پشیمانی بعد از طلاق ، مهم ترین دلایل آن چیست؟

به طور قطع طلاق یکی از سخت ترین تصمیمات زندگی افراد است. زمانی که دو فرد تصمیم به ازدواج با یکدیگر می گیرند، هیچ گاه به طلاق و از هم پاشیده شدن زندگی خود فکر نمی کنند، اما واقعیت این است که نمی دانید در آینده چه چیزهایی قرار است در مسیر زندگی تان قرار بگیرد. با اینکه کارشناسان حوزه مشاوره خانواده ، طلاق را آخرین راه می دانند، اما در بعضی از شرایط این روش را به مراجعان خود توصیه می کنند. اما آیا همه افراد بعد از طلاق خود احساس مناسبی دارند؟
خیر بسیاری از زوج ها بعد از طلاق خود، احساس ناامیدی و شکست دارند. تازه در این شرایط است که با خود می گویند آیا کار درستی کردم؟ ایا طلاق راه مناسبی بود؟ پشیمانی بعد از طلاق، یک اتفاق کاملا رایج بین افرادی است که تصمیم به طلاق می گیرند. آن ها بعد از طلاق دائما در حال مواخذه خود هستند تا مطمئن شوند بهترین راهکار را انتخاب کرده اند.
در ادامه به بررسی راهکارهای متخصصان حوزه مشاوره طلاق می پردازیم که می تواند به از بین بردن احساس پشیمانی بعد از طلاق به شما کمک کند.
دلایل پشیمانی بعد از طلاق چیست؟
احساس پشیمانی بعد از طلاق متاثر از اتفاقات و تغییرات زیادی است که افراد بعد از طلاق خود تجربه می کنند. زمانی که دو نفر از یکدیگر جدا می شوند، تغییرات بسیار بزرگ و اساسی در زندگی خود ایجاد می کنند. آن ها باید به طور کلی زندگی سابق خود را فراموش کنند و وارد زندگی جدیدی شوند. ترس، اضطراب، شرایط افراد در جامعه و نگاه آن ها، همه و همه می تواند احساس پشیمانی بعد از طلاق را در افراد ایجاد کند. باید بدانید این احساس مختص به خانم ها یا آقایان نیست. در بسیاری از موارد هر دو طرف این احساس را تجربه می کنند.
شرایط فرزندان بعد از طلاق
شاید مهم ترین علت بروز احساس پشیمانی بعد از طلاق، شرایطی است که برای فرزندان زوج ها ایجاد می شود. حتی در بسیاری از موارد افراد با وجود زندگی بسیار سختی که دارند تنها به خاطر فرزند خود حاضر به ادامه زندگی شان می شوند. در واقع مادر و پدرها در بیشتر مواقع شادی و حال خوب فرزندان را مقدم بر حال خوب خود می دانند.
بعد از طلاق نیز فرزندان با آسیب ها و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند. از نگاه نامناسبی که به کودک طلاق در جامعه وجود دارد تا شرایط روحی و ضربه عاطفی که کودک به آن دچار شده، همگی باعث بهم ریختگی شرایط آن ها می شود. فرزندان بعد از طلاق محبت کافی را از پدر و مادر خود دریافت نمی کنند. همچنین در بسیاری از موارد مجبور به انتخاب یکی از آن ها هستند. همه این موارد باعث می شود شرایطی بسیار بد در زندگی فرزندانِ افرادی که قصد دارند از یکدیگر طلاق بگیرند، ایجاد شود. به همین دلیل نیز بسیاری از زوج ها بعد از طلاق خود احساس پشیمانی می کنند. در چنین شرایطی کمک گرفتن از روانشناسان حوزه مشاوره کودک میتواند باعث بهبود شرایط فرزندان شود.
دید منفی جامعه
متاسفانه دید جامعه به افرادی که طلاق گرفته اند بسیار بد است. این مشکل در جوامع سنتی مانند ایران بیشتر است. این مشکل باعث می شود افراد بعد از طلاق خود تنش ها و فشار فکری بیشتری را تحمل کنند. اتفاق بدتر آنجایی است که زنان در این مورد سختی و مشقت بیشتری تحمل می کنند. نگاه جامعه به زنان مطلقه بسیار بدتر از مردانی است که طلاق گرفته اند. در بسیاری از موارد زن بعد از طلاق خود شرایط ایجاد یک زندگی مناسب را ندارد. او به راحتی نمی تواند کار کند یا خانه ای مناسب برای خود فراهم کند. محدودیت های روانی، مشکلات مالی و اقتصادی همگی باعث می شود در بسیاری از موارد خانم ها به طلاق فکر نکنند. شاید هم به این دلیل باشد که در اکثر مواقع خانم ها با سختی ها و مشکلات زندگی زناشویی راحت تر کنار می ایند، در واقع آن ها می دانند که بعد از طلاق شرایط راحتی نخواهند داشت.
شرایط اقتصادی نامناسب
فشار اقتصادی و محدودیت های مالیِ بعد از طلاق نیز عامل دیگر پشمانی افراد است. این مشکل نیز بیشتر گریبان گیر خانم ها است. بسیاری از خانم ها بعد از طلاق مشکل تامین مالی خود را دارند. حتی اگر نخواهند زندگی مستقلی برای خود ایجاد کنند. و نیازی به اجاره خانه جدید نداشته باشند، باز هم پول گرفتن از والدین کار راحتی نیست. از طرفی خود طلاق نیز هزینه های زیادی را در بر می گیرد. البته نباید تصور کنید آقایان بعد از طلاق هیچ مشکل مالی ندارند زیرا در بسیاری از مواقع مردان مجبور به پرداخت مهریه همسر سابقشان هستند. همچنین آن ها باید هزینه های مربوط به فرزندان را نیز پرداخت کنند. پس محدودیت های مالی به هر دو طرف اسیب هایی را وارد می کند.
دلتنگی
اگر شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که تصور می کنید.زوجین بعد از طلاق هیچ احساس دلتنگی نسبت به یکدیگر ندارند، کاملا در اشتباهید. مسئله دلتنگی دلیل دیگری است که به واسطه آن افراد بعد از طلاق خود، احساس پشیمانی دارند. به هرحال هر زن و شوهری در کنار یکدیگر حال خوب را نیز تجربه کرده اند. این موضوع خود باعث دلتنگی افراد می شود.
باید بدانید بعضی از زوج ها با وجود علاقه ای که نسبت به یکدیگر دارند، مجبور به طلاق می شوند. این افراد بعد از طلاق نیز به همسر سابق خود علاقه دارند و احساس دلتنگی زیادی نسبت به او دارند.
تاثیر طلاق بر ازدواج بعدی
طلاق تاثیر بسیار سنگین و بزرگی بر زندگی افراد دارد. بسیاری از افراد برای ترمیم روحیه خود به حداقل 3 سال زمان نیاز دارند. اما در بسیاری از مواقع به دلیل محدودیت ها و مشکلات مختلفی که دارند، تصمیم می گیرند سریع تر وارد زندگی جدیدی بشوند. حتی آن ها ترجیح می دهند وارد یک رابطه موقت شوند، اما تنها نباشند. این در حالی است که هیچ کدام از ضربه های روحی مشکلات گذشته، برای افراد جبران نشده است. پس در نتیجه در بسیاری از مواقع نیز افراد از طلاق خود احساس پشیمانی دارند.
طبق آمار میزان پشیمانی بعد از طلاق چقدر است؟
در سال 2014 در روزنامه (The Daily Mail) نظرسنجی درباره میزان پشیمانی افراد بعد از طلاق انجام شد. نتایج این نظرسنجی باورنکردنی بود! نتایج نشان می داد از هر 2000 زوجی که از همسر خود طلاق گرفته اند، 50 درصدشان پشیمان اند!
همچنین یک موسسه حقوقی در آمریکا در سال 2016 مطالعاتی را درابطه با روابط افراد انجام داد. که نشان می داد 68 درصد از پاسخ دهندگان از طلاق خود راضی هستند.
این آمار نشان هنده امار واقعی میزان پشیمانی بعد از طلاق نیست، زیرا ممکن است در هر سال نظرات و دیدگاه افراد تغییر زیادی پیدا کند. با این حال می توانید متوجه شوید که به طور کلی چقدر میزان پشیمانی افراد بعد از طلاق از همسرشان، زیاد است.
از نظر روانشناسی مهم ترین دلیل پشیمانی افراد بعد از طلاق چیست؟
- نیاز جنسی یکی از آن دلایلی است که می تواند موجب پشیمانی افراد بعد از طلاق شود. به طور حتم بعد از طلاق این نیاز غریزی انسان به خوبی برآورده نمی شود. و می تواند موجب پشیمانی و اذیت شدن افراد شود.
- بعد از طلاق، افراد نگاه بهتری به اشتباهات و خطاهای شخصی خود قبل از جدایی دارند.
- نیازهای عاطفی بسیار زیاد و عدم پاسخ دهی مناسب به آن ها
- تنهایی
- عجله زیاد برای جدایی و طلاق
- عدم توانایی در کنترل میزان خشم و حسادت
- غلبه احساسات بر منطق
- شرایط مالی نابسامان بعد از طلاق
- عدم مشاوره با روانشناسان مناسب در این زمینه
آیا احساس پشیمانی بعد از طلاق درست است؟
طراحتا نمی توان درباره درست یا غلط بودن این احساس نظری داد. زیرا این احساس در اکثر مواقع برای زوج ها اتفاق میفتد. حتی زوج هایی که طلاق بهترین پیشنهاد برای آن ها بوده نیز ممکن است بعد از طلاق خو،د لحظه ای احساس پشیمانی کنند. این موضوع را هم باید در نظر داشته باشید که همیشه انسان ها به دنبال حاشیه امن زندگی هستند و از خارج شدن و ریسک کردن در مسیر زندگی می ترسند. این موضوع باعث می شود همه زوج ها بعد از طلاق احساس پشیمانی همراه با ترس و اضطراب را داشته باشند. به همین دلیل این احساس کاملا طبیعی است.
راهکارهایی مناسب برای کنار آمدن با حس پشیمانی بعد از جدایی
همانطور که پیش از این گفتیم این احساس کاملا طبیعی است. اگر با فکر قبلی و یا ایمان کامل طلاق گرفته باشید. نباید خود را در این تفکر و حس پشیمانی غرق کنید، باید سریع تر تلاش کنید تا از این منجلاب دربیایید و به زندگی عادی خود برگردید. برای اینکار می توانید از روش های زیر استفاده کنید.
دست از سرزنش کردن خود بردارید
اگر تمام مراحل جدایی خود را پشت سر گذاشته اید و فکر می کنید با تمام مشکلات پیش رو تصمیم درستی گرفتید، پس لطفا دست از سرزنش کردن خود بردارید. خود سرزنش گری باعث می شود از اهداف و زندگی آینده خود باز بمانید و تا مدت ها با حسرتِ زندگی سابق خود، زنگی پیش رو را نیز خراب کنید.
برای آرامش فرزند خود تلاش کنید
شما مسئول فرزند خود هستید. در واقع مهم نیست همسر سابق شما چه دیدگاهی به این موضوع دارد ولی شما به عنوان پدر یا مادر فرزندتان باید برای آرامش و حال خوب او تلاش کنید. چه بخواهید چه نخواهید فرزندتان در پس این تصمیم آسیب های فراوانی می بیند اما شما با تلاش خود برای محافظت او می توانید شدت این اسیب را کاهش دهید.
خود را ببخشید
مهم نیست چه اتفاقی در گذشته تان افتاده، در هر حال شما باید خود را ببخشید. ممکن است اشتباهات شما، همسرتان را مجبور به جدایی کرده باشد، این موضوعات باعث عذاب وجدان و سرزنش دائمی افراد می شود. اما بهتر است خود را برای اشتباهات گذشته خود ببخشید و مسیر جدید زندگی خود را آغاز کنید.
شرایط مالی خود را بهبود ببخشید
قسمت مهمی که بعد از طلاق می تواند زندگی شما را متلاطم کند، شرایط نابسامان مالی است. اگر هیچ درآمدی ندارید به فکر استقلال مالی باشید. اگر درآمدی هم دارید برای بیشتر کردن آن تلاش کنید. فراموش نکنید مشکل و محدودیت های مالی می تواند شما را به سمت برقراری رابطه های ناپایدار و بی سرانجام بکشاند. پس به عنوان اولین اقدام به دنبال راه های درآمدی جدید باشید.
علائمی که نشان دهنده میزان پشیمانی افراد بعد از طلاق است
- به دنبال راه های بازگشت به زندگی قبلی خود هستند.
- نتایج مشاوره ها نشان می دهد که برای طلاق عجله کرده اند.
- تا مدت ها خود را سرزنش می کنند و احساس بدی نسبت به جدایی خود از همسرشان دارند.
- با افرادی که بدگویی همسر سابق خود را می کنند، شدیدا برخورد می کنند.
- به هیچ مرد یا زنی میل ندارند وآن ها را در سطح همسر سابق خود نمی بینند.
- همیشه به دنبال بهانه هستند تا همسر سابق خود را ملاقات کنند.
- خاطرات گذشته زندگی شان را بارها و بارها مرور می کنند.
- به شدت دلتنگ و بی تاب همسر ساق خود هستند.
- دائما به کارهایی فکر می کنند که می توانستند با آن ها زندگی خود را نجات دهند.
فرصت دوباره به زندگی
با همه توضیحاتی که تا به اینجای مقاله دادیم باید بدانید، هنوز هم تعداد طلاق هایی که با دلایل نامناسب اتفاق افتاده بسیار زیاد است. در بسیاری از موارد زوج ها می توانند به سادگی با صبوری و مشورت مشکل خود را حل کنند، با این حال تلاشی برای اینکار نمی کنند. آن ها تنها به طلاق فکر می کنند بدون اینکه به روش مناسبی برای نجات زندگی خود فکر کرده باشند. آن ها شدیدا دچار اشتباه و خطا شده اند. و توانایی تشخیص مسیر درست از اشتباه را ندارد. در چنین شرایطی می توانند با فرصتی دوباره به خود و همسرشان از جدایی و تبعات آن جلوگیری کنند. اما آگاهی لازم برای انجام این کار را ندارند.
راه حل چیست؟
به طور قطع بهترین راه حل برای جلوگیری از پشیمانی بعد از طلاق، اطمینان از تصمیمی است که به آن فکر می کنید. مطمئن شوید که بهترین راه حل را انتخاب کرده اید. زوج ها قبل از طلاق باید با روانشناسان خبره، جلسه مشاوره داشته باشند. همچنین آن ها باید تمام جوانب تصمیم خود را بسنجند و با دیدی کاملا باز و اگاهانه این تصمیم را بگیرند. پس اولین و مهم ترین کار برای جلوگیری از پشیمانی مراجعه به روانشناس است. خوشبتانه مشاوران کلینیک پیروزی تبحر لازم برای این کار را دارند.و شما خوانندگان عزیز اگر در این مرحله از زندگی خود هستید، می توانید با مشورت و صحبت با مشاوران کلینیک پیروزی بهترین تصمیم را برای زندگی خود بگیرید.