مشاوره قبل از ازدواج و تست های آن

مشاوره قبل از ازدواج
مشاوره قبل از ازدواج، نوعی زوجدرمانی است که میتواند زوجین را از لحاظ روانی و عاطفی جهت ازدواج آماده کند. مشاوره پیش از ازدواج به شما کمک میکند متوجه شوید که آیا میتوانید با یکدیگر ازدواج کنید و رابطه سالم را نگه دارید یا نه. دریافت مشاوره قبل ازدواج میتواند رابطه را پر بار کند و کمک کند تا یکدیگر را بهتر بشناسید.
این نوع مشاوره ازدواج به زوجها کمک خواهد کرد تا درباره موضوعاتی مانند مسائل مالی، عاطفی و اهدافشان در آینده صحبت کنند. با این جلسات روانشناسی، شما و شریک زندگی خود در یک سطح قرار میگیرید.
شما با شرکت در این جلسات میتوانید از مسائلی که در آینده مشکل ایجاد میکند، آگاه شوید. همچنین شما و همسر آیندهتان به ابزارهایی برای یک زندگی موفقیتآمیز مجهز میشوید. یکی از اهداف مشاوره قبل از ازدواج، کمک به ایجاد یک رابطه قوی برای یکعمر در کنار هم بودن است.
شما باید با انتخابی درست، شخصی مناسب را برای ادامه زندگی خود انتخاب نمایید. بهاینترتیب از نظر روحی و مالی به اهداف موردنظر خود میرسید. اما اگر نتوانید در زمان انتخاب شریک عاطفی، بهدرستی عمل کنید، ضررهای روحی و مالی شدیدی را متحمل میشوید.
چه افرادی به مشاوره قبل از ازدواج نیاز دارند؟
پژوهشها نشان میدهد که دریافت مشاوره پیش از ازدواج حتی برای زوجهایی که هیچ مشکلی با هم ندارند نیز ضروری است. پیش از تعهد برای یک ازدواج، انجام چند جلسه مشاوره ازدواج ضروری است. با حضور در این جلسات، زوجین میتوانند افکار، عقاید و انتظارات خود را در فضایی امن و تحتنظر یک متخصص به اشتراک بگذارند.
در این جلسات مشکلات احتمالی پس از ازدواج نیز بررسی میشود تا راهحل این موارد نیز پیدا شود. در این گونه جلسات مباحثی مانند مسائل مالی و معیشتی، فرزندان و رابطه صمیمی سه موضوع موردبحث است. درصورتیکه در این زمینه اختلافی وجود داشته باشد، باید بررسی شود.
مشاوره قبل از ازدواج بر اساس سه هدف انجام میشود:
- ارزیابیکردن مهارتهای زندگی مشترک
- بررسی میزان آمادگی برای ازدواج
- ارزیابی هم سطح بودن و همسانی زوجین
زمانی که دو نفر تصمیم به ازدواج دارند، باید مقدماتی نیز محیا شود و کارهایی پیش از ازدواج انجام داد. با کمی بررسی میتوان دریافت که آنها برای ازدواج آماده هستند یا خیر. تهیه حلقه ازدواج، رزرو محل برگزاری مراسم، توزیع کارتدعوت، سفارش غذا و در نهایت مراسم عروسی، این مقدمات را شامل میشوند.
در کل همه چیز خوب به نظر میرسد؛ اما زوجین شاید در مسائلی مانند برقراری ارتباط، اعتقادات و مسئولیتپذیری اختلافنظر داشته باشند. در زمانی که زوجین بر اثر ایجاد اختلاف با یکدیگر بحث میکنند، باز هم میتوان مشکل را آبرومندانه برطرف کرد، اما بهشرط این که پیش از ازدواج جلسات مشاوره ازدواج را طی کرده باشند.
تست مشاوره قبل از ازدواج
ازدواج یک مسئله تک بعدی نیست، زمانی که دو فرد تصمیم به ازدواج می گیرند به احتمال زیاد می دانند که به زودی قرار است تمام جنبه های زندگی آن ها تحت تاثیر تصمیم شان قرار بگیرد. از طرفی یک ازدواج موفق وابسته به بسیاری از مهارت های فردی است. برای مثال اگر زوج ها توانایی برقراری ارتباط درست با یکدیگر را نداشته باشند همیشه در بحث و جدل به سر می برند. شناخت ویژگی های شخصیتی خود و طرف مقابل نیز از دیگر مباحث مهم ازدواج است که در اغلب موارد به آن بی توجهی می شود.
باید بدانید تنها راه حل موجود زوج ها برای داشتن یک زندگی زناشویی موفق انجام تست مشاوره قبل از ازدواج است. در این تست ها سوالاتی طراحی می شود که به واسطه آن ها روانشناس به تمام جنبه های زندگی یک فرد پی می برد. همچنین مشاوران با توجه به شرایط روحی و روانی زوج ها، مهارت های مختلفی را به آن ها می آموزند تا در شرایط سخت زندگی به واسطه این مهارت ها مشکلات خود را مدیریت کنند.
گذشته از این موضوعات زمان هایی وجود دارد که یک زوج به دلیل عشق زیاد، دچار اشتباه می شوند. از نظر روانشناسان این عده از زوج ها هیچ تناسبی با یکدیگر ندارند و ازدواج آن ها کاملا اشتباه است. در چنین شرایطی تست ها مشاوره ازدواج می توانند یک راهکار مناسب به این عده از افراد ارائه کنند. به صورت کلی می توان گفت تست های مشاوره قبل از ادواج تنها راه حل موثقی است که می تواند درست یا غلط بودن یک ازدواج را مشخص کند.
در تست مشاوره قبل از ازدواج درباره چه موضوعاتی از زوج ها سوال می پرسند؟
در تست های مشاوره قبل از ازدواج تمامی جنبه های زندگی افراد را در بر می گیرد. از تفریح، عقاید مالی گرفته تا نحوه ارتباط با فرزندان در آینده و غیره.
چگونگی حل تعارض ها و مشکلات در تست قبل از ازدواج
- آیا همیشه شریک زندگی ام از من انتقاد می کند و من را تضعیف می کند؟
- آیا تا به حال من و همسرم اختلافات جدی داشته ایم؟ چگونه این اختلاف را حل کرده ایم؟ آیا در انتهای دعوا یا مشاجره ها یکی از ما “تسلیم” شد و یا به یک مصالحه سودمند رسیدیم؟
- زمانی که من ابراز نگرانی می کنم یا به شریک زندگی خود می گویم که او به نوعی به من آسیب رسانده، پاسخ او چیست؟
مهارت های ارتباطی زوج ها در تست مشاوره ازدواج
- آیا من و شریک زندگی ام با هم زیاد صحبت می کنیم، یا عمدتا رابطه ما جسمی و غیر کلامی است؟
- وقتی از شریک عاطفی خود سؤالی می کنم، جواب را به خوبی توضیح می دهد یا آشفته و بی تاب می شود؟
- آیا مباحث خاصی وجود دارد که برای مطرح کردنش احساس ناراحتی می کنم؟ یا موارد خاصی وجود دارد که باید در حرف هایم از آن ها دوری کنم؟
بچه دار شدن و تشکیل زندگی در تست های مشاوره ازدواج
- آیا هردوی ما به فرزند آوری علاقه داریم؟
- زمانی که بچه دار شویم، با کدام ارزش ها، اعتقادات و ایمان مذهبی او را تربیت می کنیم؟
- چه زمانی قصد بچه دار شدن داریم؟
- دوست داریم که چند بچه داشته باشیم؟
- آیا من و شریک عاطفی ام در مورد چگونگی نظم و انضباط فرزندان آینده مان توافق داریم؟
تفریح و سرگرمی
- یا تفریحات مشترکی داریم؟
- هر یک از زوج ها به چند بار تعطیلات در سال نیاز دارند؟ آن ها می خواهند در زمان تعطیلاتشان به کجا سفر کنند؟
- در زمان تعطیلات کتاب خوانی و قدم زدن در ساحل را ترجیح می دهید یا گشت و گذار و اقدامات هیجان انگیز را؟
نحوه تربیت زوج ها
- ایا من از نحوه تربیت خانوادگی شریک عاطفی ام مطلع ام؟
- شریک عاطفی ام در زمان کودکی چطور تربیت شده است؟
- آیا من و شریک عاطفی ام عقاید فرهنگ یکسانی داریم؟
- اگر فرهنگ بسیار متفاوتی داشتیم چطور آن را یکسان کنیم؟ آیا او قرار است شبیه به فرهنگ من رفتار کند یا من قرار است شبیه به فرهنگ او رفتار کنم؟ یا هر دو قصد داریم به صورت مساوی تغییراتی را در نوع تربیت و اعتقاداتمان ایجاد کنیم؟
امور مالی
- آیا شریک عاطفی من مدیریت مالی مناسبی دارد؟ آیا برای خرج کردن پول هایش برنامه مشخصی دارد یا بدون هدف و به صورت کاملا آزادانه آن ها را خرج می کند؟
- آیا بعد از ازدواج حساب جداگانه داریم؟
- درباره نحوه پرداخت هزینه ها، سرمایه گذاری و پس انداز نظرات مشترکی داریم؟
- طبق توافق زوجین هزینه اصلی زندگی بر دوش چه کسی است؟
روابط اجتماعی و دوستان
- آیا در زمان صحبت از روابط اجتماعی اعتقادات یکسانی داریم؟
- آیا سطح انتظارات ما یکسان است؟
- شریک عاطفی من درونگرا است یا برونگرا؟
- در راوبط بین دوستان و خانوده چه نظراتی داریم؟ (رابطه با دوستان را ترجیح می دهیم یا رابطه با خانواده؟)
- آیا به یکدیگر اجازه می دهیم با دوستان هم جنس مان به صورت مستقل رابطه داشته باشیم یا نه؟
خانواده ها
- آیا خانواده ها با ازدواج ما موافق هستند؟
- بعد از ازدواج چندبار در هفته قرار است به دیدن والدین مان برویم؟
- آیا تعطیلات و جشن های خاص در کنار خانواده ها هستیم؟
وظایف و کارهای خانه
- نحوه تقسیم بندی کارهای خانه بعد ازدواج چگونه است؟
- ایا آشپزی به عهده یک نفر است یا قرار است به صورت نوبتی آشپزی کنید؟
- وظایفی مانند خرید مواد غذایی، شست وشو و تمیزکردن خانه و لباس ها و غیره به عهده کیست؟
- در صورت داشتن حیوان خانگی، چه کسی وطیفه رسیدگی به آن را دارد؟
معرفی چند تست مشاوره ازدواج معروف
تست mmpi
از جمله بهترین تست های مشاوره قبل ازدواج تست mmpi است. این تست وظیفه تشخیص اختلالات شخصیتی را بر عهده دارد. در سال 1943 دو روانشناس به نام های هاتاوی و مک کنیلی بر پایه 10000 تحقیق مختلفی که در زمینه اختلالات شخصیتی انجام شده بود، تست mmpi ابداع کردند. زوج ها با انجام mmpi می توانند به مشکلات شخصیتی خود به راحتی پی ببرند.
تست Neo
از دیگر تست های بسیار معروف و پرکاربرد در جلسات مشاوره قبل از ازدواج، تست neo است. این تست میزان تفاهم زوج ها را نشان می دهد. همچنین از این روش برای تشخیص افسردگی در افراد هم استفاده می کنند. تست NEO متشکل از 240 سوال مختلف است.
فواید مشاوره ازدواج
امروزه کسی را نمیتوان یافت که از مزایای مشاوره قبل از ازدواج آگاه نباشد. بااینحال این مقاله به مواردی پرداخته است تا از فواید و مزایای این مشاوره مطلع شوید. با مطالعه این مطلب از مزایای مشاوره ازدواج باخبر میشوید و برای موفقیت در ازدواج خود، حتماً از بهترین مشاوران ازدواج کمک میگیرید.
این مزایا عبارتاند از:
شناخت خصوصیات فردی
در نخستین مراحل دریافت مشاوره ازدواج، خصوصیات و خلقیات فردی هر شخص شناخته میشود. در حقیقت در این جلسه از ابتدا، افراد با ویژگیهای شخصی خود آشنا میشوند. پس از بهدستآمدن این شناخت، معیارهای خود برای ازدواج را شناسایی میکنند.
هر شخص با شناخت خود، معیارهای بهتری تعیین میکند و سپس میتواند بر اساس خواستههای خود، بهترین انتخاب را داشته باشد. بهاینترتیب یک فرد میتواند با دیدی بهتر نسبت به خود و خصوصیاتش، شخص موردنظر را برای ازدواج پیدا کند.
این مورد یکی از مهمترین مزایای مشاوره قبل ازدواج است. این عامل میتواند به اشخاص در رسیدن به شناخت بهتر خود و نیازهایشان کمک فراوانی کند. در ضمن این مزیت میتواند در زندگی به افراد کمک کند تا باتوجهبه ویژگیهای فردی خود، انتخاب بهتری داشته باشند.
افزایش سطح روابط
از دیگر مزایای مشاوره قبل از ازدواج، افزایش مهارت ارتباطی زوجها است. هنگامی که افراد در این جلسات حضور دارند، با نحوه برقراری ارتباط با همدیگر آشنا میشوند. با این جلسات روحیات متفاوت طرف مقابل را میشناسند و با نیازها و خواستههای یکدیگر آشنا خواهند شد.
یعنی آنها میآموزند که در مورد مسائل مختلف زندگی، با یکدیگر صحبت کنند و مهارتهای ارتباطی مناسبی داشته باشند. این مورد در روند آشنایی و ازدواج به همه افراد کمک میکند؛ زیرا مهارتهای ارتباطی، زیر نظر متخصص و مشاور ازدواج شکل میگیرد. سپس میتوان ارتباطات بعدی را تحتتأثیر آن تعریف نمود.
به این شکل زوجها در جلسات بعدی، از مهارتهای مشاوره قبل ازدواج استفاده میکنند تا بتوانند ارتباط بهتری را برقرار کنند. در حقیقت مزایای این نوع مشاوره ازدواج، صرفاً برای ازدواج نیست و در مراحل بعدی زندگی نیز میتوان از آن کمک گرفت.
توانایی حل مسائل زندگی
با تقویت مهارتهای ارتباطی میان زوجها، توانایی حل مسائل مختلف زندگی بیشتر میشود. این موضوع نیز یکی از مهمترین فواید مشاوره قبل ازدواج است. مسائل متعددی از طرف مشاور مطرح میشود و زوجین در کنار هم به تحلیل آنها و رسیدن به نتیجه موردنظر میپردازند.
این موضوع باعث شده تا افراد بتوانند قدرت حل مسائل را افزایش دهند و شرایط بهتری در آشنایی و مشاوره قبل از ازدواج تجربه کنند. بهاینترتیب با مسائلی که شاید زوجها پس از مشاوره ازدواج با آن مواجه شوند، در طی این جلسات بررسی شود. همچنین در مورد این مسائل بحث میشود تا برای آنها نتایج موفقیتآمیزی به دست آید.
این موضوع به زوجها میآموزد که بتوانند مسائل و مشکلاتشان را خودشان حل کنند تا به نتایج مناسبی را در این زمینه برسند.
شناختن چالشها و واقعیتهای زندگی در مشاوره قبل از ازدواج
از دیگر مزایای دریافت مشاوره پیش از ازدواج، آشنایی با چالشهای زناشویی در زندگی است. اغلب افرادی که برای دریافت این گونه مشاورهها مراجعه میکنند، تجربه زندگی مشترک ندارد. به همین دلیل با چالشهای متفاوت آن نیز آشنا نیستند. این مورد کاملاً طبیعی است و برای افرادی قابلپیشبینی است که هیچ آشنایی با زندگی زناشویی ندارند. اگر این افراد فواید مشاوره قبل از ازدواج را درک نکنند، آسیبهای روحی جدی را به خود و طرف مقابل وارد میکنند.
به همین دلیل در جلسات مشاوره ازدواج سعی میشود تا زوجها با مشکلات دنیای زناشویی آشنا شوند. همچنین بتوانند خود را برای وقوع مشکلات احتمالی در این راستا آماده کنند.
این گونه چالشها صرفاً در بین زوجین نیست و خانوادههای آنها را نیز درگیر این موضوعات خواهد کرد. به همین علت آگاهی از اتفاقات پیشرو، میتواند مشکلات و چالشهای به وجود آمده را کاهش دهد. پیشبینی این چالشها به زوجین کمک میکند تا به شکل مناسبتری این مراحل به را پشت سر بگذارند.
برنامهریزی برای مشکلات احتمالی
زمانی که یک زوج برای دریافت مشاوره قبل از ازدواج مراجعه میکند، مشکلات احتمالی و نحوه حل آنها مورد ارزیابی قرار میگیرد. این موضوع به یک برنامهریزی دقیق نیاز دارد. این برنامهریزی و مراحل آن را، میتوان در این جلسات فراگرفت تا تمامی مراحل زندگی بهخوبی پیش رود.
اگر به دنبال بهرهمندی از مزایای مشاوره قبل ازدواج هستید، میبایست روی برنامهریزی متناسب با هر شرایط حساب کنید. این مورد میتواند در بلندمدت و سالهای بعد از ازدواج نیز تأثیرات مثبتی داشته باشد. برنامهریزی برای مشکلات میتواند راهحلهای مناسبی را برای ادامه زندگی به شما ارائه دهد.
بهاینترتیب در صورت مواجه با چالشها، مطابق با برنامهریزیهای قبلی عمل میکنید. یعنی شرایط را میسنجید و مناسبترین حالت را برای ادامه زندگی به وجود میآورید.
کاهش احتمال جدایی
اساسیترین نکته که یکی از فواید مشاوره قبل ازدواج است، احتمال جدایی زوجین را کاهش میدهد. شما با افزایش آگاهی از خود و طرف مقابل پیش از ازدواج، در مسیر زندگی زناشویی خود با مشکلات کمتری مواجه میشوید.
این مشکلات، از پیششناسایی شده و بهسادگی قابلپیشبینی خواهند بود. این موضوع باعث میشود تا برای هر فرد در مسائل مختلف، قدرت حل مسئله بیشتر شود. همچنین زوجین بتوانند در طول زندگی زناشویی خود، مناسبترین راهکار را برای رسیدن به هدف خود پیدا کنند.
تمامی نکات عنوان شده در بالا فواید مشاوره قبل از ازدواج است تا افراد بتوانند در زندگی زناشویی مناسبترین تصمیمات را اتخاذ کنند. همچنین بهترین اقدامات را در زمان مواجه با مشکلات داشته باشند تا در طولانیمدت، میزان طلاق کاهش یابد.
مناسبترین زمان برای دریافت مشاوره قبل از ازدواج
زمانی که هنوز بین دو نفر رابطهای شکل نگرفته است، نیاز نیست به مشاور مراجعه نمود، اما نباید مراجعه به مشاوره ازدواج را به پس از حرفزدن و تشکیل رابطه جدی موکول کرد. به دلیل این که تأثیر لازم را در تصمیم نهایی زوجین نخواهد داشت. مناسبترین زمان جهت مراجعه به مشاور، زمانی است که زوجین آمادگی لازم دارند. حداقل باید 10 ساعت پیش از مراجعه به مشاوره، با شخص مورد نظر صحبت کرده باشید.
در برخی مواقع در صورت نیاز، مشاوران از خانوادههای زوجین نیز دعوت میکنند تا در جلسات مشاور حضور یابند. اما بیشتر ساعات جلسات مشاوره به بحث و گفتوگو با پسر و دختر اختصاص پیدا میکند. اگر روند مشاوره ازدواج مثبت ارزیابی شود، شخص مشاور بعد از 4 یا 5 جلسه یک و نیم ساعته، کار را تمام می کند.
اگر به جلسات اضافی نیاز باشد، در جلسات بعدی درباره ریسکها صحبت خواهد شد تا زوجین به مدلی موفق از زندگی خود برسند. این جلسات میبایست پس از خواستگاری رسمی برگزار شوند.
انواع مشاوره پیش از ازدواج
مشاوره پیش از ازدواج به شیوههای مختلفی انجام میشود. اگر زمان کافی نباشد یا این که مطب مشاور دور باشد، میتوان از روشهای دیگر نیز استفاده نمود. این گونه مشاورهها به روشهای زیر انجام میشود:
حضوری
یک شخص باید به همراه شریک خود در مطب مشاور حاضر شود.
آنلاین
این نوع مشاوره ازدواج از طریق تماس تصویری انجام میشود.
تلفنی
این شیوه برای افرادی است که نمیتوانند با مشاور روبهرو شوند. همچنین برای افرادی مناسب است که مسائل موردبحث آزاردهنده باشد یا در مورد ویژگیهای شخصیتی خود نمیتوانند صحبت کنند.
کلام آخر
با مراجعه به مشاوره قبل از ازدواج، فضایی به وجود میآید تا درباره مسائل مهم ازدواج بحث و برنامهریزی کنید. یک مشاور باتجربه میتواند شما را در این گونه مباحث راهنمایی کند تا برای شما مفید واقع شود. علاوهبرآن، دریافت مشاوره قبل ازدواج به شما کمک میکند تا در تمامی مراحل زندگی به شریک زندگیتان کمک کنید. همچنین سبب میشود تا با یکدیگر روابط بهتری برقرار کنید و مشکلات را به شکل کامل رفع نمایید.
سؤالات متداول مشاوره قبل از ازدواج
مشاوره قبل از ازدواج یعنی چه؟
این گونه مشاوره ازدواج نوعی زوجدرمانی است تا زوجین خودشان را برای ازدواج و زندگی مشترک آماده کنند.
مشاوره قبل از ازدواج چه فوایدی دارد؟
مشاورههای پیش از ازدواج یادگیری مهارتهای حل مشکل، توافقات منطقی و این گونه موارد را شامل میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله رجوع کنید.
در جلسات مشاوره قبل از ازدواج چه نکاتی اهمیت دارد؟
صداقت، رازداری و میزان انتقادپذیری از مهمترین نکاتی هستند که باید در جلسات مشاوره به آنها بسیار توجه نمود.
سؤالات مطرح شده در جلسات مشاوره قبل از ازدواج چه کاربردی دارند؟
یک مشاور به کمک این گونه سؤالات، میزان تفاهم و سازگاری طرفین را برای زندگی آینده میسنجد.
آیا برای مشاوره پیش از ازدواج، صرفاً تکمیلکردن فرم مشاوره کفایت میکند؟
خیر. برای تفسیر نتایج این فرم باید جلسات مشاوره ازدواج شخصی برگزار شود.