طلاق عاطفی یا طلاق خاموش چیست؟

اکثر افراد تصور می کنند طلاق زمانی اتفاق میفتد که یک زوج رسما از یکدیگر جدا شوند و به طور کلی جدا از یکدیگر زندگی کنند. اما در واقع طلاق نوع دیگری هم دارد که به آن طلاق عاطفی یا طلاق خاموش می گویند. در این نوع طلاق زوجین در کنار یکدیگر و در نقش همسر هستند اما در واقع هیچ تعهد و عشقی نسبت به یکدیگر ندارند. شاید آن ها مجبور به زندگی کنار هم باشند و حتی انگیزه خود را برای طلاق و جدایی نیز از دست داده باشند. طلاق عاطفی یا طلاق خاموش نه تنها در زندگی زوج ها بلکه در زندگی خانواده ها و حتی فرزندانشان نیز تاثیر بسیار بدی می گذارد.
آیا زوج هایی که دچار طلاق عاطفی می شوند از ابتدا به یکدیگر علاقه ای نداشتند؟
در پاسخ باید بگوییم خیر اینطور نیست. بسیاری از زوج هایی که دچار طلاق خاموش شده اند با عشق و علاقه زندگی مشترک خود را شروع کرده و در ادامه به دلایل مختلفی از هم دور شده اند. البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که همیشه هم اینطور نیست. گاهی وقت ها ازدواج نادرستی که افراد دارند منجر به این نوع طلاق می شود. زوج درمانی میتواند به زوجهایی که دچار طلاق عاطفی شدند کمک کند.
ازدواج های ناسالم کدامند؟
- ازدواج به دلیل تنهایی
- ازدواج به دلیل حرف های مردم دور و اطراف
- ازدواج از سر نیاز مالی
- ازدواج به دلیل چشم و هم چشمی
- ازدواج برای ادامه دادن یک نسل
- ازدواج به دلیل تحمیل نظر خانواده و اطرافیان
*زوج هایی که با یکی از دلایل بالا ازدواج کنند در اغلب موارد دچار طلاق خاموش می شوند. برای پیشگیری از رخ دادن ازدواج ناسالم توصیه میشود که پیش از ازدواج به متخصصان حوزه مشاوره قبل از ازدواج مراجعه کنید.
تعریف طلاق عاطفی
در ادبیات فارسی طلاق به معنی بیزاری و حس جدایی یا جدا شدن یک ارتباط یا پیوند است. اما طلاق عاطفی یه معنی از دست رفتن یک رابطه گرم بین زوج است. در همان زمانی که زوج ها به جای ما از کلمه من استفاده می کنند، طلاق خاموش بین آن ها رخ داده است. تفاوت این طلاق با طلاق رسمی این است که زوج ها در کنار یکدیگر زندگی می کنند ولی تعهد آن ها نسبت به یکدیگر از بین رفته است.
طلاق خاموش به چه شکل هایی رخ می دهد؟
- عدم ارتباط درست با همسر
- عملی کردن تصمیماتی که برخلاف نظر طرف مقابل است.
- پنهان کردن اهداف و آرزوها از همسرمان برای جلوگیری از انتقاد از طرف او
- نادیده گرفتن تلاش های همسر
- تحقیر همسر
- عدم مشورت با همسر در کارها
- خیال پردازی درباره جدایی از همسر
- عدم وقت گذاشتن برای همسر
- فوکوس روی فرزندان و بی توجهی کامل به همسر
- کار کردن زیاد و ماندن در محل کار به جای خانه
دلایل بروز طلاق عاطفی
عدم خودشناسی
از دید متخصصان حوزه مشاوره خانواده شاید مهم ترین و اولین دلیلی که منجر به طلاق خاموش می شود، عدم شناخت درست ویژگی های خود است. افراد قبل از ازدواج به خوبی با خواسته های خود آشنایی ندارند. آن ها نمی دانند هدف اصلی شان از ازدواج چیست. شاید هم توقعات و انتظارات بسیار رویایی از طرف مقابل داشته باشند.
در حالی که حتی خودشان هم از پس انتظاراتشان بر نمی آیند. از طرفی فردی که به خوبی خود را نمی شناسد، نمی تواند کنترلی روی رفتار و و عملکرد خود در زندگی داشته باشد. همچنین این فرد بسیاری از مهارت های مهم زندگی را نیز فرا نگرفته است. پس در نهایت احتمال اینکه بعد از ازدواج دچار طلاق خاموش شود بسیار زیاد است.
عدم آمادگی برای ازدواج
لطفا تفکر رویایی خود را درباره ازدواج کنار بگذارید. ازدواج آن چیزی نیست که در کتاب ها و داستان های عاشقانه خوانده اید. ازدواج سراسر شادی و خوشی نیست. ازدواج یک مسیر بسیار بلند است که پستی ها و بلندی های زیادی دارد. توصیه اکید متخصصان به جوانانی که قصد ازدواج دارند، آشنایی با مهارت های لازم درباره ازدواج است. همچنین جوانان باید در تمام جوانب آمادگی شروع یک زندگی مستقل به همسر خود را داشته باشند و با دیدگاه مناسب و منطقی تن به ازدواج دهند.
عدم شناخت درست طرف مقابل
بسیاری از خانواده های ایرانی زمان مناسبی برای شناخت زوج ها قرار نمی دهند. این افراد به دلایل عقاید و تفکر قدیمی که دارند اجازه نمی دهند تا زوج ها به درستی یکدیگر را بشناسند. از طرفی هم رودربایستی زوج ها در اوایل رابطه باعث می شود شناخت درستی نسبت به یکدیگر به دست نیاورند.
همه این عوامل باعث طلاق عاطفی می شود. (به این نکته توجه کنید که هیچ انسانی کامل نیست، در واقع هیچ ایده آلی بر روی زمین وجود ندارد، پس دید منطقی نسبت به همسر خود داشته باشید. ممکن است همسر شما ویژگی های داشته باشد که برخلاف میل و خواسته شما باشد، اما تا زمانی که بتوانید یکدیگر را درک کنید و به نظر طرف مقابل احترام بگذارید، این عدم انطباق در تفکر موجب طلاق عاطفی یا طلاق خاموش شما نمی شود.
ازدواج اجباری
با وجود اینکه در گذشته احتمال بروز ازدواج های اجباری بسیار بیشتر از زمان حال بوده، با این حال هنوز هم خانواده هایی هستند که فرزندان خود را مجبور به ازدواج می کنند. این مورد می تواند دلایل مختلفی هم داشته باشد. البته در حال حاضر بسیاری از دختران و پسران نیز خود را مجبور به ازدواج می کنند. برای مثال این اتفاق در موقعیت هایی پیش می آید که طرف مقابل ثروت زیادی دارد. در این شرایط شاید دختر یا پسر تنها به دلیل موقعیت مناسب طرف مقابل خود را مجبور به ازدواج با او کند.
هر گونه اعتیاد به مواد
اعتیاد به مواد مخدر زندگی زوج ها را خراب و آن ها را از یکدیگر دور می کند. شاید هم به همین دلیل است که از قدیم می گویند اعتیاد خانمان سوز است. در این بین بسیاری از زوج ها به دلایل مختلفی، مانند وجود فرزندان یا عدم شرایط مناسب برای طلاق رسمی به زندگی در کنار همسر خود ادامه می دهند. اما در واقع طلاق خاموش مدت ها پیش آن ها را از یکدیگر جدا کرده است.
نداشتن بچه
این عامل برای همه زوج ها ملاک نیست، زیرا در دنیا امروز بسیاری از زوج ها با اختیار و انتخاب کامل تصمیم می گیرند که بچه دار نشوند. اما اگر زوجی نتواند بچه دار شود و به داشتن فرزند نیز علاقه بسیاری داشته باشند، امکان دارد به مرور دچار طلاق عاطفی شود.
عواملی که باعث سرعت بخشیدن در طلاق عاطفی می شود:
- بی اعتمادی
- مشکلات ارتباطی
- نارضایتی جنسی
- عدم تامین نیازهای عاطفی طرف مقابل
- عدم تعادل روحی مرد
- عدم صرف وقت کافی برای یکدیگر
- همراه و همدل نبودن
- رفتار خشونت آمیز مرد
- بی توجهی یا کم توجهی به طرف مقابل
- عدم درک طرف مقابل
- بی توجهی به نظرات طرف مقابل
روش های پیشگیری از طلاق خاموش
- بدون چشم داشت و انتظار جبران به همسرتان ببخشید. به این صورت او نیز توجه بیشتری به شما خواهد داشت.
- در زمان عصبانیت با رفتارهای نسنجیده به مشکلاتتان دامن نزنید. برای مثال زمانی که بین شما و همسرتان بحثی ایجاد می شود، سعی کنید خود را کنترل کنید .و بعد از پایان دعوا در موقعیتی مناسب با او به گفت و گو بپردازید.
- به خواسته ها و نیازها همسرتان توجه کنید برای مثال از او سوال کنید برای داشتن زندگی شادتر چه کاری از دست شما بر می آید؟
- فوکوس خود را بر روی زمان حال بگذارید و از توجه به مشکلات و سختی های گذشته، دوری کنید.
- در هیچ شرایطی وارد جنگ با همسرتان نشوید.
- از سرزنش کردن همسرتان آن هم به صورت مداوم خودداری کنید. اگر نیاز است طرف مقابلتان بعضی از رفتارهایش را تغییر دهد از روش های دیگری به جز سرزنش کردن استفاده کنید.
- مهم ترین هدف یک خانم یا آقای متاهل خانواده اوست. پس اهداف و خواسته های خود را بر طبق این موضوع طبقه بندی کنید.
- به دنبال راه هایی باشید که همسرتان را از طریق آن به سمت خود و کارهای مورد نظرتان ترغیب می کند. در صورت موثر نبودن یک روش ناامید نشوید و از روش های دیگری استفاده کنید.
- در موقعیت های گوناگون به تحسین و تعریف از همسرتان بپردازید.
- همسر و شرایط زندگی خود را با دیگران مقایسه نکنید.
- انتظارات غیر واقعی خود را کنار بگذارید. این موضوع از بسیاری از بحث ها و درگیری ها جلوگیری می کند.
بیشتر بخوانید:حق طلاق با کیست – صفر تا صد حق طلاق + مزایا و معایب
مراحل بروز طلاق خاموش یا عاطفی چیست؟
این نوع طلاق 5 مرحله دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.
مرحله اول
در مرحله اول، فردی که شروع کننده این نوع طلاق است در ناامیدی کامل به سر می برد. او همسر خود را مقصر تمام ناکامی ها و مشکلات زندگی می داند. او تلاش دارد با مقصر دانستن و سرزنش طرف مقابل خود را از یک زندگی پر تلاطم و نا آرام نجات دهد.
مرحله دوم
در این مرحله فرد شروع کننده دچار یاس بسیار است. غم و اندوه فراوانی زندگی و افکار این فرد را فراگرفته و نمی تواند به درستی خود را کنترل کند. او در مقابل هر رفتاری سریعا واکنش نشان می دهد و عصبی می شود. همچنین از انجام مسئولیت های خود سرباز می زند. به صورت کلی در این مرحله تمام جنبه های زندگی دچار سستی می شود.
مرحله سوم
در مرحله سوم شروع کننده، خشم بسیار زیادی دارد. او می خواهد همسر خود را در قبال اشتباهاتی که کرده تنبیه کند. تفکر او این است که همسرش گناهکار است و باید تاوان کارهایش را بدهد. حتی ممکن است خشم خود را نسبت به فرزندانش نیز نشان دهد. فرد شروع کننده در این مرحله به شدت دچار ترس و اضطراب می شود. او مداما در حال تفکر راجع به زندگی آینده است. او با خود می گوید آیا می توانم در آینده از پس زندگی ام برایم؟ آیا به تنهایی و بدون حمایت می توانم زندگی کنم؟
مرحله چهارم
در این مرحله شروع کننده سعی می کند به خود اعتماد کند. او در واقع به طوری رفتار می کند که گویی تنها است و هیچ احتیاجی به همسر ندارد. در این مرحله دیدگاه شروع کننده نسبت به خود تغییر می کند، او سعی می کند خود را تغییر دهد.
مرحله پنجم
در این مرحله افراد، کنترل زندگی خود را به دست می گیرند. و در اصل یک تصمیم مهم برای زندگی خود اتخاذ می کنند. زوج هایی که در مرحله پنجم طلاق عاطفی یا طلاق خاموش قرار دارند. بدون هیچ بحث و جدلی و به صورت کاملا منطقی رسما از یکدیگر جدا می شوند.
تاثیر طلاق خاموش بر فرزندان چیست؟
فرزندان اولین کسانی هستند که بعد از والدین خود، مشکلات این نوع طلاق را تحمل می کنند. از دید متخصصان حوزه مشاوره کودک بار روانی طلاق عاطفی یا طلاق خاموش برای کودکان بسیار زیاد است. از این رو آن ها را مشکلات بسیار زیاد را تحمل می کنند. در ادامه به معرفی بعضی از این موارد می پردازیم.
اضطراب و انواع مشکلات روانی
کودکان با دیدن از بین رفتن روابط گرم بین والدین خود دچار اضطراب می شوند. حتی در بعضی مواقع خود والدین با فرزند خود درد و دل می کنند. این کار بسیار اشتباه است، زیرا به ترس و اضطراب بیشتر فرزند خود دامن می زند.
رفتار پرخاشگرانه
یکی دیگر از مشکلات بسیار مهمی که در حین طلاق خاموش زوجین، برای فرزندان ایجاد می شود.رفتار پرتنش و پرخاشگرانه در آن ها است. این رفتارها از بی توجهی والدین به فرزندان و میزان تنشی که در یک خانواده وجود دارد، سرچشمه می گیرد.
دریافت محبت خارج از خانه
نکته بعدی دریافت عشق و محبت در خارج از محیط خانواده است. همه فرزندان برای داشتن یک زندگی سالم و رشد مناسب به عشق و محبت خانواده خود نیاز دارند. در صورتی که آن ها این عشق را از خانواده دریافت نکنند به سوی افراد نامناسب در اجتماع کشیده می شوند. و به دنبال عشق و محبت در خارج از محیط خانواده می گردندند. این موضوع موجب بروز مشکلات بسیاری برای آن ها خواهد شد.
راه های درمان طلاق عاطفی یا طلاق خاموش چیست؟
پذیرش واقعیت ها
در مرحله اول برای حل این مشکل باید واقعیت را بپذیرید. به این صورت می توانید برای تجدید زندگی زناشویی و بهتر شدن آن تلاش کنید.
مدیریت احساسات
در مرحله دوم لازم است احساسات خود را کنترل کنید .تا واکنش مناسب تری در برابر رفتار همسرتان داشته باشید. توجه کنید که شما نمی توانید دیدگاه و رفتار همسر خود را تغییر دهید، اما با کنترل احساسات خود می توانید شرایط را بهتر کنید.
توجه به خود
مراقبت از خود را در اولویت همه کارهایتان قرار دهید. برای مثال مدیتیشن و یوگا کنید. مرتب ورزش کنید و خود مراقبتی داشته باشید. به این صورت می توانید در برابر آسیب های طلاق خاموش از خود محافظت کنید.
طلاق عاطفی یکی از بدترین انواع طلاق ها است. افرادی که این نوع طلاق را تجربه می کنند، به طور معمول از یکدیگر دور شده و در واقع تنها طرف مقابل را تحمل می کنند. اگر شما خوانندگان عزیز نیز در چنین شرایطی به سر می برید، برای رفع مشکلات خود می توانید با روانشناسان حوزه مشاوره طلاق مشورت کنید تا بهتر بتوانید شرایط خود را مدیریت و کنترل کنید.
نشانه های طلاق عاطفی
طلاق عاطفی نشانههایی دارد که در ادامه به ذکر آنها میپردازیم.
رابطه شما و همسرتان مانند سابق رضایت بخش نیست
یکی از مهم ترین علائمی که می تواند نشان دهنده طلاق عاطفی باشد، تغییر شرایط و عدم رضایت از زندگی مشترک است. برای مثال همسرتان مانند گذشته برای امور زندگی وقت نمی گذارد. ممکن است بعد از چندین ساعت از سرکار برگردید اما هیچ شوق و علاقه ای از طرف همسر خود دریافت نکنید یا احتمال دارد از انجام تنهایی وظایف خانه داری و بچه داری خسته شده باشید اما حمایتی از طرف همسر خود دریافت نکنید.
عدم صداقت زوجین با یکدیگر
زمانی که صداقت بین همسران از بین می رود کم کم طلاق عاطفی ظاهر می شود. اگر زوجی در امور مختلف از یکدیگر پنهانکاری کنند بعد از گذشت مدتی اعتماد خود را نسبت به هم از دست می دهند و در نهایت دچار طلاق عاطفی می شوند.
بروز بحث و جدل های زیاد و طولانی بین همسران
از قدیم تا به حال گفته اند که دعوا نمک زندگی است، اما هیچ کس اشاره نکرده که نمک بیش از حد نیز موجب شوری و تلخی زندگی می شود. با توجه به این موضوع باید بدانید که دعوا و بحث و جدل در هر زندگی زناشویی وجود دارد. با این حال این موارد نباید به امری طبیعی و همیشگی تبدیل شود. در غیر اینصورت محیط امن خانواده، به فضایی مملو از خشم و ناراحتی بدل شده و در نهایت طلاق عاطفی رخ می دهد.
رنجیده خاطر بودن یکی از زوج ها
اگر یکی از زوج ها به دلایل مختلف و مداما از همسر خود برنجد، از او دور می شود و با گذشت زمان دچار طلاق عاطفی می شود.
تغییر در علایق و رفتارها
انسان همیشه در حال رشد است. رشد و تغییر آگاهی افراد باعث می شود در هر سطحی از زندگی خود، به مباحثی مختلف علاقه داشته باشند. ممکن است در حال حاضر عاشق طبیعت باشید اما در چند سال آتی، علاقه خود را به این مورد از دست بدهید. این موضوع می تواند در سلیقه و نحوه زندگی زناشویی شما نیز تاثیرگذار باشد. در نهایت اگر روزی تغییرات زیادی در شرایط شما ایجاد شود، احتمال بروز طلاق عاطفی هم بالا می رود. زیرا ممکن است مانند گذشته به همسر و زندگی زناشویی و روش زندگی قبلی خود علاقه نداشته باشید.
خیانت یکی از زوجین
خیانت نشانه دیگری است که به طور واضح طلاق عاطفی میان یک زوج را بیان می کند. اگر یکی از زوجین به دیگری خیانت کند، طرف مقابل آسیب روحی شدیدی می بیند. حتی ممکن است هیچ وقت همسر خود را نبخشد و یا در صورت بخشش، علاقه خود را به او از دست بدهد. در نتیجه خیانت یکی از اصلی ترین عامل های طلاق عاطفی میان زوج ها است.
حکم شرعی طلاق عاطفی
بنابر احکام شرعی، هیچ یک از زوج ها بدون طلاق رسمی نباید وارد رابطه جدید دیگر شوند. درواقع طلاق عاطفی برای شروع ارتباطات عاطفی جدید کافی نیست و اگر زوج ها می خواهند یک رابطه جدید را شروع کنند باید به طور رسمی از همسر خود طلاق بگیرند.
چرا زوج ها بعد از طلاق عاطفی به زندگی با یکدیگر ادامه می دهند؟
بسیاری از زوج ها بعد از بروز طلاق عاطفی تا مدت ها به همان شیوه، زندگی با همسر خود را ادامه می دهند. دلایل مختلفی برای این کار وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
وجود فرزند
بسیاری از زوج ها علی رغم خواسته قلبی خود و تنها برای خشنودی حال فرزندان شان، از طلاق رسمی دوری می کنند. این دسته از زوج ها با هر سختی و مشقتی که شده پای زندگی خود می مانند تا فرزندانشان آسیب های جدایی را تحمل نکنند.
ترس از نگاه دیگران
نگاه و قضاوت مردم عامل دیگری است که باعث می شود که زوج ها به زندگی زناشویی خود ادامه بدهند. این مشکل در جامعه ما بسیار زیاد است. متاسفانه هنوز نگاه درستی نسبت به خانم های مطلقه وجود ندارد و اغلب خانم ها برای دور مادن از قضاوت دیگران، ترجیح می دهند با وجود طلاق عاطفی به زندگی مشترک خود ادامه دهند.
عدم استقلال مالی
این مشکل بیشتر درمورد خانم هایی صدق می کند که استقلال مالی ندارند. البته در مواردی هم ممکن است آقایان به دلیل عدم شرایط پرداخت مهریه، به زندگی مشترک خود ادامه بدهند.
نقش های اجتماعی خاص
بعضی از افراد به دلیل نقشی که در جامعه ایفا می کنند، نمی توانند به طور رسمی از همسر خود جدا شوند. درواقع جدایی رسمی این دسته از افراد، موجب به خطر افتادن جایگاه اجتماعی آن ها می شود. برای مثال روانشناسان جزو این دسته از افراد هستند.
آیا زوج درمانی راهکار مناسبی برای رفع طلاق عاطفی بین همسران است؟
بله به طور قطع یکی از بهترین روش های رفع طلاق عاطفی میان زوج ها، استفاده از خدمات زوج درمانی است. باید بدانید گاهی طلاق عاطفی به دلایل بسیار سطحی و قابل حل رخ می دهد با این حال زوجین به دلیل عدم آگاهی خود، از پس حل کردن آن بر نمی آیند. اما یک زوج درمانگر ماهر با استفاده از آموزه های خود، به زوج هایی که دچار طلاق عاطفی شده اند کمک می کند تا از طریق تکنیک های مختلف، به حل مشکل پیش آمده بپردازند.
ارتباط طلاق عاطفی و ازدواج اجباری
متاسفانه هنوز هم در بعضی از خانواده های ایرانی دختران و پسران را به ازدواج با یکدیگر اجبار می کنند. در بعضی موارد این ازدواج ها منجر به طلاق و جدایی رسمی می شود اما در بسیاری از موارد هم زوجین به علت ترس از جدایی رسمی، تنها طلاق عاطفی ایجاد شده در محیط زندگی را تحمل می کنند.
ازدواج اجباری که تنها با نظر والدین صورت می گیرد، هیچگونه نتیجه خوبی به همراه ندارد. اگر زن و شوهرها در زندگی به هم علاقه ای نداشته باشند نمی توانند شرایط را تحمل کنند و در نتیجه دچار طلاق خاموش می شوند. شاید این نوع طلاق در ظاهر خود را نشان ندهد، اما در اصل ریشه های یک زندگی مشترک را کاملا متزلزل می کند.
توصیه ما به پدرها و مادرها این است که فرزندان خود را به ازدواج اجبار نکنند و حتما پیش از عقد رسمی یک زوج از کمک های زوج درمانی در این زمینه بهره ببرند.
احتمال بروز طلاق عاطفی در شروع زندگی وجود دارد؟
بله، طلاق عاطفی به سن و سال افراد یا قدمت زندگی آن ها وابسته نیست. ممکن است زوج ها در 2 و 3 سال اول زندگی خود یا در سنین بالاتر دچار این مشکل شوند ، حتی در مواقعی زوج ها با وجود داشتن فرزندانی با سن زیاد باز هم به این نوع طلاق گرفتار می شوند.
اما بررسی های انجام شده، نشان می دهد به طور میانگین طلاق عاطفی بعد از متولد شدن فرزندان رخ می دهد. زیرا در این زمان پدرها و مادرها به شدت سرگرم رشد فرزند خود هستند و کم کم آن اشتیاق و علاقه اولیه خود را به زندگی از دست می دهند. این شرایط باعث می شود زوجین از نظر عاطفی هم دور شوند.
ارتباط سن زوجین با طلاق عاطفی
با وجود اینکه طلاق عاطفی ارتباط مستقیمی با سن زوجین ندارد، اما تا حدودی می تواند از آن تاثیر بپذیرد. برای مثال وقتی یک زوج فاصله سنی بسیار زیادی دارند، به خوبی نمی توانند احساسات و دغدغه های ذهنی طرف مقابل را درک کنند. این موضوع باعث اختلاف عاطفی و روحی بین آن ها شده و در نهایت طلاق عاطفی رخ می دهد.
در زمان ازدواج هیچگاه با فردی که فاصله سنی زیادی با شما دارد، ازدواج نکنید. زیرا اختلاف سنی زیاد باعث می شود زوج ها درک درستی نسبت به همسر خود نداشته باشند.
ازدواج هایی که در نهایت منجر به طلاق عاطفی می شود
- ازدواجی که تنها برای گریز از تنهایی انجام شده است.
- ازدواجی که برای برطرف کردن نیاز مالی یکی از طرفین انجام شده است.
- ازدواجی که براثر چشم و هم چشمی دوست و آشنا صورت گرفته است.
- ازدواج اجباری که زوجین در آن نقشی ندارند.
تاثیر رضایت جنسی بر طلاق عاطفی
یکی از موضوعات بسیار تاثیرگذار در کیفیت زندگی مشترک، رابطه جنسی است. اگر زوجین از نظر جنسی رابطه خوبی با یکدیگر نداشته باشند و به خوبی نیازهای طرف مقابل را برطرف نکنند، به طور قطع دچار مشکل می شوند. یکی از این مشکلات هم طلاق عاطفی است. هرچند که آمار دقیقی از میزان مشکلات و چالش های جنسی زوج های ایرانی در دست نیست اما درصد بسیار زیادی از آن ها به دلیل مشکلات جنسی از هم جدا شدند. پس اگر شما نیز از یک مشکل خاص جنسی رنج می برید، قبل از اینکه دیر شود و آسیبی به زندگی مشترکتان وارد شود برای رفع آن اقدام کنید
تست طلاق عاطفی
یکی از بهترین راهکارهای تشخیص طلاق عاطفی انجام تست است. برای مثال تست طلاق عاطفی گاتمن یکی از معتبرترین آزمون هایی است که با پرسیدن سوالات گوناگون از زوجین به طلاق عاطفی خود پی می برند. بعضی از این سوالات عبارت اند از:
- ایا در ازدواج خود احساس تنهایی می کنید؟
- ایا انجام کارهای مشترک با همسرتان برایتان سخت شده است؟
- وقتی کنار همسرتان هستید چه حسی دارید؟
- آیا بیشتر وقت ها حس می کنید همسرتان حامی خوبی برای شما نیست؟
- احساس می کنید ازدواجتان چیزی کم دارد؟
- احاس تعلق به کسی دارید؟
- ایا فکر می کنید هیچ کسی شما را درک نمی کند؟
- و غیره
زوج ها می توانند با پاسخ به این قبیل از سوالات، به طلاق عاطفی که بین آن ها و همسرشان رخ داده است پی ببرند.