درمان اضطراب اجتماعی به چه صورت است؟ بهترین روش های آن

اختلال اضطراب اجتماعی، که هراس اجتماعی نیز نامیده می شود، ترس طولانی مدت و طاقت فرسا از موقعیت های اجتماعی است. این یک مشکل رایج است که معمولاً از سال های نوجوانی شروع می شود. این می تواند بسیار ناراحت کننده باشد و تأثیر زیادی در زندگی شما بگذارد. برای برخی از افراد با افزایش سن بهتر می شود. اما برای بسیاری از افراد بدون درمان به خودی خود از بین نمی رود. اگر علائمی از انواع اضطراب در خود احساس می کنید با کلینیک پیروزی همراه شوید. روش های درمانی وجود دارد که می تواند به شما در مدیریت آن کمک کند.
در ادامه بهترین روش های درمان اضطراب اجتماعی را خواهیم گفت، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
اضطراب اجتماعی چیست؟
اختلالات اضطراب اجتماعی نوعی اختلال اضطرابی یا نگرانی است که باعث ترس شدید در محیط های اجتماعی می شود. افراد مبتلا به اختلال اجتماعی با اجتماع و گفتگو با مردم دچار مشکل می شوند و راحت نیستند. آنها از قضاوت یا موشکافی توسط دیگران می ترسند. آنها ممکن است درک کنند که ترس آنها غیر منطقی است، اما برای غلبه بر آنها احساس ناتوانی می کنند. اضطراب اجتماعی با کمرویی متفاوت است. کمرویی معمولاً کوتاه مدت است و زندگی فرد را مختل نمی کند. اضطراب اجتماعی مداوم و ناتوان کننده است. این می تواند توانایی فرد را تحت تأثیر قرار دهد.
اهمیت و لزوم درمان اضطراب اجتماعی
افراد پس از مبتلا به اضطراب اجتماعی در تعاملات اجتماعی و معاشرت با دیگران دچار مشکل شده و اعتماد بنفس خود را از دست خواهند داد. از این رو درمان اضطراب اجتماعی می تواند به برگرداندن اعتماد بنفس و عزت نفس شما کمک کند. افراد برای ترس از قضاوت شدن در محیط های اجتماعی حضور نمی یابند و همین موضوع سبب افسردگی و مشکلاتی قبیل وسواس فکری می شوند. درمان اضطراب اجتماعی شما را از ترس ها و اضطراب های شدید و نامعقول رها می کند.
حتما بخوانید : ” سریع ترین و بهترین راه های درمان افسردگی شدید “
تشخیص اختلال اضطراب اجتماعی
هیچ آزمایش پزشکی برای بررسی اختلال اضطراب اجتماعی وجود ندارد. روانشناسان از توصیف علائم شما، هراس اجتماعی را تشخیص می دهد. آنها همچنین می توانند پس از بررسی برخی از الگوهای رفتاری، هراس اجتماعی را تشخیص دهند. در هنگام ملاقات، درمانگران از شما می خواهد علائم خود را توضیح دهید. آنها همچنین از شما می خواهند که در مورد شرایطی که علائم شما را ایجاد می کنند صحبت کنید. معیارهای اختلال اضطراب اجتماعی شامل موارد زیر است:
- ترس مداوم از موقعیت های اجتماعی به دلیل ترس از تحقیر یا خجالت
- قبل از یک تعامل اجتماعی احساس اضطراب یا وحشت کنید
- درک غیر منطقی ترس شما
- اضطرابی که زندگی روزمره را مختل می کند
علائم اضطراب اجتماعی چیست و چگونه آن را تشخیص دهیم؟
علائم این اختلال ممکن است از حدود 13 سالگی شروع شود و ممکن است مداوم باشد:
- ترس از موقعیت هایی که ممکن است مورد قضاوت قرار بگیرید
- نگران خجالت کشیدن یا تحقیر کردن خود باشید
- ترس شدید از تعامل یا گفتگو با غریبه ها
- ترس از اینکه دیگران متوجه اضطراب شما می شوند
- ترس از علائم جسمی که ممکن است باعث خجالت شما شود مانند سرخ شدن، تعریق، لرزیدن یا داشتن صدای لرزان
- از انجام کارها یا صحبت با مردم از ترس خجالت پرهیز کنید
- اجتناب از موقعیت هایی که ممکن است در مرکز توجه باشید
- داشتن اضطراب در انتظار فعالیت یا رویدادی ترسناک
- تحمل یک وضعیت اجتماعی با ترس یا اضطراب شدید
- بعد از یک موقعیت اجتماعی وقت خود را صرف تحلیل عملکرد و شناسایی نقص در تعاملات خود کنید
- انتظار بدترین پیامدهای ممکن از یک تجربه منفی در طی یک موقعیت اجتماعی
- برای کودکان، اضطراب در مورد تعامل با بزرگسالان یا همسالان ممکن است با گریه و چسبیدن به والدین یا امتناع از صحبت در موقعیت های اجتماعی نشان داده شود.
- نوع عملکرد اضطراب اجتماعی زمانی است که شما فقط در حین صحبت کردن یا اجرای در ملا عام ترس و اضطراب شدیدی را تجربه کنید، اما در سایر شرایط اجتماعی اینگونه نیست.
- اضطراب اجتماعی بیش از کمرویی است. این ترس است که از بین نمی رود و بر فعالیت های روزمره، اعتماد به نفس، روابط و زندگی شغلی تأثیر می گذارد.
- بسیاری از افراد گاهی اوقات نگران موقعیت های اجتماعی هستند، اما شخصی که اضطراب اجتماعی دارد قبل، حین و بعد از آن بیش از حد احساس نگرانی می کند.
- اگر نگران فعالیت های روزمره، مانند: ملاقات با غریبه ها، شروع مکالمه، صحبت با تلفن، کار یا خرید باشید.
- از انجام فعالیت های اجتماعی مانند مکالمات گروهی، غذا خوردن با شرکت و مهمانی ها بسیار پرهیز کنید یا نگران آن باشید.
اختلال اضطراب اجتماعی در چه کسانی رخ می دهد؟
تحقیقات نشان می دهد اضطراب اجتماعی در زنان دو برابر مردان رخ می دهد. افراد در هر سنی ممکن است دچار استرس و اضطراب اجتماعی شوند. علائم اضطراب اجتماعی در کودکی و میان سالی ظاهر خواهد شد. ژنتیک و عوامل محیطی نیز بسیار بر مبتلا شدن به اضطراب اجتماعی تاثیر می گذارد.
اختلال اضطراب اجتماعی چه تاثیری در زندگی دارد؟
بدون درمان اضطراب اجتماعی، این مشکل می تواند زندگی شما را اداره کند. اضطراب می تواند در کار، مدرسه، روابط یا لذت بردن از زندگی اختلال ایجاد کند. اختلال اضطراب اجتماعی می تواند باعث موارد زیر شود:
- عزت نفس پایین
- مشکل در ابراز احساسات
- گفتگوی منفی با خود
- حساسیت بیش از حد به انتقاد
- مهارت های اجتماعی ضعیف
- انزوا و روابط سخت اجتماعی
- پیشرفت تحصیلی و شغلی کم
- سو مصرف مواد، مانند نوشیدن بیش از حد الکل
- خودکشی یا اقدام به خودکشی
سایر اختلالات اضطرابی و برخی دیگر از اختلالات بهداشت روان، به ویژه اختلال افسردگی اساسی و مشکلات سو مصرف مواد، اغلب با اختلال اضطراب فراگیر رخ می دهد.
حتما بخوانید: ” سریعترین راه کاهش استرس و اضطراب “
اقدامات مهم قبل از درمان اضطراب اجتماعی
هیچ راهی برای پیش بینی اینکه چه چیزی باعث اختلال اضطراب در فرد می شود وجود ندارد، اما اگر مضطرب هستید می توانید برای کاهش تأثیر علائم گام بردارید:
- زودتر کمک بگیرید، اضطراب مانند بسیاری دیگر از شرایط سلامت روان درمان می شود.
- ثبت زندگی شخصی شما می تواند به شما و متخصص بهداشت روان کمک کند که چه چیزی باعث استرس شما می شود و چه چیزی به نظر می رسد به شما کمک می کند احساس بهتری داشته باشید.
- مسائل مربوط به زندگی خود را در اولویت قرار دهید. با مدیریت دقیق وقت و انرژی خود می توانید اضطراب را کاهش دهید. اطمینان حاصل کنید که وقت خود را صرف انجام کارهایی می کنید که از آنها لذت می برید.
- از مصرف مواد ناسالم خودداری کنید. مصرف الکل و مواد مخدر و حتی مصرف کافئین یا نیکوتین می تواند باعث ایجاد اضطراب یا تشدید آن شود.
بهترین روش های درمان اضطراب اجتماعی
انواع مختلفی از درمان اضطراب اجتماعی در دسترس است. نتایج درمان در افراد مختلف متفاوت است. برخی از افراد فقط به یک نوع درمان نیاز دارند. با این حال، دیگران ممکن است بیش از یک مورد نیاز داشته باشند. گاهی اوقات، ارائه دهندگان مراقبت های اولیه ممکن است برای درمان علائم دارو پیشنهاد دهند.
گزینه های درمانی برای اختلال اضطراب اجتماعی عبارتند از:
- رفتار درمانی شناختی
این روش درمان اضطراب اجتماعی به شما کمک می کند یاد بگیرید که چگونه اضطراب را از طریق آرامش و تنفس کنترل کنید و چگونه افکار منفی را با افکار مثبت جایگزین کنید.
- درمان از طریق مواجهه
این نوع درمان اضطراب اجتماعی به شما کمک می کند تا به جای اجتناب از آن ها، به تدریج با موقعیت های اجتماعی روبرو شوید.
- گروه درمانی
این روش درمانی به شما کمک می کند مهارت ها و فنون اجتماعی را برای تعامل با افراد در محیط های اجتماعی فرا بگیرید. شرکت در گروه درمانی با دیگران که ترس مشابهی دارند ممکن است باعث شود کمتر احساس تنهایی کنید. به شما فرصتی می دهد تا مهارت های جدید خود را از طریق نقش آفرینی تمرین کنید.
- درمان های خانگی شامل موارد زیر است:
– پرهیز از کافئین
– غذاهایی مانند قهوه، شکلات و سودا محرک هستند و ممکن است اضطراب را افزایش دهند.
– خواب زیاد
– داشتن حداقل هشت ساعت خواب در هر شب توصیه می شود. کمبود خواب می تواند اضطراب را افزایش داده و علائم هراس اجتماعی را بدتر کند.
- دارو
اگر وضعیت شما با درمان و تغییر شیوه زندگی بهبود نیابد، درمانگر شما ممکن است دارو هایی برای درمان اضطراب و افسردگی تجویز کند. این دارو ها اختلال اضطراب اجتماعی را درمان نمی کنند. با این حال، آنها می توانند علائم شما را بهبود بخشند و به شما در عملکرد روزمره کمک کنند. ممکن است مصرف دارو برای بهبود علائم شما سه ماه طول بکشد.
داروهای مورد تایید سازمان غذا و دارو (FDA) برای درمان اختلال اضطراب اجتماعی شامل Paxil ، Zoloft و Effexor XR است.
عواملی که باعث اضطراب اجتماعی می شوند کدامند؟
علت دقیق هراس اجتماعی ناشناخته است. با این حال، تحقیقات فعلی این ایده را پشتیبانی می کند که ناشی از ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیک است. تجارب منفی نیز ممکن است در ایجاد این اختلال نقش داشته باشد ، از جمله:
- قلدری
- درگیری خانوادگی
- سوء استفاده جنسی
ناهنجاری های جسمی مانند عدم تعادل سروتونین ممکن است در این شرایط نقش داشته باشد. سروتونین یک ماده شیمیایی در مغز است که به تنظیم خلق و خو کمک می کند. آمیگدالای بیش فعال (ساختاری در مغز که پاسخ ترس و احساسات یا افکار اضطراب را کنترل می کند) نیز ممکن است باعث این اختلالات شود.
اختلالات اضطرابی می تواند در خانواده ها بروز کند. با این حال، محققان مطمئن نیستند که آیا آنها واقعاً با عوامل ژنتیکی مرتبط هستند یا خیر. به عنوان مثال، ممکن است کودک با یادگیری رفتار یکی از والدین خود که دارای اختلال اضطراب است، دچار اختلال اضطراب شود. همچنین کودکان می توانند در اثر تربیت در محیط های کنترل کننده یا محافظت بیش از حد، دچار اختلالات اضطرابی شوند.
تفاوت اضطراب اجتماعی در کودکان و بزرگسالان
اضطراب اجتماعی می تواند کودکان را تحت تأثیر قرار دهد. علائم اضطراب اجتماعی در کودک عبارتند از:
- گریه یا ناراحتی بیشتر از حد معمول
- خیلی عصبانی شدن
- اجتناب از تعامل با دیگر کودکان و بزرگسالان
- ترس از رفتن به مدرسه یا شرکت در فعالیت های کلاس، نمایش های مدرسه و رویداد های اجتماعی
- به والدین یا سرپرست خود بسیار اعتماد دارند
در این حالت اگر نگران فرزند خود هستید از طریق شماره تماس 09203855016 با کلینیک پیروزی ارتباط برقرار نمایید. متخصصین کلینیک پیروزی از شما در مورد رفتار فرزندتان سوال می کنند و در مورد احساس او با او صحبت می کنند. روش های درمان اضطراب اجتماعی در کودکان مشابه نوجوانان و بزرگسالان است، اگرچه به طور معمول از داروها استفاده نمی شود. درمان متناسب با سن کودک شما خواهد بود. ممکن است به شما مواد آموزشی و خودآموزی داده شود تا در طول جلسات از آنها استفاده کنید.
چه موقع برای اضطراب اجتماعی کمک بگیرید
اگر فکر می کنید اضطراب اجتماعی دارید، به خصوص اگر تأثیر زیادی در زندگی شما دارد، بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید. این یک مشکل رایج است و روش های درمانی وجود دارد که می تواند به شما کمک کند. درخواست کمک ممکن است دشوار باشد، اما یک روانشناس متوجه خواهد شد که بسیاری از مردم با اضطراب اجتماعی دست و پنجه نرم می کنند و سعی می کنند شما را از این مشکل راحت کنند. سعی کنید بیشتر در مورد اضطراب خود صحبت کنید. با فکر کردن یا نوشتن آنچه در ذهن شما می گذرد و نحوه رفتار شما در موقعیت های خاص اجتماعی، شما می توانید بیشتر به خود کمک کنید.
سوالات متداول درمان اضطراب اجتماعی
-
آیا اضطراب اجتماعی بدون درمان از بین برود؟
به طور کلی هراس اجتماعی فقط در اکثر افراد به خودی خود از بین نمی رود. هراس اجتماعی به طور کلی به عنوان یک بیماری مزمن که نیاز به مداخله دارد مشاهده می شود. برخی از افراد در صورت داشتن مهارت های مناسب می توانند به تنهایی آن را برطرف کنند.
-
آیا آزمایشی برای تشخیصی اضطراب اجتماعی وجود دارد؟
هراس اجتماعی را نمی توان از طریق نمونه خون یا اشعه ایکس تشخیص داد. در عوض، اختلال اضطراب اجتماعی بر اساس اطلاعاتی که طی یک مصاحبه بالینی در اختیار پزشک یا درمانگر قرار گرفته است، تشخیص داده می شود.
-
آیا هراس اجتماعی در خانواده ها دیده می شود؟
به نظر می رسد که داشتن یک عضو خانواده با هراس اجتماعی، خطر ابتلا به آن را کمی افزایش می دهد. به نظر می رسد تأثیر خانواده به هر دو منبع ژنتیکی و محیطی مربوط باشد. به عنوان مثال ممکن است یک استعداد ژنتیکی برای یک فرد در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلال اضطراب اجتماعی وجود داشته باشد، اما این چیزی نیست که در هر کسی که استعداد داشته باشد ایجاد شود.
-
پنج نوع رایج اختلالات اضطرابی کدامند؟
1. اختلال اضطراب عمومی
2. وسواس-اختلال اجباری (OCD)
3. اختلال هراس
4. اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)
5. هراس اجتماعی (یا اختلال اضطراب اجتماعی)
مطلب آموزنده و مفیدی بود
عالی بود
خوشحالیم که مفید بوده
برای مشاوره چه زمان هایی تماس بگیریم؟
02177410792
02177431649
02177431523
09203855016
با این شماره ها می توانید از ساعت 9 الی 21 تماس بگیرید.
سلام .41سالمه . اضطراب اجتماعی دارم چون تو زندگی بمشکل برخوردم وشوهرم داره از م دلسرد میشه وبفکرطلاق افتاده و دختر 6سالمه تو پیش دبستانی بی زبون وخجالتی وترسو شده و خیلی تحت فشارم و چندین بر روانشناس های زیادی رفتم اما درمان نشدم فقط قرص اعصاب دادن ..الان دیگه بفکرخودکشی هستم .درضمن درآمدی ندارم و شوهرم برای درمان پولی نمیده و تا ریال آخر حساب کتاب میکنه و چوب خطم پیش همه خانوادم پره .لطفاً اگر در راه خدا میشه بهم کمک کنید رایگان یا حداقل هزینه کم در اینصورت بهم زنگ بزنید ودرغیر این ترو خدا زنگ نزنید ندارم چیکار کنم ولی خیلی نیاز به کمک دارم و اگر کسی بهم کمک کنه خیلی ثواب کرده و خانواده چهارنفره ی من بدبخت و نجات داده
لطفا با یکی از شماره های ( 02177410792 02177431649 09203855016 02191327517 ) کلینیک پیروزی تماس بگیرید.
لطفا در مورد اختلال اظطراب اجتماعی و ازدواج نکردن مطلب بزارین ممنون
سلام .وقت بخیر من دچار اضطراب اجتماعی هستم وداروی افسردگی هم مصرف میکنم.چطور باید درمان شوم کمکم کنید خیلی حالم بده.لطفا راهنماییم بفرمایید هزینه مشاوره وروان درمانی چقدره؟
به نظرم یکی از راه های درمانش اینکه بری تو دل ترست
البته یه سری دارو ها باعث این اختلال میشن
یا حتی طبع بدن هم تاثیر خیلی زیادی داره من خودم این مشکل و داشتم وقتی طبع بدنم درست شد این مشکلم حل شد خداروشکر
حتی غذاهایی که میخوریمم تاثیر داره