سایکوپات – علائم و روش های درمان سایکوپات

روانشناسان ممکن است فردی را که دارای ویژگیهای خاصی است که با اختلال شخصیت ضد اجتماعی مرتبط میدانند، سایکوپات خطاب کنند. عموم مردم و برخی از محققان هنوز هم از اصطلاح سایکوپات برای توصیف افرادی که برخی از ویژگیهای شخصیتی را دارند استفاده کنند. از جمله این صفات میتوان به عدم همدلی و پشیمانی و رفتار ضد اجتماعی مداوم اشاره کرد. ما در این مقاله، سایکوپات و اختلال شخصیت ضد اجتماعی (ASPD)، از جمله تعاریف مربوطه، علائم و نشانهها و گزینههای درمان را مورد بحث قرار میدهیم.
سایکوپات چیست؟
سایکوپات وضعیتی است که با فقدان همدلی و کدر شدن سایر حالات عاطفی مشخص میشود. روان پریشی از دشوارترین اختلالات قابل تشخیص است. سایکوپاتها میتوانند طبیعی، حتی جذاب به نظر برسند. ماهیت ضد اجتماعی آنها اغلب آنها را به جنایت متمایل میکند. سایكوپات بزرگسالان تا حد زیادی در برابر درمان مقاوم است، اگرچه برنامههایی برای درمان جوانان بیعاطفه و بیاحساس به امید جلوگیری از بلوغ آنها در سایكوپاتها وجود دارد. آناتومی مغز، ژنتیک و محیط یک فرد ممکن است در رشد صفات روانی نقش داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علل، علائم و معالجه بیماری مرتبط با آن، اختلال شخصیت ضد اجتماعی، به کلینیک پیروزی مراجعه کنید.
علائم سایکوپات
از آنجا که اصطلاح سایکوپات تشخیص رسمی نیست، متخصصان به علائمی که تحت اختلال شخصیت ضد اجتماعی شرح داده شده مراجعه میکنند. برخی از علائم رایج که باید از آنها آگاه شد شامل موارد زیر است:
- رفتار غیر مسئولانه اجتماعی
- نادیده گرفتن یا نقض حقوق دیگران
- ناتوانی در تشخیص درست و غلط
- مشکل در نشان دادن پشیمانی یا همدلی
- تمایل به دروغ گفتن
- صدمه زدن به دیگران
- مشکلات مکرر با قانون
- بی توجهی عمومی نسبت به ایمنی و مسئولیت
از نظر فنی، برای دریافت تشخیص این بیماری، باید 18 سال داشته باشید. اما برخی از افراد از اوایل 15 سالگی علائم اختلال سلوک را نشان میدهند که ممکن است شاخص اولیه سایکوپات باشد. این یک بیماری مزمن است که به نظر میرسد با افزایش سن بهبود مییابد. برای کنترل این بیماره بهتر است با مرکز مشاوره فردی در تهران ارتباط بر قرار کرده و مشکلتان را با آنها در میان بگذارید.
سایکوپات چگونه تشخیص داده می شود؟
از آنجا که سایکوپات یک اختلال روانی رسمی شناخته نشدهاست، متخصصان بیماری ASPD را تشخیص میدهند. قبل از توضیح معیارهای مورد استفاده برای تشخیص ASPD ، ذکر این نکته مهم است که تشخیص و درمان ASPD چالشهای منحصر به فردی را به وجود می آورد. درمان این بیماری ممکن است دشوار باشد زیرا فردی که به کمک احتیاج دارد اعتقاد ندارد مشکلی در رفتار او وجود دارد. در نتیجه، آنها به ندرت به دنبال درمان میروند. گفته میشود: دستورالعملهای تعیین شدهای که برای تشخیص این بیماری استفاده میشود. این رفتار به طور کلی از 15 سالگی یا در سال های نوجوانی آغاز میشود. با این حال، روانشناسان میگوید که تشخیص واقعی این بیماری تا سن 18 سالگی انجام نمیشود.
برای دستیابی به تشخیص مناسب، یک متخصص روانشناس ارزیابی کامل سلامت روان را انجام میدهد. در طی این روند متخصص افکار، احساسات، الگوهای رفتاری و روابط فرد را ارزیابی میکند. متخصص بهداشت روان همچنین تاریخچه پزشکی را نیز بررسی خواهد کرد. این ارزیابی کامل یک گام حیاتی است. شما عزیزان میتوانید جهت تشخیص بیماری سایکوپات به روانشناسان کلینیک پیروزی مراجعه نمایید. کلینیک پیروزی، کلینیک روانشناسی شرق تهران با کادری مجرب در تمامی روزهای هفته و تمام وقت آماده خدمت رسانی به شما عزیزان بصورت تلفنی، حضوری و آنلاین هستند. شما میتوانید از طریق شماره تماسهای درج شده با متخصصین ما تماس حاصل فرمایید.
سایکوپات در مقابل سوسیوپات
سایکوپات و سوسیوپات هم اصطلاحاتی هستند که مردم برای توصیف ASPD استفاده میکنند. نه سایکوپاتی و نه سوسیوپاتی تشخیص رسمی نیستند. با این حال، عموم مردم و برخی محققان هنوز از هر دو اصطلاح استفاده میکنند. آنها همچنین تمایل دارند بین سایکوپاتی و سوسیوپاتی تمایز قائل شوند، بعضی از آنها جامعه درمانی را به عنوان نوع خفیف تری از سایکوپاتی میدانند.
درمان سایکوپات
درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی دشوار است، اما برای برخی از افراد، درمان و پیگیری دقیق در طولانی مدت ممکن است مفید باشد. به دنبال متخصصان پزشکی و روانشناسان با تجربه در زمینه درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی باشید. درمان به شرایط خاص هر فرد، تمایل وی برای شرکت در درمان و شدت علائم بستگی دارد.
-
روان درمانی
روان درمانی، که گفتگو درمانی نیز نامیده میشود، گاهی برای درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی استفاده میشود. درمان ممکن است شامل: مدیریت خشم و خشونت، درمان سو مصرف الکل یا مواد و درمان سایر شرایط بهداشت روانی باشد. اما روان درمانی همیشه موثر نیست، خصوصاً اگر علائم شدید باشد.
-
داروها
هیچ دارویی برای درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی به طور خاص توسط سازمان غذا و دارو تأیید نشدهاست. پزشکان ممکن است داروهایی را برای شرایطی که گاهی اوقات با اختلال شخصیت ضد اجتماعی همراه است مانند اضطراب یا افسردگی یا علائم پرخاشگری تجویز کنند. بعضی از داروها معمولاً با احتیاط تجویز میشوند زیرا احتمال سو استفاده را دارند.
به دنبال یک متخصص روانشناس برای مشاوره فردی باشید که دارای آموزش و تجربه در زمینه مدیریت اختلال شخصیت ضد اجتماعی باشد. از تیم درمانی کلینیک پیروزی درخواست کمک کنید.
تاثیرات درمان بر افراد مبتلا به سایکوپات
درمان سایکوپات میتواند چالش برانگیز باشد. افراد مبتلا ممکن است در برابر بیشتر انواع درمان مقاوم باشند. با این حال، با درمان برخی از افراد مبتلا به این بیماری و عزیزانشان ممکن است مزایای طولانی مدت را تجربه کنند. درمان میتواند به افراد مبتلا به سایکوپات کمک کند:
- شرایط آنها را درک کنید.
- درک کنید که چگونه بر زندگی و روابط آنها تأثیر میگذارد.
- مهارتهای کنار آمدن و روشهای مدیریت علائم آنها را بیاموزید.
- احساس خشم را مدیریت کنید.
- کاهش رفتارهای خشونت آمیز
- مقابله با سو مصرف مواد
چه عواملی باعث به وجود آمدن سایکوپات می شود؟
اعتقاد بر این است که آمیگدالا، بخشی از مغز که مسئول احساسات است، در سایکوپات نقش دارد. یک مطالعه نشان داد که افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی همه دارای نوعی تغییر شکل در آمیگدال هستند. تصور میشود که واکنشهای بدنی توسط افرادی که دارای صفات روانی یا شخصیت ضد اجتماعی هستند، ناشی از این اختلافات مغزی است. به عنوان مثال: بیشتر افراد با مشاهده خشونت در یک فیلم یا تلویزیون دچار افزایش ضربان قلب و تنفس و گاهی اوقات تعریق میشوند. از طرف دیگر، کسانی که خصوصیات روانی دارند، واکنش فیزیکی ترس معمول در اکثر افراد را تجربه نمیکنند و ممکن است در معرض خشونت، آرام تر شوند. این واکنش آرام ممکن است منجر به یک رفتار نترس و بیپروا شود.
مدیریت سایکوپاتی
سایکوپات یا درمان سایکوپات بسیار دشوار است. علاوه بر این، افراد مبتلا به سایکوپات اغلب تمایلی به درمان ندارند و ممکن است همکاری نکنند. همچنین، مجازاتهای سنتی (حبس یا خدمات اجتماعی) بیتأثیر هستند زیرا افراد نسبت به مجازات و تهدید حساس نیستند. غالباً با سایکوپات، ممکن است بیماریهای متعددی مانند اختلال شخصیت ضد اجتماعی، خودشیفتگی، اختلال شخصیت پارانوئید و اسکیزوئید، اختلالات وسواس فکری عملی و ADHD وجود داشتهباشد. درمانهایی برای این بیماریهای همراه از جمله داروهای ضد روان پریشی، ضد افسردگی و داروهای تثبیت کننده خلق و خو ممکن است مورد استفاده قرار گیرد، هرچند هیچ یک به خودی خود برای درمان سایکوپات موثر نیستند. شما عزیزان میتوانید جهت مشاوره روانشناسی در کلینیک پیروزی با شماره تماس های درج شده با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
حرف آخر
مانند فرآیند تشخیص، درمان کسی که دارای صفات روانی است و تحت تشخیص سایکوپات قرار دارد، میتواند دشوار باشد. به طور معمول، یک روانشناس از ترکیبی از روان درمانی (گفتگو درمانی) و دارو استفاده خواهد کرد. با این حال، اختلالات شخصیت با دارو قابل درمان نیست. روان درمانی میتواند به فرد کمک کند تا تشخیص خود را بفهمد و اینکه چگونه بر زندگی و روابطش با دیگران تأثیر میگذارد. یک درمانگر همچنین برای ایجاد استراتژیهایی که از شدت علائم میکاهند، تلاش خواهد کرد. اگر دارو بخشی از برنامه درمانی باشد، پزشک ممکن است داروهایی را تجویز کند که سایر بیماریها مانند اضطراب، افسردگی یا علائم پرخاشگری را درمان میکند.
سلام از مطالب جالب و بی نظیر شما بازدید کردم عالی بود.برای درمان و حتی تشخیص اولیه سایکوپات در خود چه باید کرد؟منتظر راهنمایی شما هستم.با تشکر
سلام و عرض ادب
با شماره های کلینیک تماس بگیرید، راهنماییتون میکنند