علائم افسردگی در زنان متاهل

وجود تغییرات هورمونی در بدن، باعث به وجود آمدن افسردکی در زنان متاهل می شود. مشاهده علائم افسردگی در بانوان متاهل دو برابر از مردان است، این طور می توان گفت که از هر چهار خانم، حداقل یک زن در قسمتی از زندگی خود دچار افسردگی می شود. علائم افسردگی در زنان متاهل برای برخی از خانم ها پس از زایمان رخ می دهد.
افسردگی چیست؟
افسردگی یک مشکل رفتاری است و ممکن است با علائم شدیدی همراه باشد، در این نوع حالت ممکن است شخص روحیه و سرزندگی نداشته باشد و یا به کلی روحیه خود را از دست بدهد. این ضعیت بسته به میزان سطح افسردگی و نوع آن بستگی دارد. این علائم بر احساسات، تفکر و انجام فعالیتهای روزانه شخص مانند خواب، غذا خوردن یا روند کار او تأثیراتی را بر جای میگذارد. برای تشخیص افسردگی، علائم باید حداقل به مدت دو الی سه هفته در فرد وجود داشته باشد.
برای ابتلا به افسردگی دلیل قطعی وجود ندارد و ممکن است به خاطر تغییر شرایط زندگی شخص باشد. تشخیص افسردگی به عهده روانشناس است اما یکسری از این علائم در افراد یکسان بوده. شما می توانید در صورت نیاز و با توجه به مشکلی که دارید در جلسات مشاوره فردی و… شرکت نمایید تا بتوانید در صورت وجود هر مشکلی سریعا آن را ریشه یابی نمایید.
چرا افسرده می شویم؟
افسردگی، شرایط زندگی خوب و بد سرش نمیشود و همه ما ممکن است در هر شرایطی افسرده شویم. مهمترین عوامل افسردگی را میتوانیم این طور گفت:
تغییر مواد شیمیایی در مغز: مواد خاصی در مغز روی خلق و خوی انسان تأثیر میگذارند. بههمخوردن تعادل این مواد شیمیایی در مغز از مهمترین دلایل افسردگی است.
ژنتیک: افسردگی میتواند ارثی باشد. به عنوان مثال اگر یکی از دوقلوهای همسان دچار افسردگی شود به احتمال ۷۰ درصد دیگری هم مبتلا میشود.
شخصیت: کسانی که اعتماد به نفس پایینی دارند، کسانی که نمیدانند چطور استرس را مدیریت کنند یا افرادی که کلاً بدبین هستند بیشتر در معرض افسردگی هستند.
عوامل محیطی: احتمال ابتلا به افسردگی در کسانی بیشتر است که در معرض خشونت، تبعیض، سوءاستفاده یا فقر هستند.
بیشتر بخوانیم : ” روانپزشک در فرمانیه ”
علائم افسردگی در زنان متاهل:
علائم افسردگی در زنان به عنوان زنگخطری برای ما هستند که به ما کمک می کند تا شرایط را درست کنیم. این بیماری خاموش توانایی تبدیل زندگی عالی به زندگی جهنمی را دارد، و در این راه سن و جنسیت هیچ فرقی ندارد.
حس عصبانیت، خشم و ناراحتی
این حسن معمولا به شکل مداوم در زنان متاهل یده می شود. همیشه احساس خلع و پوچی دارند و هیچ تلاشی برای از بین بردن این حس نمی کنند و منفی گرا هستند.
به برقراری رابطه جنسی هیچ تمایلی ندارند
یکی ار علائم افسردگی در زنان متاهل، رقبت نداشتن به نزدیکی است. در برخی از زنان متاهل رابطه جنسی یک غلط است و پس از نزدیکی احساس گناه دارند که این تصور رفته رفته تبدیل به یک باور غلط می شود و نسبت به آن پایبندتر می شوند.
نسبت به کارهای روزانه زندگی بی تفاوت و مدام در حال گریه کردن هستند
خانم های متاهلی که دچار افسردگی هستند به حدی نسبت به زندگی بی تفاوت می شود که گاه روز و شب خود را گم می کنند و زندگی برایشان ارزشی ندارد.
همیشه احساس گناه، بی ارزشی و نا امیدی دارند
علائم افسردگی در زنان متاهل، به حدی زیاد می شود که دچار گناه و عذاب وجدان می شوند. احساس گناه به طور کلی از روحیات زنان بوده و با کوچیکترین اتفاقی خود را مقصر می دانند.
زیاد خوابیدن و یا کم خوابیدن
خواب نا منظم یکی دیگر از علائم افسردگی در زنان است. دیر از خواب بیدار می شوند بی انگیزه هستند و خواب منظم ندارند یا بیش از حد می خوابند و یا اصلا نمی خوابند.
داشتن افکار منفی مانند خودکشی
اگر علائم افسردگی در زنان متاهل زیاد شود باید نگران باشید. به خاطر اینکه انگیزه حودکشی در زنان بیشتر است و این موضوع بر روی ذهن آنها تاثیر می گذارد.
مواردی که باعث افزایش ریسک ابتلا به افسردگی می شود:
- داشتن مشکلات رفتاری در اعضای خانواده
- داشتن مشکلات در سال های اولیه زندگی
- مرگ والدین قبل از سن 10 سالگی
- وجود آزار جنسی، تجاور در کودکی
- استفاده برخی از داروها
- داشتن حس تنهایی و کم محبتی از سمت همسر
تغییر علائم و نشانه های افسردگی براساس جنسیت و سن
علایم و نشانه های افسردگی مانند هر بیماری دیگری بسته به سن و جنسیت افراد متفاوت است. این بیماری در سنین خاصی مانند جوانی، نوجوانی و میان سالی برای انسان خطرناکتر از سنین دیگر میتواند باشد.
چرا زنان متاهل بیشتر از مردان دچار افسردگی میشوند؟
بروز مشکلات افسردگی پیش از دوران نوجوانی، در دختران و پسران بسیار کم اتفاق می افتد. اما با وارد شدن به سن بلوغ خطر ابتلا به افسردگی در دخترا به طور چشمگیری افزایش پیدا میکند. جالب است بدانید براساس تحقیقات انجام شده دختران و زنان دو برابر پسران و مردان دچار افسردگی میشوند.
برخی از کارشناسان عقیده دارند؛ افزایش احتمال افسردگی در زنان نسبت به مردان، به دلیل بروز تغییرات هورمونی است که در طول زندگی آنان رخ میدهد. این تغییرات هورمونی در زمانهایی چون دوران بلوغ، قاعدگی، بارداری، یائسگی، و زایمان یا سقط جنین ممکن است به سراغ آنها بیاید. علاوه بر این موضوع، نوسانات هورمونی که در دوران قاعدگی زنان رخ میدهد نیز باعث بروز احساس، غم، ناراحتی، افسردگی، اضطراب و تغییرات خلقی میشود که ممکن است از هفته قبل از شروع قاعدگی فرد رخ دهد.
علائم جسمی افسردگی در زنان
خوب است بدانید که بروز افسردگی در زنان همراه با علائم و عوارض جسمانی نیز هست. بیشتر بانوان درگیر به افسردگی علائم زیر را تجربه میکنند.
- ابتلا به سردردهای بدون دلیل
- احساس درد در معده و ناحیه شکم
- بروز اختلال در دفع و بهطورکلی کاهش عملکرد دستگاه گوارش
- احساس خستگی و کاهش سطح انرژی
- کم شدن توان تحمل درد
- احساس درد در عضلات و کمر
- کاهش دید و بروز دیگر اختلالات بینایی
فشارهای ناشی از سبک زندگی امروزی ممکن است هر کسی را به بیماری افسردگی مبتلا کند. افسردگی به راحتی خودش را پنهان میکند. شناختن آن نیاز به دقت بالا دارد. نسبت به حال خود و اطرافیان خود دقیق باشیم. اگر نشانههای افسردگی را در خودمان میبینیم به جای انکار یا پنهان کردن آن با ساختن عادتهای ساده مثل ورزش، تغذیه سالم و مراجعه به کلینیک پیروزی و مصرف داروهای تجویز شده، افسردگی را شناسایی کنیم و شکست دهیم. حال خوب و زندگی شاد حق همه ما است.