مشاوره خانواده بهترین در تهران

مشاوره خانواده یکی از انواع روان درمانی است که به خانواده ها مختلف کمک می کند، مشکلات و تعارضات خود را با راه حل هایی مناسب حل کنند.
از آنجا که خانواده یکی از مهم ترین سیستم های اجتماعی است؛ اوضاع روابط هریک از اعضا در آن اهمیت زیادی دارد. از طرفی هم آینده یک فرد در خانواده ساخته می شود. همه کودکان ویژگی های اخلاقی خود را از والدین و در خانواده یاد می گیرند.
از این رو بسیار مهم است اعضای یک خانواده روابط درستی با یکدیگر داشته باشند. مشاوره خانواده می تواند به خانواده ها کمک کند، بهترین شرایط را برای خود ایجاد کنند.
شماره بهترین مشاوره خانواده در تهران
مرکز مشاوره کلینیک پیروزی
کلینیک پیروزی یکی از مراکز مشاوره خانواده درتهران است. این کلینیک علاوه بر مشاوره خانواده در زمینه های های دیگری مانند مشاوره کودک، ازدواج، زوج درمانی و غیره خدمات عالی به مراجعان ارائه می کند. شما می توانید برای ارتباط گرفتن با این کلینیک، از شماره تلفن 02177431523 یا 02191327517 استفاده کنید.
مشاوره خانواده کیست؟
مشاوره خانواده، روان درمانی است که با استفاده از آموخته های خود به خانواده ها کمک می کند، مشکلات خود را حل کنند. این روانشناس وظایف خود را بدون هیچ قضاوت و پیش داوری انجام می دهد. او در جلسات درمانی به صحبت تک تک اعضای خانواده درباره مشکل ایجاد شده، گوش می دهد و کمک می کند، اضطراب به وجود آمده در آن ها از بین برود. در نهایت نیز با ریشه یابی مشکل و اصلاح روابط اعضای خانواده راهکاری مناسب برای حل چالش ها ارائه می کند.
مشاوران خانواده علاوه بر حل مشکلات می توانند از بروز آن ها جلوگیری کنند. از این رو بسیار ضروری است که هر خانواده ای برای داشتن روابطی مناسب از مشاوره خانواده ای آگاه و با سواد کمک بگیرد.
چرا باید به مشاوره خانواده مراجعه کنیم؟
همه انسان ها رشد خود را از دوران کودکی و در خانواده شروع می کنند. حال تصور کنید فضای خانه و خانواده مناسب نباشد و اعضای آن درگیر انواع چالش ها و تعارضات مختلف باشند. به طور قطع چنین خانواده ای نمی تواند فردی با شرایط مناسب را به جامعه تحویل بدهد. در اینجا نقش مشاور خانواده مشخص می شود. طبیعی است که همه خانواده ها اختلافاتی در روابط خود داشته باشند، با این حال آنچه که مهم است، نحوه حل این مسائل است. زمانی که یک مشاور آگاه و متخصص به امور روابط خانوادگی در کنار خود داشته باشید، راحت تر می توانید چالش ها را پشت سر بگذارید. همچنین شما می توانید با کمک آموزش های یک مشاور از بسیاری مشکلات پیشگیری کنید و فرزندانی عاقل و با سواد تحویل جامعه دهید.
انواع روش های مشاوره خانواده
جالب است بدانید مشاوره خانواده به روش های گوناگونی انجام می شود. هر یک از این روش ها متناسب با شرایط و مشکلات هر خانواده انتخاب می شوند. انواع روش های مشاوره خانواده عبارت اند از:
روش مشاوره ساختارمند
دلیل بسیاری از مشکلاتی که در یک خانواده ایجاد می شود، این است که اعضای آن به درستی وظایف و نقش خود را انجام نمی دهند. در روش مشاوره ساختارمند، روان درمانگر نقش هر یک از اعضا را دوباره معین می کند و با این کار می تواند بسیاری از چالش های موجود در محیط خانواده را برطرف کند. علاوه بر این، در روش ساختارمند، روان درمانگر به طور مداوم از عملکرد و رفتار اعضای خانواده گزارش تهیه می کند تا رابطه ای پایدار و مناسب میان آن ها ایجاد کند. در نهایت نیز با روشی پیوسته و آهسته اوضاع خانواده سروسامان پیدا می کند.
برای مثال زمانی که فرزندان نسبت به وظایف خود در قبال والدین شان آگاه نیستند، یا پدر خانواده به دلیل به دلیل مشغله های کاری، نقش کم رنگی در کنار دیگر اعضا دارد، مشاور خانواده اوضاع را روبراه می کند.
مشاوره خانواده بوون یان
روش بوون یان برای خانواده هایی مناسب است که تمایلی به شرکت در جلسات مشاوره ندارند. در این روش، فرد دیگری خارج از روابط خانوادگی مورد نظر، با کمک مشاور تعارضات بین خانواده ها را حل می کند. برای مثال مادر خانم یا آقا، به واسطه یک مشاور زوج درمانی چالش های آن ها را حل می کند. روش بوون یان دو استراتژی مهم به نام تمایز و مثلثی دارد.
روش مشاوره خانواده استراتژیک
روش مشاوره خانواده استراتژیک مناسب خانواده هایی است که به دنبال نتایج سریع و آنی هستند. در این روش روان درمانگر با استفاده از استراتژی های سریع به حل یک مشکل خاص در خانواده کمک می کند.
مشاوره خانواده سیستماتیک
در روش سیستماتیک روان درمانگر از راهکارهایی خنثی برای حل مشکلات یک خانواده استفاده می کند. در واقع این روش به خانواده ها اطمینان می دهد، که هیچ فردی قرار نیست از بیرون در روابط آن ها دخالتی داشته باشد، زیرا مشاور با روش های ناخودآگاه روابط اعضا را بهبود می بخشد.
مزایای استفاده از خدمات بهترین مشاوره خانواده در تهران
- حفظ و توسعه سلامتی خانواده
- تقویت و انسجام ارتباطات اعضای خانواده
- قرار گرفتن رویکرد مناسب حل مسائل در ذهن تمامی اعضای خانواده
- گسترش درک و همدلی اعضای خانواده
- رفع اختلافات و تعارضات موجود در خانواده
اهداف اصلی مشاوره خانواده
- عدم دیده شدن یکی از اعضا به عنوان عامل اصلی مشکل موجود در خانواده (مشاور این کار با همراه کردن تمامی اعضای خانواده انجام می دهد)
- پیشگیری از بسیاری از مشکلات
- افزایش شناخت و آگاهی اعضای خانواده از شخصیت یکدیگر
- حل تعارضات و اختلالات خانوادگی
- گسترش درک و همدلی بین اعضای خانواده
- اصلاح و بهبود شیوه های ارتباطی غلط و تقویت شیوه های ارتباطی درست و کارآمد
- حفظ و توسعه سلامت روانی اعضای خانواده
عمده مشکلاتی که افراد برای حل آن ها به مشاور خانواده مراجعه می کنند؟
- ارتقاء سطح کیفیت زندگی خانوادگی و بالا رفتن میزان رضایت اعضای خانواده
- کاهش درگیری بین اعضای خانواده
- اختلافات خانوادگی و تعارضات با خانواده ی همسر
- مشکلات پیش آمده در زمینه های شغلی، تحصیلی و اجتماعی
- اختلافات و مشکلات در رابطه با نوجوانان و جوانان و نحوه ی ارتباط با آن ها
- نارضایتی زوجین از رابطه ی جنسی در زندگی مشترک
- اختلاف در سبک های فرزند پروری و تربیت کودکان
- عدم تفاهم و نبود درک متقابل از جانب همسر
- ناتوانی در مدیریت کردن خشم و پرخاشگری در ارتباط با همسر و فرزندان
یک مشاوره خانواده خوب چه ویژگی هایی دارد؟
با وجود اینکه کمک گرفتن از یک مشاوره خانواده کاری بسیار شایسته و مناسب است. با این حال نمی توان به هر فردی در این زمینه اعتماد کرد. در واقع خانواده هایی که قصد دارند از خدمات یک مشاور خانواده استفاده کنند، باید از قبل مطمئن شوند که مشاور مورد نظر از ویژگی های لازم در این زمینه برخوردار است.
یک مشاور حرفه ای در کار خود متخصص است
مهم ترین ویژگی یک مشاور خانواده این است که تحصیلات مرتبط با کارش را گذرانده باشد. همچنین دوره های آکادمیک و مهمی که در این باره وجود دارد را نیز شرکت کرده باشد. حال مهم ترین نکات در این باره عبارت اند از:
- مشاوری که انتخاب می کنید باید به صورت قانونی فعالیت کند و مجوزهای لازم برای معالجه و مشاوره خانواده های مختلف را گرفته باشد.
- مشاوری که انتخاب می کنید باید به طور حرفه ای در زمینه حل مشکلات روابط خانوادگی و به صورت کلی روانشناسی خانواده تحصیل کرده باشد. همچنین باید با تمامی دستورالعمل های کشوری حوزه فعالیت خود، آشنایی داشته باشد.
- ممکن است مشکلی که به خاطر آن به مشاور مراجعه کرده اید، جزو مهارت های درمانگر مورد نظرتان نباشد، که در این صورت باید صادقانه این موضوع را اعلام کند تا شما درباره ادامه جلسات مشاوره خود تصمیم گیری کنید.
- هرچند که تضمین نتایج نهایی برای مشاور غیرممکن است، اما روان درمانگر شما باید با صداقت کامل توضیح جامعی درباره روند فرآیند درمان و حل مشکلاتتان ارائه کند. در واقع هدف از انجام این کار تعهد برای نتیجه نهایی نیست، بلکه مشاور وظیفه دارد درباره تکنیک ها و راهکارهایی که قرار است از آن ها برای حل مشکل شما استفاده کند، توضیح دهد.
- مشاور باید جلسات مشاوره شما را با صورت منظم و در برهه های زمانی مشخص برگزار کند.
- یک مشاور خوب وظیفه دارد در هر جلسه توضیحات مربوط به مراجع را یادداشت و در جلسات بعدی مرور کند. تا مراجع مجبور نباشد در هر جلسه از اول درباره مشکلات خود توضیح دهد.
- مشاور در ابتدا موظف است روشی مناسب را برای حل مشکل شما به کار ببندد و در ادامه با بررسی ریشه ای چالش هایتان، روش های دیگری را نیز مورد استفاده قرار دهد.
- هر مراجع مشکل خاص خود را دارد و یک روش درمانی برای همه مراجعان مناسب نیست. از این رو مشاوره خانواده خوب وظیفه دارد برای رفع مشکل هر مراجعی از یک رویکرد خاص استفاده کند.
- یک مشاور خانواده خوب، دائما درحال تعامل با همکاران خود است و به طور منظم در انجمن های تخصصی خانواده شر کت می کند و به این طریق به تجربه و دانش خود می افزاید.
- یک مشاور مناسب، با توجه به افکار و احساسات مراجعان و بدون نادیده گرفتن هریک از آن ها، یک راهکار مناسب ارائه می کند.
- یک مشاور خوب هیچگاه برای شناسایی ریشه مشکلات یک فرد، از او نمی خواهد که خاطرات آزاردهنده و رنج آور خود را یادآوری کند و از روش های دیگر برای بررسی ریشه مشکل استفاده می کند.
پایبندی به مسائل قانونی
یکی از مهم ترین مواردی که یک مشاور آگاه و مناسب به آن عمل می کند، گرفتن رضایت آگاهانه از مراجعان است. یعنی مشاور باید درباره مزایا و معایت هر تکنیکی که قصد دارد به کار ببرد، توضیح دهد تا مراجعان رضایت خود را از انجام تکنیک اعلام کنند. البته این موضوع چند نکته مهم دارد که عبارت اند از:
- مشاور موظف است در همان جلسه ابتدایی فرم رضایت را به مراجعان تحویل بدهد. این فرم حاوی اطلاعاتی مانند حقوق متقاضی، خطرات احتمالی، اطلاعات بیمه، هزینه مشاوره و غیره است. همچنین مشاور موظف است به هر سوالی درباره فرم رضایت پاسخ دهد.
- مشاور نمی تواند برای ادامه یا توقف جلسات درمانی مراجعان تصمیم گیری کند زیرا تصمیم نهایی با خود مراجع است. با این حال اگر مراجع تصمیم داشته باشد، پیش از اتمام جلسات درمانی آن ها را متوقف کند، مشاور باید او را از عواقب کار خود مطلع کند.
- مشاور باید تا ابد اطلاعات مراجعان خود را محفوظ نگه دارد. همچنین او وظیفه دارد در ابتدای کار این موضوع را به مراجعان خود توضیح دهد و از این بابت به آن ها اطمینان بدهد.
- مراجعان به طور کامل حق دارند درباره اعتبار مجوز مشاور مورد نظر خود سوال بپرسند و مشاور نیز وظیفه دارد به درستی به سوال های مراجع در این زمینه پاسخ بدهد.
ارتباط موثر میان مراجعان و مشاوره خانواده
یکی از مهم ترین شاخص های موفقیت مشاوره خانواده؛ ارتباط موثر میان او و مراجعان است. مشاور وظیفه دارد به درستی بر مراجع تمرکز کند و از سبک ارتباطی مناسبی برای ارتباط گرفتن با او استفاده کند. نکات این مورد عبارت اند از:
- یک مشاور باید ارتباطی دلسوزانه و پیگیرانه با مراجعان خود داشته باشند.
- مشاور پرحرف یا کم حرف نیست و به اندازه کافی صحبت می کند.
- مشاور مراجع خود را قضاوت یا سرزنش نمی کند.
بهبود شرایط خانواده ها
مشاور باید بتواند شرایط خانواده را از آنچه که هست، بهتر کند. هرچند که عدم پیشرفت اوضاع خانواده به معنی عملکرد منفی مشاور نیست. اما پیشرفت اوضاع نشان می دهد مشاور کاملا کاربلد است. نکات مهم این مورد عبارت اند از:
- اگر مشاور عملکرد مناسبی داشته باشد، شما باید در خانواده احساس بهتری داشته باشید.
- مشاور خانواده باید دیدگاه های تازه ای در مراجعان ایجاد کند تا آن ها با نگاه دیگری به مسائل بنگرند.
- مشاور خانواده به طور مکرر از شرایط مراجعان گزارش تهیه می کند و از وضعیت آن ها بازخورد می گیرد.
- مشاور خانواده به مراجع کمک می کند اعتماد به نفس خود را بالا ببرد و مهارت های جدیدی برای بهتر کردن اوضاع خانواده یاد می گیرد.