پانیک چیست – علائم و روش های درمان پانیک

برای درک پانیک علائم و روش های درمان پانیک، باید ترس را درک کنیم. شما می توانید ترس را به عنوان یک واکنش هشدار اتوماتیک در نظر بگیرید که در لحظه خطر وجود دارد. فکر کنید چه اتفاقی برای شما می افتد اگر یک حیوان خطرناک به شما نزدیک شود برای اکثر مردم وحشت آور خواهد بود. شما و تقریباً همه، یک مورد را پشت سر می گذارید. مجموعه ای از تغییرات بدنی، مانند پمپاژ قلب، تنفس سریع تر، عرق کردن، همه به منظور پاسخ به خطر پیش روی شماست. تمام این تغییرات ما را به این سمت سوق می دهد که یا برای زندگی خود بدوییم یا تسلیم شویم. با ما همراه باشید تا در مورد پانیک بیشتر صحبت کنیم.
وحشت زدگی یا حمله پانیک چیست؟
افراد مبتلا به اختلال وحشت دچار حملات ناگهانی و مکرر ترس می شوند که برای چند دقیقه یا بیشتر ادامه دارد. به این حملات وحشت گفته می شود. مشخصه حملات هراس، ترس از فاجعه یا از دست دادن کنترل، حتی در صورت عدم وجود خطر واقعی است. یک فرد همچنین ممکن است در هنگام حمله وحشت، واکنش جسمی شدیدی داشته باشد. ممکن است احساس حمله قلبی داشته باشد. حملات هراس در هر زمان ممکن است رخ دهد و بسیاری از افراد مبتلا به اختلال وحشت از احتمال حمله مجدد نگران هستند و از آن وحشت دارند.
فرد مبتلا به اختلال وحشت ممکن است دلسرد شده و احساس شرم کند زیرا نمی تواند کارهای عادی مانند رفتن به مدرسه یا کار، رفتن به فروشگاه مواد غذایی یا رانندگی را انجام دهد.
اختلال هراس اغلب در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی آغاز می شود. زنان بیشتر از مردان دارای اختلال وحشت هستند. اما هرکسی که حملات وحشت را تجربه کند دچار اختلال وحشت نخواهد شد.
علائم و نشانه های تشخیص حملات پانیک
افراد مبتلا به اختلال وحشت ممکن است علائم زیر را داشته باشند:
- حملات وحشت ناگهانی و مکرر از اضطراب و ترس طاقت فرسا
- احساس عدم کنترل، یا ترس از مرگ یا عاقبت قریب الوقوع در هنگام حمله وحشت
- علائم جسمی هنگام حمله وحشت، مانند ضربان قلب یا تپش قلب، تعریق، لرز، لرزیدن، مشکلات تنفسی، ضعف یا سرگیجه، بی حسی یا بی حسی دست ها، درد قفسه سینه، درد معده و حالت تهوع
- نگرانی شدید در مورد زمان وقوع حمله وحشت بعدی
- ترس یا اجتناب از مکانهایی که حملات وحشت در گذشته رخ داده است.
همانطور که از لیست مشاهده می کنید بسیاری از علائم ممکن است ظاهر شود. برخی در این شرایط جهت درمان پانیک به دنبال پزشک می روند و برخی از یک روانشناس کمک می گیرند. ما به شما روانشناسان کلینیک پیروزی را پیشنهاد می دهیم متخصصین ما در تمامی روز های هفته آماده خدمات رسانی به شما عزیزان می باشند.
اختلال وحشت و آگورافوبیا
کسی که دچار اختلال پانیک است، دارای ترس مداوم از حمله مجدد یا نگرانی در مورد عواقب حمله کردن رفتار خود را تغییر می دهند برای جلوگیری از حملات وحشت برخی از افراد تحت تأثیر قرار می گیرند به حدی که آنها سعی می کنند از هر مکانی که ممکن است آنها را وحشت زده کند و یا فرار از آن دشوار باشد اجتناب کنند. زمانی که این اجتناب شدید است به آن آگورافوبیا می گویند. اختلال هراس بیش از آنچه فکر می کنید شایع است. مطالعه اخیر گزارش کرده است که 22.7٪ از افراد مبتلا به این بیماری هستند. اینها تعداد معادل میلیون ها نفر در سراسر جهان است. پانیک ممکن است همراه با افسردگی، سایر اختلالات اضطرابی، وابستگی به الکل یا مواد مخدر و همچنین ممکن است اختلال شغلی ایجاد کند.
اختلال وحشت چگونه است؟
“یک روز، بدون هیچ اخطار و دلیل، احساس اضطراب وحشتناکی بر سرم خراب شد. احساس می کردم هر چقدر نفس بکشم نمی توانم هوا کافی داشته باشم. قلبم از سینه ام بیرون می زد و فکر می کردم ممکن است بمیرم. عرق کرده بودم و سرگیجه داشتم. احساس می کردم هیچ کنترلی بر این احساسات ندارم و مثل اینکه غرق شده ام و نمی توانم درست فکر کنم. تنفس من کند شد و سرانجام ترس را کنار گذاشتم، اما کاملا خسته شده بودم. این حملات هر دو هفته شروع می شد و من فکر می کردم ذهنم را از دست می دهم. دوستم دید که من چطور دست و پنجه نرم می کنم و به من گفت با یک روانشناس تماس بگیرم تا به من کمک کند. ”
هر یک از شما عزیزان نیز می توانید اختلالات وحشت را این گونه تجربه کنید. در این صورت ما به شما پیشنهاد می دهیم با متخصصین ما در کلینیک پیروزی تماس حاصل نموده و از مشاوره آنها بهره مند شوید.
چه کسانی بیشتر در معرض حملات پانیک هستند؟
اختلال هراس گاهی در خانواده ها بروز می کند، اما هیچ کس به طور قطعی نمی داند چرا بعضی از اعضای خانواده به آن مبتلا هستند در حالی که دیگران این مشکل را ندارند. محققان دریافته اند که چندین قسمت از مغز و همچنین فرآیندهای بیولوژیکی نقش اساسی در ترس و اضطراب اجتماعی دارند. با کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه عملکرد مغز و بدن در افراد مبتلا به اختلال وحشت، دانشمندان می توانند درمان های بهتری ایجاد کنند. محققان همچنین به دنبال راه هایی هستند که در آنها ممکن است استرس و عوامل محیطی نقش داشته باشند.
روش های درمان پانیک
ابتدا با پزشک خود در مورد علائم خود صحبت کنید. پزشک شما باید یک معاینه انجام دهد و از شما در مورد سابقه سلامتی شما سوال کند تا مطمئن شود که یک مشکل جسمی نامرتبط باعث ایجاد علائم شما نیست. پزشک ممکن است به شما یک متخصص بهداشت روان مانند روانپزشک یا روانشناس معرفی نماید.
اختلال وحشت به طور کلی با روان درمانی، دارو یا هر دو درمان می شود. با پزشک خود در مورد بهترین درمان برای رفع این مشکل، صحبت کنید.
- روان درمانی
نوعی روان درمانی به نام درمان شناختی رفتاری (CBT) به ویژه به عنوان درمان خط اول اختلال وحشت بسیار مفید است. CBT روش های مختلف تفکر، رفتار و واکنش به احساساتی را که با حمله وحشت ایجاد می شوند به شما می آموزد. هنگامی که یاد بگیرید واکنش متفاوتی نسبت به احساسات جسمی، اضطراب و ترس که در طی حملات وحشت ایجاد می شود داشته باشید وحشت شما از بین می رود.
- دارو
پزشکان همچنین ممکن است انواع مختلفی از داروها را برای کمک به درمان اختلال وحشت تجویز کنند:
مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI)
مهارکننده های جذب مجدد سروتونین-نوراپی نفرین (SNRI)
مسدود کننده های بتا
بنزودیازپین ها
SSRI ها و SNRI ها معمولاً برای درمان افسردگی استفاده می شوند، اما برای علائم اختلال وحشت نیز مفید هستند. ممکن است چندین هفته طول بکشد تا شروع به کار کنند. این داروها همچنین ممکن است عوارض جانبی مانند سردرد، حالت تهوع یا مشکل خواب داشته باشند. این عوارض جانبی معمولاً برای اکثر افراد شدید نیست، به خصوص اگر دوز کم شروع شود و با گذشت زمان به آرامی افزایش یابد. در مورد هرگونه عوارض جانبی با پزشک خود صحبت کنید.
نوع دیگری از دارو به نام مسدود كننده های بتا می تواند به كنترل برخی از علائم جسمی اختلال وحشت مانند ضربان قلب سریع كمك كند. اگرچه پزشکان به طور معمول مسدود کننده های بتا را برای اختلال وحشت تجویز نمی کنند، اما ممکن است در شرایط خاص قبل از حمله وحشت مفید باشند.
بنزودیازپین ها، که داروهای آرام بخشی هستند، به شدت در کاهش سریع علائم حمله وحشت موثر هستند، اما در صورت استفاده مداوم از آنها می توانند باعث تحمل و وابستگی شوند. بنابراین، پزشک فقط در صورت نیاز به آنها برای مدت کوتاهی آنها را تجویز می کند.
پزشک برای یافتن بهترین دارو و دوز مناسب با شما همکاری خواهد کرد.
خیلی زود از درمان منصرف نشوید. هم روان درمانی و هم دارو ممکن است مدتی طول بکشد تا کار کند. یک سبک زندگی سالم همچنین می تواند به مبارزه با اختلال وحشت کمک کند. حتماً به اندازه کافی بخوابید و ورزش کنید، یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و برای حمایت، از خانواده و دوستان خود که به آنها اعتماد دارید مراجعه کنید.
چه زمانی برای پانیک به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر در زمان های غیرقابل پیش بینی حملات وحشت زیادی دارید و به نظر نمی رسد علت یا علت خاصی وجود داشته باشد، ممکن است تشخیص اختلال وحشت به شما داده شود. معمولاً تجربه اختلال وحشت و انواع خاصی از هراس همراه است. افرادی که دچار اختلال وحشت می شوند ممکن است برخی از دوره ها را تجربه کنند که حملات وحشت کمی داشته اند یا حملات آن انجام نشود، اما در زمان های دیگر تعداد آنها زیاد است.
چگونه از حملات پانیک پیشگیری کنیم؟
متخصصان راهی برای جلوگیری کامل از حملات وحشت پیدا نکرده اند. اما اگر فکر می کنید مستعد ابتلا به آنها هستید، می توانید در جهت محافظت از خود گام بردارید. و از عادتهای روزمره شما شروع می شود.
اولین قدم این است که بفهمید چه خبر است. برای این کار باید به دکتر خود مراجعه کنید. ” با علائم حمله وحشت، مانند ضربان قلب، تعریق، احساس تنگی نفس و ترس یا وحشت، شبیه به حمله قلبی در سایر بیماری ها است. بنابراین اگر دچار حمله شده اید یا فکر می کنید که دچار آن شده اید، به یک پزشک یا روانشناس مراجعه کنید.
وقتی وحشت یا اضطراب شروع شد، به یاد داشته باشید که روی برخی از راهکارهایی که ممکن است به شما در کنترل این احساسات کمک کنند، تمرکز کنید.
نفس خود را کم کرده و از شکم نفس عمیق بکشید. از ترس خود فرار نکنید. با آنها روبرو شوید. همچنین، حتما به افکار خود توجه کنید و آنها را به چالش بکشید.
در حالی که استراتژی های خودیاری می توانند قدرتمند باشند، نیازی نیست که آن را به تنهایی انجام دهید. در مورد احساس اضطراب خود با پزشک یا روانشناس صحبت کنید. درمان و دارو همچنین می تواند به شما کمک کند تا اضطراب خود را کنترل کرده و بهزیستی ذهنی خود را بهبود ببخشید.
عوارض اختلال پانیک کدامند؟
اختلال وحشت می تواند مانع قابل توجهی در سبک زندگی شود. افراد مبتلا به اختلال وحشت همچنین ممکن است با مشکلات استخدام و افسردگی روبرو شوند.
علاوه بر این، افراد مبتلا به اختلال وحشت در مقایسه با جمعیت عمومی در معرض خطر سو مصرف الکل یا وابستگی و خودکشی هستند. با این حال، برخی مطالعات نشان می دهد که اختلال وحشت به خودی خود فاکتور خطر خودکشی در غیاب سایر خطرات مانند اختلالات عاطفی، اختلالات مصرف مواد، اختلالات خوردن و اختلالات شخصیتی نیست.
نتیجه گیری
خوشبختانه، اختلال وحشت یک بیماری قابل درمان است. روان درمانی و داروها هر دو به صورت منفرد یا ترکیبی برای درمان موفقیت آمیز اختلال وحشت استفاده شده اند. هر زمان که احساس کردید از این نوع اختلال رنج می برید می توانید از طریق شماره تماس های درج شده با متخصصین ما در کلینیک پیروزی تماس حاصل نموده او از خدمات آنها بصورت تلفنی، حضوری و آنلاین بهره مند شوید. با ما همراه باشید و با انجام راه های کاهش استرس و اضطراب خود را به آرامش دعوت کنید.