شکست عشقی و بهترین راهکارهای درمان آن

همه ما یک شکست عشقی یا شاید بیش از یک شکست را تجربه کردهایم. مردم همه متفاوت هستند و ما به شیوه های مختلفی نسبت به زندگی واکنش نشان میدهیم. گاهی اوقات، مطمئناً برای شما اتفاق افتاده است که فکر کردهاید یا خواستهاید که شریک زندگی شما در تمام طول زندگی با شما باشد. متأسفانه، همه چیز به دلخواه ما اتفاق نمیافتد و ناامیدی حاصل میشود. یافتن نیمه خود، کار آسانی نیست و گاهی اوقات، حتی اگر آن را پیدا کنیم، نمیتوانیم آن را حفظ کنیم.
در این مطلب بهترین راهکارهای درمان شکست عشقی را ارائه خواهیم داد، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
شکست عشقی
ما میدانیم که احساس پس از جدایی چه وحشتناک است و درد نبودن عزیزانتان چقدر میتواند دردناک باشد: دردی که گاهی برای مدت طولانی ادامه دارد. اگر کسانی هستید که تازه از هم جدا شدهاید و نمیدانید چگونه بر شکست عشقی غلبه کنید، امید خود را از دست ندهید. شما فقط به بهبودی نیاز دارید، نگرشی مثبت و مجموعهای از آزمایش شدهترین نکات در مورد نحوه حرکت و زندگی دوباره شاد و پر از رضایت. شکست عشقی، تا حدود زیادی به شخص، بلکه به شرایط بستگی دارد. در شرایط نامساعد محیط، اختلافات و مشکلات افزایش مییابد. مسئله مهم این نیست که رابطه به پایان برسد یا دلیل پایان یافتن آن چه باشد، بلکه دانستن این که چگونه بر ترس از شکست عشقی غلبه کنید و راهکارهای درمان شکست عشقی را بیابید مهم است.
روانشناسی شکست عشقی
روانشناسی شکست عشقی می گوید، افراد بعد از اتمام یک رابطه حق سوگواری و ناراحتی دارند تا بتوانند با پذیرش این مسئله به زندگی عادی خود برگردند. البته پیش از همه این موارد علم روانشناسی به زوج ها توصیه می کند، برای جلوگیری از شکست عشقی مهارت های لازم برای یک ارتباط سالم را یاد بگیرند. برای مثال زوج درمانی یکی از بهترین راهکارهایی است که هر زوجی می تواند با استفاده از آن، زندگی عاطفی خود را به سمت موفقیت ببرد. پس بهتر است پیش از شکست عاطفی با استفاده از تکنیک های درست، رابطه را پیش ببرید، اما اگر زمانی رابطه شما به اتمام رسید باید دوباره به زندگی ادامه دهید و فراموش نکنید فرصت های بیشماری برای داشتن یک رابطه بهتر در سر راه شما قرار می گیرد.
انواع شکست عشقی
- خاتمه دادن به رابطه با احترام
- اتمام رابطه با دعوا و درگیری
- شکست عشقی به دلیل خیانت
- پایان دادن به رابطه با بهانهتراشیهای مختلف
علت شکست عشقی
شکست عشقی دلایل مختلفی دارد. گاهی این مشکل کاملا ریشه ای است و فرد به دلیل اتفاقات روحی گذشته اش، در انتخاب پارنتر اشتباه می کند. حتی نظریه های مختلفی مانند نظریه شکست، رها شدگی و بی ثباتی، محرومیت هیجانی، خویشتن تحول نیافته و نظریه وابستگی درباره علت وقوع شکست عشقی موضوعاتی را بیان کرده اند. در ادامه لیستی از کامل ترین دلایل شکست عشقی را نام می بریم.
- اختلال رواننژندی یا نِوْرُز
فردی که به این نوع اختلال دچار شده، همیشه در انتظار خبرهای بد و خطرات متعدد است. روانشناسان معتقدند یکی از دلایلی که می تواند موجب اتمام یک رابطه عاطفی شود، اختلال رواننژندی است. زیرا در این اختلال فرد همیشه نگران است و ممکن است رفتارهای نادرستی از او سر بزند.
- عدم عزت نفس
عدم عزت نفس در رابطه مشکلات زیادی را به همراه دارد. حتی بعضی از افراد به دلیل کوچک شمردن شخصیت خود وارد روابط یک طرفه می شوند. تا جایی که حتی در برابر تحقیر و توهین های طرف مقابل هیچ واکنشی نشان نمی دهند و حاضرند برای ماندن در این رابطه هر نوع تحقیری را تحمل کنند. این موضوع می تواند در نهایت منجر به شکست عشقی شود. البته این دسته از افراد باید با یک روانشناس صحبت کنند، زیرا امکان تکرار تمامی این اتفاقات در روابط بعدی آن ها هم وجود دارد.
- عدم مهارت های ارتباطی درست
ارتباطات موفق نیاز به مهارت دارند. بنابراین عدم بهره مندی از این مهارت ها می تواند منجر به اتمام روابط شود.
- انواع اختلالات شخصیتی
بعضی از اختلالات شخصیتی همانند اختلال رواننژندی منجر به تمام شدن یک رابطه می شوند. از جمله مهم ترین اختلالاتی که در شکست عشقی تاثیرگذارند، عبارت اند از:
- اختلال خودشیفتگی
- اختلال شخصیتی مرزی
- اختلال شخصیتی نمایشی و غیره
*تنها راه درمان این اختلالات مراجعه به روانشناس است.
نشانههای شکست عشقی
شکست عشقی دارای نشانه های طبیعی و غیر طبیعی است. نشانه های طبیعی همان مواردی هستند که بلافاصله بعد از اتمام رابطه بروز می کنند و در بین خانم ها و اقایان نیز یکسان هستند. اما نشانه های غیرطبیعی بعد از گذشت مدت ها از شکست عشقی باز هم بروز می کنند. از آنجا که مدتی از اتمام رابطه گذشته طبیعی نیست که فرد باز هم علائم شکست عشقی سابق خود را نشان دهد؛ از این رو این علائم غیر طبیعی خوانده می شوند.
نشانه های طبیعی
- احساس ناراحتی، غم و ناامیدی
- بی خوابی
- حس خشم و عصبانیت
- عدم علاقه به فعالیت هایی که قبلا از آنجام آن ها لذت می برد
- ترس از آینده
نشانه های غیر طبیعی
- افکار خودکشی و تمایل به پایان دادن زندگی
- احساس بی ارزشی و تنفر از خود
- احساس پوچی در تمام طول روز
- عدم علاقه به انجام کارهای روزانه و ساده
- از دست دادن اشتها و کاهش ناگهانی وزن یا پرخوری شدید و افزایش وزن
- غم و اندوه بسیار زیاد و ناامیدی افراطی
مراحل شکست عشقی
مراحل شکست عشقی عبارت اند از:
- شوکه شدن
اولین مرحله بعد از شکست عشقی شوکه شدن است. در این مرحله افراد با پرسش «چرا و چطور این اتفاق افتاد؟» مواجه می شوند. ممکن است شوکه شدن چندروزی طول بکشد تا فرد متوجه شود چه ماجرایی پیش امده است.
- انکار
مرحله دوم انکار است. در این مرحله دنبال راه هایی می گردید تا اتفاق رخ داده را انکار کنید و به خود ثابت کنید رابطه تان تمام نشده است. البته افراد باید توجه کنند که درگیری بیش از حد در این مرحله آن ها را از پذیرش و بازگشت به زندگی عادی باز می دارد.
- خشم
مرحله سوم خشم است. در این مرحله دچار خشم شدید نسبت به شریک عاطفی سابقتان و شرایط موجود می شوید. حتی ممکن است دست به کارهای خطرناکی بزنید. رفتارهای این مرحله ناشی از خشم و احساسات منفی بدون منطق هستند.
- افسردگی
مرحله بعدی افسردگی است. جایی که خشم جای خود را به افسردگی می دهد. فرد در این مرحله احساس پوچی دارد. توصیه روانشناسان این است که افراد سریع تر از این مرحله خارج شوند.
- پذیرش
در این مرحله واقعیت را می پذیرید و سعی می کنید به یک زندگی بدون عشق سابقتان برگردید.
- جدایی حقیقی و حرکت روبه جلو
در مرحله آخر نیز افراد به طور کامل خود را فردی جدیدی می بینند که زندگی تازه ای شروع کرده است و سعی می کنند بدون یادآوری گذشته به سمت جلو حرکت کنند.
یکی از راههای درمان جدایی مراجعه به مشاور متخصص در این حوزه است برای این مورد مراجعه کنید به: مشاوره طلاق
بهترین راهکارهای درمان شکست عشقی
شاید شما یکی از افرادی باشید که برای غلبه بر جدایی مشکل دارند. اگر چنین است، نگران نباشید، شما تنها نیستید! شما تنها یا آخرین نفر نخواهید بود که برای عشق رنج می برید. روانشناسان کلینیک مشاوره و روانشناسی شرق تهران آماده خدمات رسانی به شما عزیزان در تمامی حالات و شرایط شما هستند. شما میتوانید جهت برقراری ارتباط با کارشناسان ما از طریق شمارههای درج شده تماس حاصل فرمایید.
مهم این است ک به بهترین شکل ممکن به زندگی خود ادامه دهید. در اینجا قصد دارم نکاتی را برای شما بگذارم تا بتوانید یاد بگیرید چگونه از یک شکست عشقی خارج شوید:
- زمان گریه کردن
احساساتی که احساس میکنیم مهم است و را نشان دهیم. اگر ناراحت هستید زیرا اخیراً دچار یک ناامیدی عشق شدهاید، هیچ دلیلی برای سرکوب آن وجود ندارد! این طور نیست که تمام روز شما در یک گوشه یا جلوی همه گریه میکنید. دوستی را پیدا کنید و غمهای خود را به او بگویید، میبینید که چه حال بهتری دارید.
- خوشحال باشید
بنابراین مهم است که شما میتوانید روحیه خود را بالا ببرید. صرف تمام روز دراز کشیدن روی مبل یا در رختخواب خوابیدن یا تماشای تلویزیون فایدهای ندارد. بهترین راه برای پرت کردن حواس خود این است که کارهای روزمره خود را از سر بگیرید. کسانی هستند که تصدیق می کنند هیچ چیزی بهتر از کار کردن برای غلبه بر یک شکست عشقی نیست. اگر ذهن خود را به خود مشغول کنید، وقت کافی برای ایجاد دوباره فکر کردن به درد را نخواهید داشت.
- برای خودتان وقت بگذارید
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که طبق نظر دیگران زندگی میکنید، وقت آن است که کمی این اوضاع را تغییر دهید! پس از جدایی، بهتر است زمانی را برای خود اختصاص دهید. آرام باشید، از یک وعده غذایی خوب، یک سفر دلپذیر و تنهایی خود لذت ببرید. درست است که دستیابی به درون گرایی اندکی پس از تحمل یک شکست عشقی دشوار است، اما غیرممکن نیست!
- کمی خود را ناز کنید
لطفا با هدیه یک فیلم خوب، چیزی را که دوست دارید و همیشه میخواستید به خودتان هدیه دهید. به مکانی که خیلی میخواهید بروید اما هرگز وقت نبود سفر کنید. به یاد داشته باشید که شما نیز به عشق و توجه احتیاج دارید، و چه کسی بهتر از خودتان آنها را به شما می دهد؟ وقتی نوبت به غلبه بر ناامیدی عشقی میرسد، باید کمبودهایی را که در کنار او بودید نیز پشت سر بگذارید و این با عشق ورزیدن به شما حاصل میشود. گاهی اوقات ما به طور مداوم شکست میخوریم و علت آن را نمیدانیم. ما نمی دانیم چگونه خودمان را دوست داشته باشیم و وقت خود را صرف آن نمی کنیم.
- خودتان را تغییر دهید
بزرگترین تغییر باید از درون ایجاد شود. بنابراین افزایش عزت نفس مهمترین است. خانه را ترک کنید
طبیعی است که پس از استراحت شما نمیخواهید از خانه خارج شوید. حتی منطقی است که شما تنهایی و صمیمیت خانه خود را ترجیح میدهید.
بهتر است هر وقت احساس ناراحتی کردید از خانه خارج شوید. قدم زدن در هوای آزاد، پیاده روی، خرید، همه چیز به شما کمک میکند تا از استراحت عبور کنید! همانطور که به شما گفتم مطمئناً رفتن به محل کار یا تحصیل ضروری خواهد بود، زیرا میتوانید حواستان را پرت کرده و فضای خانه خود را تغییر دهید.
- با دوستان خود سرگرم شوید
در صورت غلبه بر شکستهای عاشقانه، دوستان میتوانند بهترین متحدان باشند. من قبلاً به شما گفتم که میتوانید از بهترین دوست خود کمک بخواهید تا کنار شما باشد و باعث حواس پرتی شما و پیاده روی شود!
- با مکانهای جدید آشنا شوید
اگر به جای ماندن در خانه مکانهایی را برای گذران وقت خود پیدا کنید، این راهی عالی برای حواس پرتی و دور ماندن از افکار غم انگیز خواهد بود.
- بیاموزید که با خود زندگی کنید
افرادی هستند که نمیدانند چگونه تنها بمانند. شاید شما هم یکی از آنها باشید.
اگر از تنهایی و حالتان لذت ببرید، یاد میگیرید که خودتان را بشناسید و این به شما کمک میکند که در روابط بین فردی آینده خود موفقیت بیشتری کسب کنید.
آیا بعد از شکست عشقی باز هم میتوان عاشق شد؟
اگر برای یافتن عشق خود را به آغوش ناامید دیگری بیندازید، اگر برای جبران درد و رنج ناشی از شکست عشقی به سمت رابطه دیگری فرار کنید، فکر میکنید این پایان خوب باشد؟ اگر در این زمینه به کمک نیاز دارید، من به شما توصیه می کنم که مرتباً بررسی کنید. شروع یک رابطه با قلب شکسته درست است؟ با کارشناسان ما در کلینیک روانشناسی در ارتباط باشید. روانشناسان کلینیک پیروزی در تمامی روزهای هفته آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند. شما عزیزان میتوانید با برقراری ارتباط بصورت حضوری، تلفنی و آنلاین با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
عبور از شکست عشقی
برای عبور از شکست عشقی راه های مختلفی وجود دارد که هر فردی با توجه به شخصیت خود می تواند یک یا چندتا از آن ها را انجام دهد. در ادامه بهترین روش های عبور از شکست عشقی را با شما در میان می گذاریم.
- به خود اجازه غصه خوردن بدهید
روانشناسی شکست عشقی از افراد می خواهد برای غم خود سوگواری کنند. شرایط افراد در زمان شکست عشقی یکسان نیست. با این حال بهترین راهکار احساس کردن مشکل پیش آمده است. به این صورت راحت تر می توانید با غم و اتفاق رخ داده کنار بیایید.
- نیازهای خود را یادداشت کنید
می توانید با یادداشت کردن نیازهای خود از افراد دیگر بخواهید برای کنار آمدن سریع تر با این موضوع به شما کمک کنند. برای مثال می توانید هرآنچه که نیاز دارید را برروی یک کاغذ یادداشت کنید (این موارد می تواند چیزهای کوچکی مانند تلفن کردن، صحبت کردن و غیره باشد) و سپس کاغذها را به افرادی که خواستار کمک به شما هستند، بدهید.
- کتاب های خودیاری بخوانید و به پادکست گوش دهید
گوش کردن کتاب و پادکست مناسب شرایط حالتان، بسیار کمک کننده است. در حال حاضر نیز کتاب ها و پادکست های بسیار مناسبی در این زمینه تدوین شده که می تواند به افراد کمک کند. پس در اولین فرصت، لیستی از بهترین کتاب ها و پادکست ها را یادداشت کنید و آرام آرام آن ها را گوش دهید یا بخوانید.
- به دنبال کمک حرفه ای باشید
با خودتان صادق باشید، گاهی هیچ راهکاری به جز حضور در جلسات روانشناسی نمی تواند دردتان را تسکین دهد. اگر رابطه ای که تمام کردید اهمیت زیادی برایتان داشته و حالا نمی دانید چطور باید با اتمام آن کنار بیایید، می توانید از کمک یک روانشناس مناسب هم استفاده کنید. حتی همین حالا می توانید به صورت آنلاین وقت خود را برای مشاوره با کارشناسان کلینیک پیروزی رزرو کنید.
- برای رهایی از شکست عشقی، نوشتن را شروع کنید
احساسات خود را روی کاغذ بیاورید. روانشناسان معتقدند یکی از بهترین راه های مقابله با دردها نوشتن است. زیرا نوشتن انرژی دارد که به حال خوب کمک زیادی می کند. از همین حالا شروع کنید و احساسات خود را به روی کاغذ بیاورید. اگر هیچگاه این کار را انجام نداده اید در ابتدا انجام آن برایتان سخت خواهد بود، اما مدتی بعد از انجام این روش، به معجزه آن پی می برید.
- به آدم جدیدی تبدیل شوید
بعد از شکست عشقی وقت آن است که به آدمی جدید با ویژگی های جدید تبدیل شوید. می توانید با مطالعه، بررسی اشتباهات گذشته، صحبت کردن با یک روانشناس و غیره این کار را انجام دهید تا هیچگاه در آینده دوباره این چنین مشکلاتی را تجربه نکنید.
- شریک سابقتان را از شبکه های اجتماعی تان حذف کنید
شبکه های اجتماعی به افراد این امکان را می دهد تا همیشه از حال یکدیگر باخبر باشند. حال اگر شبکه اجتماعی عشق سابقتان را دنبال می کنید، یعنی هنوز نپذیرفته اید که رابطه تان تمام شده است. برای همیشه او را از ذهن و قلبتان پاک کنید. برای این کار هم لازم است هرآنچه که مربوط به اوست از زندگی خود حذف کنید. در این زمینه اولین کار حذف شبکه های اجتماعی است. با انجام این کار کمتر در معرض خبرهای مربوط به شریک عشقی سابقتان قرار می گیرید و کم کم او را فراموش می کنید.
- به یاد داشته باشید آدم های دیگری نیز وجود دارند
شاید الان که در سوگ رابطه قبلی خود هستید، تصور می کنید دنیا به آخر رسیده و دیگر هیچ چیز لذت بخشی در جهان وجود ندارد. اما فراموش نکنید چه بخواهید یا نه، کم کم با این جدایی کنار می آیید. چند سال دیگر تنها یک خاطره کوتاه از این رابطه در خاطرتان می ماند. پس این موضوع را همین حالا به خود یادآوری کنید و فراموش نکنید افراد بسیاری در سر راهتان قرار می گیرند.
چگونه از شکست عشقی جلوگیری کنیم؟
خوب، شما در حال حاضر نکاتی را دارید که به شما کمک می کند تا از یک شکست عشقی خارج شوید، اما اگر برای روابط آینده بدانید که چگونه از آن اجتناب کنید بسیار مفید خواهد بود. اگر میخواهید شکستهای عاشقانه مداوم نداشته باشید توصیههایی را که در زیر به شما نشان میدهیم فراموش نکنید!
- خودت را دوست بدار
عشقی که میتوانید به شریک زندگی خود داشته باشید باید از عشق به خودتان شروع شود. برای احساس خوشبختی کردن و کامل بودن هرگز منتظر حضور یک فرد در زندگیتان نباشید، زیرا راه را اشتباه میروید. شریک زندگی شما باید مکمل شما باشد، اما این به معنای خالی بودن یا ناقص بودن شما در صورت نبودن او نیست.
- از رابطه مراقبت کنید
اگر در رابطه هستید چیزهایی وجود دارد که باید از آنها اجتناب کنید. هیچ کس، هر چقدر هم که عاشق باشد، شخصی را که دائماً دعوا یا سرزنش کند دوست ندارد. هوشمندانه رفتار کنید و یاد بگیرید که وحشتناکترین و سختترین چیزها را با ظرافت بیان کنید.
- مراقبت از ظاهر
برای جلوگیری از شکست عشقی نکات زیر را رعایت کنید:
- هرگز مراقبت از ظاهر خود را متوقف نکنید.
- لباسهای قدیمی را دور بریزید.
- موها و ناخن های خود را درست کنید.
- لباس های خود را تمیز نگه دارید.
- خودتان را با رایحهای خوشبو معطر کنید.
جوانب مثبت شکست عشقی
- شکست عشقی به شما درس های ارزشمندی می دهد که می توانید از آن ها در زندگی آینده خود استفاده کنید.
- بعد از شکست عشقی متوجه می شوید شخصیت ارزشمندی دارید و در هر صورت باید عزت نفس خود را حفظ کنید.
- این نوع شکست باعث می شود، خودتان را مقصر همه اتفاقات زندگی ندانید.
- شکست عشقی شما را صبورتر می کند.
- شکست عشقی در ریسک پذیری بیشتر شما تاثیرگذار است.
- شکست عشقی باعث می شود، خود واقعی تان را ببینید و بیشتر برای آن وقت بگذارید.
- شکست عشقی به شما فرصت شناخت اشتباهات و خطاها را می دهد.
- شکست عشقی باعث می شود درهای دنیای جدیدی به روی شما باز شود و تجربیات جدیدی در زندگی کسب کنید.
حتما بخوانید: ” 18 ترفند موثر برای جلب محبت همسر “
سوالات متداول شکست عشقی
دلایل شکست عشقی چیست؟
مشکلات اعتماد به نفس میتواند عواملی مانند حسادت، اقتدار، رفتار نامناسب، خیانت عاطفی، خیانت جسمی / جنسی، بازیهای رابطهای، فقدان اعتبار و وابستگی، عدم حمایت عاطفی، عدم سازگاری مالی و فقدان اهداف پشتیبانی متقابل را شامل شود.
آیا جدایی میتواند باعث بیماری روانی شود؟
شکست عشقی میتواند باعث یک وضعیت بهداشت روانی شود. اضطراب و افسردگی پس از جدایی میتواند منجر به بیماری روانی شود.
آیا عشق واقعی شکست میخورد؟
عشق یک داستان نیست، با یک پایان روشن و شاد. عشق کار سختی است. سفر هرگز پایان نمییابد. اصطلاح “عشق” است که معمولاً آنقدر در دنیای ما بوجود میشود که فقط یک لحظه طول میکشد و به سرعت بیات میشود، اما عشق ، عشق واقعی برای همیشه و بدون محدودیت ادامه خواهد داشت. عشق واقعی هرگز شکست نخواهد خورد.
چگونه میتوانم رابطه خود را نجات دهم؟
روی خودتان به عنوان نفر اول کار کنید. برای محافظت و تقویت یک رابطه، هر دو شریک باید کارهایی را انجام دهند.
- از چیزهای کوچک قدردانی کنید.
- مناسبتها را کنار هم جشن بگیرید.
- در مورد شریک زندگی خود کنجکاو باشید.
چرا جدایی یا شکست عشقی دردناک است؟
ارتباطات جزو جدایی ناپذیر زندگی هر فردی هستند. زمانی که یک رابطه عاشقانه شکل می گیرد، افراد تمام احساس خود را نثار عشقشان می کنند. از طرفی هم برای داشتن آن رابطه برنامه ریزی می کنند. اما به یکباره همه چیز تمام می شود. از این رو شکست عشقی یک درد عمیق است که می تواند هر کسی را دچار رنجی بزرگ کند.
آسیب شکست عشقی برای زنان و مردان یکسان است؟
پاسخ دقیقی برای این سوال وجود ندارد، زیرا هر فردی میزان آسیب پذیری متفاوتی دارد. از طرفی هم اسیب پذیری افراد می تواند به موضوعات دیگری مانند سبک دلبستگی وابسته باشد. یعنی وابستگی هر فردی (فرقی نمی کند اقا یا خانم) بیشتر باشد بعد از اتمام یک رابطه ضربه بیشتری می خورد.
عشق یک کلمه جادویی است و دنیای ما تا زمانی که ادامه دارد رنگارنگ و پر از شادی است. اما متأسفانه، همه عشقها به ازدواج ختم نمیشوند، و برخی عشقها برای همیشه دوام ندارند. قطع روابط در این جامعه مدرن بسیار رایج شده است. مردم ممکن است به راحتی عاشق شوند. وقتی واقعاً کسی را دوست داریم و این عشق متقابل نیست، ممکن است احساس کنیم پایان جهان است. ما علاقه به کار خود را از دست میدهیم. ما خود را از دوستان و خانواده بیگانه میکنیم و در افسردگی شدید فرو میرویم. با کمی تلاش میتوانید بر غم خود غلبه کرده و دوباره زندگی را از سر گرفته و درمان افسردگی را آغاز کنید.
نکاتی برای عبور از شکست عشقی
اولین نکته برای عبور از شکست عشقی، صبر و تحمل است. فراموش نکنید گذر از یک مرحله سخت زندگی، یک شبه ممکن نیست. از این رو باید با تآمل و صبر، نکاتی که در ادامه ذکر می کنیم را رعایت کنید تا همه چیز برایتان آسان تر شود. همچنین می توانید با استفاده از مشاوره فردی، انجما این راهکارها را برای خود آسان تر کنید.
بار گذشته را حمل نکنید
پیش از هر چیزی لازم است به پذیرش برسید. با تکرار خاطرات گذشته، چیزی جز آزار روانی عایدتان نمی شود. پس گذشته را به همان روزهایی که گذشت، بسپارید و در اولین فرصت تمام اشتباهات خود و پارتنر سابقتان را ببخشید. بعد از آن نیز خود را برای شروع یک زندگی جدید آماده کنید.
علایقتان را دنبال کنید
لیستی از کارهای مورد علاقه تان که تا به حال فرصت کافی برای انجام آن ها نداشتید، تهیه کنید. این کارها می تواند شامل هر نوع سرگرمی، آموزش و غیره باشد. با تمرکز برروی کارهای جدید و لذت بخش، راحت تر می توانید از روزهای سخت خود عبور کنید.
شجاعت داشته باشید
برای عبور از این مرحله سخت زندگی خود شجاعت به خرج دهید. فراموش نکنید، همه انسان ها آنقدر شجاع نیستند که بتوانند شکست عشقی را پشت سر بگذارند؛ اما شما انسان بسیار قوی هستید و توانایی گذر از این مرحله را هم دارید. هرجایی که سست شدید و احساس کردید دیگر توانی ندارید، شجاعت و قوی بودنتان را به خود یادآوری کنید.
به نکات مثبت نگاه کنید
بعد از جدایی لازم است که روی نکات مثبت این اتفاق تمرکز کنید. فراموش نکنید که اگر رابطه قبلی مناسب بود، هیچ وقت به جدایی کشیده نمی شد پس نکات مثبت زیادی در این شکست عشقی وجود دارد که با نگاه کردن به آن ها می توانید زندگی پیش روی خود را بهتر بسازید.
سبک زندگیتان را بهتر کنید
حالا بهترین زمان برای تغییر سبک زندگی تان است. ورزش، تغذیه سالم، مدیتیشن جزو مواردی هستند که با قرار دادن آن ها در برنامه هفتگی خود می توانید تغییرات زیادی در زندگی تان ایجاد کنید.
یک عادت جدید ایجاد کنید
هرگز بیکار نمانید و خود را با عادت ها و رفتارهای جدید، مشغول کنید.
روانشناسی شکست عشقی سنین زیر ۲۲ سال
شکست عشقی در هر سن و سالی که رخ بدهد، باز هم یک اتفاق تلخ است. البته افراد زیر 22 سال و عموما نوجوان ها، هنوز از منطق کافی برای پذیرش اوضاع برخوردار نیستند، از طرفی اقتضای سنی آن ها به گونه ای است که به راحتی نمی توانند مسائل سختی چون شکست عشقی را قبول کنند. توصیه علم روانشناسی به این افراد، تمرکز برروی استعدادها و اشتغال به کارهایی جز رابطه مجدد است. افراد زیر 22 سال هنوز آنقدر جوان هستند که در آینده بتوانند فرصت هایی بهتر برای زندگی کسب کنند. والدین نیز می توانند با همدلی، مسیر پیش روی فرزند خود را راحت تر کنند.
روانشناسی شکست عشقی همراه با خیانت
شکست عشقی به خودی خود، سخت است حال اگر بر اثر اتفاقی چون خیانت رخ دهد، درد آن برای افراد سخت تر می شود. فردی که خیانت دیده، احساس بی لیاقتی را تجربه می کند و دائما از خود می پرسد چه چیزی موجب این اتفاق شده است؟
از طرفی هم این اتفاق باعث می شود خشم و عصبانیت سراسر بدن او را فرا بگیرد.
هرچند که از نظر روانشناسی هم خیانت، کاری توجیه ناپذیر است، اما هر اقدامی بعد از این اتفاق، درست نیست. فردی که مورد خیانت قرار گرفته باید خود را آرام کند، به درستی قضایا را بررسی کرده و در نهایت دلایل آن را مشخص کند. گاهی مقصر شما نیستید اما گاهی نیز رفتار شما موجب این اتفاق می شود. پس بهتر است قبل از هر اقدامی به خوبی درباره اتفاقی که رخ داده تفکر کنید.
هرچند که تجربه خیانت برای هر کسی سخت است، اما گاهی می توان زندگی گذشته را بازسازی کرد. فراموش نکنید هر تصمیمی بعد از خیانت بر زندگی آینده شما تاثیر مستقیم دارد، پس بهترین انتخاب ها را داشته باشید. برای تصمیم گیری بهتر می توانید با مشاوران آگاه مشورت کنید. خوشخبتانه کارشناسان کلینیک پیروزی نیز همیشه در این زمینه، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند. حتی می توانید به صورت آنلاین با مشاوران مجموعه پیروزی صحبت کنید.
نبایدهای شکست عشقی
انجام این کارها بعد از شکست عشقی ممنوع است
به زور خودتان را خوشحال نشان ندهید
گاهی توصیه مردم این است که خودتان را به زور هم که شده، خوشحال و سرحال نشان دهید. اما این راهکار مناسب شرایط حال شما نیست. حتی اگر در ظاهر خود را خوشحال و راضی نشان دهید در نهایت احساسات درونی تان به بدترین روش بروز پیدا می کنند. پس شرایط خود را پبذیرید و احساسات خود را بروز دهید.
خود را در غم غرق نکنید
هرچند که شادی تصنعی، چاره کار شما نیست اما با غرق شدن در غم و افسردگی هم چیزی عایدتان نمی شود. پس تمام وقت خود را با دیدن فیلم ها و موسیقی غم انگیز تلف نکنید. با این کار شرایط روحی شما از آنچه هست نیز بدتر خواهد شد. پس یک مشکل جدید به مشکلات خود اضافه نکنید.
سریعا یک فرد دیگر را جایگزین نکنید
بعضی از افراد بعد از شکست عشقی، سریعا فرد دیگری را جایگزین عشق سابق خود می کنند. در حالی که اینکار اشتباه است. زمانی که حتی دیدگاه درستی نسبت به شرایط خود ندارید با ورود به رابطه ای جدید علاوه بر اذیت کردن خودتان، طرف مقابل هم آزار می دهید. از آن گذشته بیشتر افراد در این شرایط بدترین انتخاب را دارند. همین موضوع باعث می شود اوضاع را از گذشته هم سخت تر کنند.
به جاهای خاطره انگیز نروید
به مکان هایی که خاطرات گذشته را برایتان بازسازی می کند، نروید. با این کار تنها غم خود را چندین برابر می کنید. به صورت کلی سعی کنید تا چند وقت از تمام مواردی که یادآور حال و هوای گذشته است، دوری کنید.
خودتان را از افسردگی و تنهایی مداوم نجات دهید
هرچند که نیاز به تنهایی و افسردگی، یک واکنش طبیعی بعد از شکست عشقی است اما تنهایی و دوری از جامعه شما را از زندگی باز می دارد. علاوه بر این، با این منوال افسردگی تان تبدیل به یک فاجعه بزرگ می شود. پس باید سعی کنید خودتان را نجات دهید. باز هم به آغوش جامعه برگردید و خود را با چالش های مختلف سرگرم کنید.
بدگویی نکنید
با بدگویی از شریک عشقی سابقتان، تنها درد خود را بیشتر می کنید. وقتی دائما در حال بدگویی از طرف مقابل هستید، روان خود را بهم می رییزید. علاوه بر این باعث می شوید ذهن ناخودآگاهتان شما را به خاطر انتخاب این فرد بیش از پیش سرزنش کند. پس با بدگویی کردن شرایط خود را از این که هست بدتر نکنید.
پیام های توهین آمیز نفرستید
گاهی نیز افراد بعد از شکستن عشقی، شروع به فرستادن پیام های توهین آمیز می کنند. این کار تنها شخصیت شما را پایین می آورد. بهتر است برای مقابله با این موضوع مدیریت هیجان را بیاموزید.
آسیب شکست عشقی
اگر افراد کنترلی روی شرایط خود نداشته باشند، عوارض و آسیب های شکست عشقی، برایشان بسیار سهمگین خواهد بود. بعضی از مهم ترین آسیب های شکست عشقی عبارت اند از:
- نگرانی درباره قضاوت اطرافیان بعد از جدایی
- افسردگی ناشی از شکست عشقی
- بی اعتمادی و بدبینی نسبت به افراد و موقعیت های مختلف
- احتمال خودکشی فرد
- عوارض جسمی ناشی از خشم و عصبانیت مانند سردرد مزمن، فشار خون بالا
- مصرف سیگار و الکل و سایر مواد اعتیادآور
سلام. وقتتون بخیر. برای گرفتن نوبت مشاوره با روانشناس باید چکار کنیم؟
سلام
با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید تا متخصصین کلینیک پیروزی راهنماییتون کنند