونه آرام شوند و “دکمه مکث” تخیل خود را فشار دهند. آن ها را ترغیب کنید که سه نفس عمیق بکشند و یک علامت ساده بگویند “من می توانم احساس آرامش کنم.”
- به کودکان روش های جایگزین برای ابراز ناامیدی های خود را بیاموزید. از کودکتان سوالی با قدرت و کوشش بخواهید که به آن ها کمک کند تا احساس کند انتخاب خود را دارد.
- آنچه را که آن ها را به انجام بهترین عملکردشان تشویق می کند، تشخیص دهید. فرزند خود را به جای تمجید از آن ها تشویق کنید: روی تجلیل از رفتار و تلاش تمرکز کنید، نه فقط نتیجه. چیزهایی مانند این را بگویید “من متوجه شده ام که وقتی همه چیز سخت می شود، سعی می کنید تلاش کنید و این خارق العاده است”.
چرا داشتن سواد عاطفی دشوار است؟
مهارت سواد عاطفی برای توسعه نیاز به تعامل متقابل چهره به چهره دارد. در دنیای دیجیتالی ما، جایی که ما دائماً درگیر تعامل یک طرفه از طریق فناوری هستیم. باید به کودکان فرصت دهیم تا در تعامل معنا دار و دو طرفه چهره به چهره با دیگران شرکت کنند که این بخش بزرگی از توسعه مهارت سواد عاطفی است.
انتظارات ما از پسران و دختران متفاوت است. به دلیل هنجارهای جنسیتی اجتماعی ما این عقیده وجود دارد که پسران و آقایان نباید احساسات خود را ابراز کنند زیرا این امر باعث می شود آن ها بیش از حد زنانه، کمتر مردانه یا ضعیف باشند. مطابق با این عقیده، ما تمایل داریم بیشتر در مورد تجربیات عاطفی با دختران صحبت کنیم تا با پسران. در نتیجه، دختران تمایل به تنظیم بهتر دارند.
فناوری می تواند بخشی از مشکل باشد. هنگامی که ما در تلفن های همراه یا رایانه های لوحی خود هستیم و یا در حال تماشای تلویزیون هستیم، ما نیاز به تعامل واقعی با فرزندان و شریک زندگیمان داریم. این همیشه مقصر فن آوری نیست. و می توان با شرکت در کارگاه روانشناسی سواد عاطفی تمامی این مشکلات را بر طرف نمود. کلینیک پیروزی با برگزاری کارگاه های روانشناسی از جمله کارگاه روانشناسی سواد عاطفی می تواند به شما عزیزان در تمامی مراحل زندگی کمک کرده و شما را در تمامی زمینه ها یاری نماید.
“برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد کارگاه های روانشناسی، با مشاوران کلینیک با شماره های زیر تماس بگیرید.“
02177410792 ، 02177431649 ، 02177431523 ، 09203855016