حق طلاق با کیست – صفر تا صد حق طلاق + مزایا و معایب

آیا والدین شما از هم جدا شده اند یا طلاق گرفته اند؟ این احتمال وجود دارد که بتوانید به این گونه سوالات پاسخ بله بدهید اما شما تنها نیستید! از هر 2 یا 3 ازدواج تقریباً 1 مورد به طلاق ختم می شود. اما در کشور ما حق طلاق با کیست؟ با ما همراه باشید تا به تمامی سوالاتی که ذهن شما را درگیر خود کرده است پاسخ دهیم.
طلاق بعد از اینکه زن و شوهر تصمیم گرفتند دیگر با هم زندگی نکنند اتفاق می افتد و آنها دیگر نمی خواهند با یکدیگر زندگی کنند. آنها موافقت می کنند که اوراق حقوقی را امضا کنند که هر یک را مجرد می کند و به آنها اجازه می دهد در صورت تمایل با افراد دیگر ازدواج کنند. اما بهتر است قبل اتخاذ هر تصمیمی به یک کارشناس حوزه زوج درمانی مراجعه نمایید.
طلاق برای همه سخت است
ممکن است ساده به نظر برسد، اما تصمیم گیری برای پایان دادن به ازدواج برای زن و شوهر آسان نیست. غالباً آنها قبل از تصمیم به طلاق مدت زیادی را صرف حل مشکلات می کنند. اما گاهی اوقات آنها نمی توانند مشکلات را برطرف کنند و تصمیم می گیرند که طلاق بهترین راه حل است. تغییر یک قسمت طبیعی از زندگی است، اما وقتی برای خانواده شما اتفاق می افتد، گاهی اوقات واقعا دشوار است که با آن کنار بیایید.
گاهی اوقات هر دو والدین می خواهند طلاق بگیرند و گاهی یکی می خواهد و دیگری نمی خواهد. معمولاً هر دو والدین از اینکه ازدواج آنها نمی تواند دوام داشته باشد ناامید می شوند.
گاهی اوقات وقتی والدین می خواهند از خانه محل زندگی خود خارج شوند احساسات کودکان را آزار می دهد. شخصی نگرفتن آن سخت است. یادآوری این نکته مهم است که طلاق بین زن و شوهر اتفاق می افتد و حتی اگر این مسئله روی کل خانواده تأثیر بگذارد، به این معنی نیست که والدینی که خانه را ترک می کنند، به بچه ها اهمیت نمی دهند.
بسیاری از بچه ها نمی خواهند والدینشان طلاق بگیرند. بعضی از بچه ها احساسات متفاوتی نسبت به آن دارند، به خصوص اگر بدانند والدینشان با هم خوشحال نبوده اند. حتی ممکن است بعضی از بچه ها هنگام طلاق والدین احساس آرامش کنند، به خصوص اگر در طول ازدواج بین والدین درگیری زیادی صورت گرفته باشد.
پیشنهاد ما به شما این است که قبل از هر تصمیمی برای ادامه یا اتمام ازدواج خود به مشاوره خانواده مراجعه نمایید. مشاورین ما در کلینیک پیروزی می توانند به شما در این خصوص کمک کنند.
نقش مشاوره در طلاق
هدف از طلاق فسخ ازدواج طرفین است. برای این کار طرفین و دادگاه باید در مورد نحوه رسیدگی به سوالات حضانت و اسکان فرزندان خردسال و نحوه تقسیم اموال و بدهی های طرفین تصمیم بگیرند. بهتر است قبل از اتخاذ هرگونه تصمیمی با یک مشاوره طلاق صحبت کنید. در تمامی این مدت اگر نیاز به مشاوره طلاق داشتید می توانید به مشاورین ما در کلینیک پیروزی مراجعه نمایید. روانشناسان ما در تمامی روزهای هفته بصورت 24 ساعته آماده خدمات رسانی به شما عزیزان هستند. شما می توانید از خدمات متخصصین ما بصورت آنلاین، حضوری و تلفنی بهره مند شوید.
حق طلاق با کیست؟
طلاق حکمی قانونی است که قبل از فوت هر یک از همسران به ازدواج پایان می دهد. در طی دادرسی برای طلاق، دادگاه می تواند مسائل مربوط به حضانت فرزند، تقسیم دارایی و حمایت از همسر یا نفقه را حل کند. پس از قطعی شدن طلاق، طرفین دیگر از نظر قانونی ملزم به یكدیگر نیستند و در ازدواج مجدد یا مشاركت داخلی با شخص دیگر آزاد هستند. بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی و شرع حق طلاق در کشور ما به مرد داده شده است. مرد می توانداین حق را به همسر و یا شخص دیگری واگذار کند اما در غیر این صورت به طور کامل حق طلاق با مرد است. بهتر است بدانید اگر مرد به همسر خود وکالتنامه بلاعزل طلاق دهد هنوز هم حق طلاق با مرد است و او می تواند برای طلاق اقدام کند.
نحوه گرفتن حق طلاق با مرد
اگر قرار است حق طلاق از مرد گرفته شود می توان آن را به صورت شرط در زمان عقد در سند نکاحیه قید کرد در صورت دیگر مرد می تواند به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده حق طلاق را به همسر خود یا دیگری واگذار کند.
حال اگر یکی از زوجین در خارج از کشور باشد و می تواند به سفارت ایران مراجعه کرده و حق طلاق را به فرد مورد نظر اعطا کند.
بیشترین موردی که به وجود خواهد آمد این است که مرد حق طلاق را به همسر خود اعطا کند اما گاهی اوقات نیز این موضوع به وجود خواهد آمد که این وکالت به پدر دوست و شخص دیگری واگذار شود.
بهتر است بدانید وکالت طلاق حتماً باید محضری باشد و در سند رسمی ذکر شود.
مزایا و معایب حق طلاق
جالب است بدانید اگر حق طلاق به زن اعطا شود او می تواند بدون حضور شوهر خود تمامی مراحل دادگاه را از طریق وکیل دادگستری طی کرده و با طلاق توافقی به آسانی طلاق بگیرد.
همچنین زن می تواند وکالت طلاق را به شوهر خود واگذار کند آنها می توانند به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و حق طلاق را به دیگری واگذار کنند.
همانطور که می دانید در کشور ما ایران حق طلاق با مرد است یعنی مرد ممکن است در جایی متقاضی طلاق باشد و زن راضی به طلاق نباشد در این صورت خواست مرد مرجح است اما زمانی که حق طلاق به زن داده میشود این موضوع دیگر به وجود نخواهد آمد. بنابراین بزرگترین عیب و مشکلات حق طلاق عمدتاً برای مرد است زیرا اگر وکالت طلاق به صورت بلاعزل تنظیم شده باشد مرد به هیچ عنوان نمیتواند آن را فسخ کند. و زن هر زمانی که نتواند زندگی را ادامه دهد می تواند به این ازدواج خاتمه دهد.
داشتن حق طلاق و گرفتن مهریه
زمان اعطای حق طلاق، مرد می تواند در وکالت خود قید کند طلاق در قبال بخشیدن تمام مهریه یا بخشی از آن باشد. پس اگر حق طلاق با زن باشد و در وکالت طلاق حدود اختیارات تعیین نشده باشد تمام مهریه به زن تعلق می گیرد. اگر در زمان عقد نکاح در سند ازدواج وکالت طلاق به زن واگذار شود این وکالت به هیچ عنوان نمی تواند از جانب مرد عزل شود تنها در صورتی این وکالت به مرد اعطا میشود که هر دو آنها به دفترخانه مراجعه کرده و این وکالت را به همسر اعطا کند. همچنین حق طلاق می تواند مدت دار، بلاعزل یا قابل عزل باشد تمامی این موارد به مرد بستگی دارد که زمان اعطای وکالت چه چیزی را در وکالتنامه قید کند.
قوانین حق طلاق
قوانین طلاق در ایران در اواخر دهه 1970 تغییر کرد، اما افزایش زیادی در میزان طلاق در این کشور منجر به تغییرات اخیر شده است که پایان ازدواج شما را دشوارتر می کند. بنابراین، قوانین طلاق در ایران چیست؟ حضانت فرزند پس از طلاق چگونه تنظیم می شود؟
حق طلاق در ایران تا سال 1354 فقط در اختیار شوهران بود. با این حال ، تغییرات در قانون اکنون به این معنی است که زنان و مردان می توانند از دادگاه ها طلاق بخواهند. اصلاحات بیشتر این قانون از سال1371 لازم الاجرا شد، به این معنی که شما می توانید تحت شرایطی از جمله:
- بدرفتاری هر دو همسر
- امتناع از تمکین (وظیفه اسلامی برای تسلیم در برابر خواست همسرتان)
- یک بیماری روانی یا جسمی لاعلاج
- هرگونه اعتیادی که ادامه زندگی زناشویی را غیرممکن سازد و خطری برای ازدواج محسوب شود
- بیابانگردی یا ترک خانه زناشویی برای بیش از 6 ماه بدون دلیل موجه
- عدم تأمین هزینه های زندگی برای همسر دیگر
- رفتار بد شوهر
- بیش از پنج سال حبس
- ناباروری یا ابتلا به بیماری مقاربتی
- تعدد زوجات شوهر در صورت عدم رضایت همسر اول و اگر دادگاه بداند که با هر دو زن برابر نیستند.
اصلاحات سال 1371 در ایران ثبت طلاق بدون گواهی دادگاه را نیز غیرقانونی کرد. این بدان معناست که طلاق باید توسط دادگاه به رسمیت شناخته شود، بنابراین روشهای سنتی طلاق کافی نیست.
نرخ طلاق در ایران در طول دهه های اخیر به شدت افزایش یافت و بنابراین تغییرات اخیر در قانون برای تلاش برای دشوارتر کردن طلاق انجام شده است.
اکنون، گرفتن طلاق با رضایت متقابل نامعتبر امکان پذیر نیست، مگر اینکه ابتدا در مشاوره دولتی شرکت کرده باشید. هر دو باید در مراکز مشاوره خانواده حضور داشته باشید و فقط در این صورت است که قاضی مجاز به صدور حکم طلاق شما خواهد بود.
حضانت فرزند بعد از طلاق
پس از طلاق، حضانت فرزندان به طور معمول به مادران تعلق می گیرد. با این حال، حضانت مادر در 7 سالگی برای دختران و پسران به پایان می رسد. در این زمان حضانت به طور معمول به پدر برمی گردد مگر اینکه دادگاه خلاف آن تصمیم بگیرد. به عنوان مثال، در صورت عدم اثبات پدر برای مراقبت از فرزند.
به همین ترتیب، اگر مادری برای تأمین هزینه های فرزندان خود (از نظر مالی یا جسمی) ناكافی تشخیص داده شود، دادگاه می تواند حضانت را به پدر یا نزدیكان دیگر او اختصاص دهد.
هنگامی که کودکان به بلوغ می رسند (به طور معمول در سن بلوغ برای پسران و اولین دوره قاعدگی برای دختران)، آنها می توانند تصمیم بگیرند که با چه کسی زندگی کنند. انتخاب آنها فقط به والدین محدود نمی شود، زیرا آنها ممکن است پدربزرگ و مادربزرگ یا مادربزرگ ها و عمه ها را انتخاب کنند.
اگر زن باشید و دوباره ازدواج کنید، تمام حق حضانت فرزندان خود را از دست می دهید.
حمایت از فرزند در ایران به عهده پدر است. اگر او بمیرد یا در غیر اینصورت نتواند موجبات فرزند را تأمین کند (از طریق ناتوانی) این وظیفه به پدربزرگ پدری می رسد. دادگاه می تواند حمایت از فرزند را علیه شخص ثالث اجرا کند.
تسویه حساب های مالی در پی طلاق
طبق قوانین ایران، زنان مطلقه حق دارند از شوهر خود در طول ماه عده (دوره ای که زن باید پس از طلاق رعایت کند و در این مدت با مرد دیگری ازدواج نکند) حمایت کنند. این مدت سه ماه طول می کشد. اگر باردار هستید، تا زمانی که فرزندتان به دنیا نیاید نیز حق حمایت دارید.
سخن پایانی
همانطور که گفته شد اختیارات حق طلاق می تواند به طور کامل از مرد گرفته شده و به زن داده شود. بهتر است قبل از انجام هر گونه تصمیمی با مشاورین خانواده و ازدواج صحبت نمایید. ما به شما روانشناسان کلینیک پیروزی را پیشنهاد خواهیم داد. هم اکنون می توانید از طریق شماره تماس های درج شده با متخصصین ما ارتباط برقرار کرده و از خدمات آنها بهره مند شوید. تنها هدف ما رفاه زندگی شماست.