مشاوره کسب و کار

بعضی از افراد تصور می کنند، راه اندازی یک کسب و کار جدید و پیشبردن آن کار راحتی است و تنها لازمه راه انداختن یک بیزینس جدید، سرمایه مالی است. در حالی که اصلا اینطور نیست. شاید این موضوع تا چندین سال پیش امکاپذیر بود، اما امروزه تنها راه موفقیت در بیزینس های مختلف، کمک گرفتن از یک مشاوره کسب و کار است. حتی کسب و کارهای قدیمی تر با سرمایه های هنگفت نیز، برای رسیدن به اهداف دیگر خود به یک مشاور مناسب نیاز دارند. از این رو تصمیم گرفتیم در این مقاله درباره مشاوره کسب و کار و وظایف ویژگی های مختلف آن ها مطالب مفیدی را با شما کاربران عزیز به اشتراک بگذاریم.
مشاوره کسب و کار چیست؟
مشاور کسب و کار به فردی می گویند که با صاحبان کسب و کارهای مختلف به منظور بهبود بیزینس آن ها کار می کند. درواقع وظیفه آن ها این است که موانع مختلف موجود برسر راه موفقیت کسب و کارها را پیدا کنند و راهکارهای اجرایی برای رفع آن ها به مدیران کسب و کارها بدهند تا درنهایت هر بیزینسی به اهداف خود دست یابد.
مشاوره کسب و کارها در زمینه های مختلف مانند حسابداری، انبارداری، موضوعات مالی، مهندسی و غیره فعالیت دارند. وجود یک مشاور مناسب در ابتدای راه اندازی یک کسب و کار به معنی کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری شرکت است.
یک مشاور کسب و کار چه وظیفه ای دارد؟
بگذارید اینطور بگوییم که یک مشاور کسب و کار در انجام هرکاری که موجب پیشرفت بیزینس شما شود، نقش موثر دارد. البته همانطوری که گفتیم مشاوره های کسب و کار در زمینه های مختلفی فعالیت دارند و وظایف هریک بسته به زمینه کاری شان، با مشاور دیگر فرق دارد. با این حال یک سری از وظایف مشاوران کسب و کار یکسان است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
- هرنوع تغییری که برای سازمان شما لازم باشد، تعیین و اجرا می کنند.
- موانعی که از رشد کسب و کارها جلوگیری می کند، شناسایی می کنند.
- در زمینه برنامه ریزی کسب و کارها و ایجاد بیزینس های جدید، نقش موثر دارند.
- هر اطلاعات و آگاهی که دارند برای افزایش بهره وری کسب و کارها پیشنهاد می کنند.
- متناسب با بودجه هر کسب و کار، اقدامات لازم را به آن ها می دهند.
- یک همراه عالی در زمان اجرای اقدامات جدید هستند.
- اگر نیاز باشد برای ارزیابی کارکنان جدید به مدیران کسب و کارها مشاوره می دهند.
کدام مشاغل به مشاور کسب و کار نیاز دارند؟
تقریبا همه کسب و کارها، امکان استفاده از خدمات مشاوره کسب و کار را دارند. با این حال استفاده از خدمات مشاوران برای بعضی از بیزینس ها ضروری تر است. این مشاغل عبارت اند از:
- کسب و کارهایی که کمی از زمان فعالیت شان می گذرد و حالا برای پیشرفت بیشتر به یک راهنما نیاز دارند.
- استارتاپ ها برای برنامه ریزی و یک شروع قوی به کمک یک مشاور نیاز دارند.
- شرکت هایی که در حال اجرای کمپین های مختلف هستند به یک مشاور نیاز دارند.
- شرکت هایی که در حال راه اندازی بخش های جدید هستند، برای برنامه ریزی، راه اندازی، استخدام کارمند و غیره باید از کمک یک مشاور استفاده کنند.
- سازمان هایی که برای برآورد هزینه های مالی خود به نیرو نیاز دارند می توانند از مشاورهای مالی کمک بگیرند.
- شرکت هایی که برای رشد بیشتر تلاش می کنند با کمک یک مشاور راحت تر به اهداف خو دست پیدا می کنند.
مزایای استفاده از خدمات مشاوره کسب و کار
مهم ترین مزایای استفاده از خدمات مشاوره کسب و کار عبارت است از:
ارائه دیدگاه های جدید به مدیران کسب و کارها
مدیران کسب و کارها با کمک یک مشاور می توانند شرایط بیزینس خود را از زوایای مختلف بررسی کنند و به دیدگاه های جدید دست یابند. این دیدگاه همان مواردی است که یک مدیر پیش از آن قادر به دیدن آن ها نبوده است.
تطبیق صنایع مختلف با یکدیگر
از آنجایی که مشاوران کسب و کار در صنایع مختلفی همکاری می کنند، اطلاعات مناسبی از شرایط کسب و کارهای مختلف به دست می آورند و در نتیجه می توانند ایده های جدیدی به بیزینس ها ارائه کنند.
طراحی کمپین های تجاری
کمپین های تجاری جزو تخصصی ترین قسمت های یک کسب و کار محسوب می شود. حال اگر مدیران، اطلاعات کافی از نحوه اجرای یک کمپین نداشته باشند، ضرر بزرگی به بیزینس خود می زنند. به همین دلیل لازم است از کمک یک مشاور مناسب در این زمینه استفاده کنند.
مشخص کردن نقاط قوت و ضعف
وقتی برای مدت زیادی در یک بیزینس فعالیت کنید، آرام آرام دچار روزمرگی می شوید و دیگر قادر به دیدن نقاط قوت و ضعف بیزینس خود نیستید. همین موضوع باعث می شود نتایج عالی اولیه را کسب نکنید. اما یک مشاور مناسب این مشکل را هم برطرف می کند و دائما نکات ریز و درشت مربوط به بیزینستان را یادآوری می کند.
حفظ بودجه
بودجه مالی و نحوه تامین هزینه های یک بیزینس، یکی از مهم ترین بخش های آن است. اگر مدیران نتوانند هزینه های کسب و کار خود را کنترل کنند، خیلی زود ورشکست می شوند و در نتیجه کسب و کار خود را به نابودی می کشانند. در این شرایط وجود یک مشاور که بتواند نحوه بودجه بندی درست را به آن ها بیاموزد و تا جای ممکن نیز هزینه های مالی را کاهش دهد، کمک بزرگی برای بیزینس است.
بازاریابی هدفمند
اصول بازاریابی و مشتری یابی با گذشته فرق کرده است. در حال حاضر مدیران کسب و کارها برای جذب مشتریان به یک استراتژی مناسب نیاز دارند و تنها راه دستیابی به این استراتژی استفاده از خدمات مشاور کسب و کار است.
انواع مشاوره کسب و کار
همانطور که پیش از این گفتیم زمینه فعالیت مشاوران کسب و کار با یکدیگر مختلف است. در این بخش به انواع مشاوران کسب و کار و وظایف آن ها اشاره می کنیم.
مشاور حسابداری
مشاور حسابداری فردی است که به تحلیل اوضاع مالی یک بیزینس می پردازد. مشاور مالی فقط یک حسابدار نیست، بلکه می تواند راهبردهای اجرایی عالی برای بهبود شرایط مالی یک کسب و کار را ارائه کند.
مشاور انبارداری
از آنجایی که انبارداری یکی از مهم ترین قسمت های یک کسب و کار است و خروج و ورود کالاهای مختلف به اصول خاصی نیاز دارد، هر کسب و کاری به یک مشاور انبارداری هم نیاز دارد. یک مشاور انبارداری روش درست انبارگردانی را به کسب و کارها می آموزد تا از این جهت با چالشی روبرو نشوند.
مشاور برندینگ
برند یک عبارت است که می تواند هویت کسب و کارهای مختلف را نشان دهد. اگر یک برند به درستی پایه گذاری نشود، فروش به خوبی صورت نمی گیرد و به کلی در تمام فرایند کسب و کار مشکل ایجاد می شود. خوشبختانه عده ای از مشاوران کسب و کارها به طور اختصاصی در زمینه برندینگ کار می کنند و می توانند مدیران را از این جهت بی نیاز کنند.
مشاور بازاریابی
مشاوران بازاریابی در زمینه های مختلفی مانند استراتژی های فروش، نحوه فروش اینترنتی، فرصت های مختلف فروش و غیره یک برنامه دقیق برای بیزینس ها ارائه می کنند.
مشاوره مدیریت
مدیریت یکی از مهم ترین مهارت لازم برای رشد یک کسب و کار است. یک صاحب کسب و کار به صرف کنترل بیزینس خود، نمی تواند مدیر خوبی باشد. زیرا برای این کار لازم است از مهارت ها و آگاهی لازم برخوردار باشد. مشاورهای مدیریتی با ارائه بهترین راهکارها و به صاحبان بیزینس یاد می دهند که چطور به بهترین نحو کسب و کار خود را مدیریت کنند.
ویژگی های مهم یک مشاوره کسب و کار
- اعتماد به نفس بالا
- تواضع و فروتنی
- شنونده خوبی است.
- برخورداری از مهارت های ارتباطی عالی
- توانایی در بروز مهارت ها
- مهارت کافی در کسب اعتماد مشتریان مختلف
- مهارت کافی برای انجام کارهای گروهی
مشاوران کسب و کار از چه ابزارهایی استفاده می کنند؟
همه مشاوره های کسب و کارها برای برنامه ریزی دقیق و سازماندهی بیزینس های مختلف به ابزارهایی مناسب نیاز دارند. عمده ابزارهایی که مشاوران استفاده می کنند شامل موارد زیر می شود.
ابزارهای مدیریت پروژه
اغلب مشاوران به طور همزمان چندین پروژه را با یکدیگر مدیریت می کنند. از این رو برای رسیدگی درست به همه پروژه ها به ابزارهای مدیریت پروژه نیاز دارند.
نرم افزار CRM
یکی از بهترین نرم افزارها مورد نیاز مشاوران کسب و کار، CRM است. این نرم افزار به بهبود روابط بین مشتری و مشاوران کمک می کند. مشاوران با استفاده از این نرم افزار با مشتریان تعامل می کنند، اطلاعات لازم را با آن ها به اشتراک می گذارند، پیشرفت کسب و کار را بررسی می کنند و غیره. به صورت کلی این نرم افزار کمک بزرگی برای مشاوران کسب و کار است.
ابزار ردیابی زمان
از آنجا که اغلب مشاوره کسب و کارها به صورت ساعتی دستمزد می گیرند، به ابزارهایی دقیق برای سنجش زمان صرف شده نیاز دارند. این ابزار کمک می کنند زمان دقیق صرف شده برروی هر پروژه را پیدا کنند.
در این مقاله سعی کردیم وظایف یک مشاوره کسب و کار و ویژگی های مهم آن را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم. بدون شک وجود یک مشاور کسب و کار در جنبه های مختلف یک بیزینس موثر است. اگر شما هم دارای یک کسب و کار شخصی هستید یا به تازگی قصد دارید این نوع بیزنیس را راه اندازی کنید، حتما از مشاوران مناسب کمک بگیرید.