افسردگی نامرئی

این روزها کلمه افسردگی را زیاد می شنویم، این طورمی توان گفت که بخشی از زندگی مدرن شده است. به طوری که بر روی فکر، عمل و احساسات شخص تاثیر مخربی می گذارد. فکر کنید از یک بیماری مزمن مدام رنج می برید که همیشه باعث می شود حس ناتوانی داشته باشید، به طوری که با انجام هر کاری باعث ناراحتی و درد شما می شود و هر لحظه این درد و ناراحتی در ذهن شماست. این تنش درونی که که در وجود شماست و هر لحظه به مبارزه با آن هستید باعث می شود تا از نظر سطح انرژی کم بیاورید و در نهایت در انجام فعالیت های روزانه کم توان شوید. با همه این توضیحات ممکن است کسانی از بیرون به شما نگاه کنند و هیچ گونه علائمی در شما نبینند. در حالی که شما از نوعی افسردگی نامرئی رنج می برید. لازم است بگوییم که شما می توانید در کنار راه هایی که برای بهبود کار خود می توانید انجام دهید از یک مشاوره فردی خوب در تهران نیز کمک بگیرید تا مشکلات شما را سریعا ریشه یابی کند و در راستای بهبود آن شما را راهنمایی کند.
افسردگی چیست؟
ناراحتی و داشتن غم به مدت طولاتی و بی ذوقی به اموری که قبلا دوست شان داشتید، خستگی مداوم و حالت هایی از این دست می تواند نشانه های افسردگی باشد. این نوع علائم، احساسات، افکار و رفتار ما را عوض می کند. افسردگی می تواند با اختلالات هیجانی و جسمی همراه باشد.
مشکلات افسردگی یک ضعف نیست که با چند روز استراحت برطرف شود بلکه باید پیگیری و درمان طولانی مدت و مراقبت مداوم داشته باشد. اما نگران این موضوع باشید، همه ما می توانیم افسردگی نامرئی را شکست بدهیم.
افسردگی نامرئی چیست؟
عارضه های نامرئی یک بیماری است که هیچ گونه نشانه و علائمی ندارد، اشخاصی که به این بیماری ها دچار می شوند، ممکن است علائمی مانند سرگیجه، خستگی، درد، ضعف و یا مشکلاتی در خصوص سلامت روان داشته باشند. با وجود اینکه ممکن است شرایط بدی را برای فرد به وجود بی آورد و تاثیر بدی روی شخص بگذارد، اما هیچ نشانه آشکاری را برای افرادی که از بیرون تماشاگر هستند را ندارد.
هر چقدر زودتر به داد افسردگی برسیم، راحتر می شود افسردگی نامرئی را درمان کنیم و زمان بیشتری از زندگی لذت ببریم.
- اولین قدم برای درمان افسردگی نامرئی، شناخت علائم افسردگی است.
- داشتن احساس غم و ناامیدی
- زود عصبانی شدن و ناراحتی از مشکلات پیش پا افتاد
- بی علاقه گی و بی ذوقی به کارهای که قبلا برایمان با ارزش بودن
- اختلال در خواب ( زیاد خوابیدن، کم خوابیدن )
- مدام احساس خستگی و یا کمبود انرژی بدون انجام دادن کارهای سنگین
- اختلال در اشتها ( پرخوری و یا کم خوری بدون دلیل )
- استرس و اضطراب
- داشتن احساس گناه برای انجام کارهای کوچک
- کاهش قدرت و تصمیم گیری
- فکرهای منفی مانند خودکوشی
- دردهای جسمس بدون دلیل
بیشتر بخوانیم : ” افسردگی بعد از کرونا “
آشنایی با انواع افسردگی نامرئی
افسردگی به شکل های مختلفی بروز می کند، اطلاع داشتن از نوع افسردگی که به آن مبتلا هستید می تواند به شما در در مدیریت علائم و درمان کمک کند.
افسردگی شدید:
این نوع از افسردگی نسبت به سایر افسردگی های خفیف و متوسط شیوع بسیار کمتری داشته ولی علائم شدیدی دارد.
افسردگی آتیپیک:
افسردگی آتیپیک، زیر شاخه افسردگی حاد است که علائم آن الگوی خاصی دارد. این نوع افسردگی به روش های درمانی و داروها، پاسخ مثبت نشان می دهد. به همین خاطر تشخیص دقیق آن می تواند مفید باشد.
افسردگی خویی یا دیستایمی:
این نوع از افسردگی خفیف است و علائم آن این است که شخص در کل روز احساس افسردگی خفیف و متوسط دارد و ممکن است در بعضی از روزها حال خوبی هم داشته باشد.
چند روش اصولی درمانی غیر دارویی برای افسردگی نامرئی
درمان روانکاوانه: این نوع از درمان مختص به روانکاوی است. هدف اصلی درمان روانکاوانه تغییر شخصیت بیمار است، در واقع درمان روانکاوانه به دنبال کاهش نشانه ها نیست بلکه با برخی از تکنیک های خاص اعتماد میان فردی بیمار، روش های ارتباط گیری، مکانیسم های سازگاری و مدارا، رو به رو شدن با مشکلات و هیجانات و … را بالا می برند. این روند درمان طولانی مدت است.
رفتار درمانی: در این نوع از روش به شخص افسرده رفتارهایی آموزش داده می شود که فرد با انجام دادن آن ها بتواند از جامعه بازخورد مثبت بگیرد. در واقع فرض بر این است که با ین کار الگوهای غیر اخلاقی گذشته فرد که باعث طرد شدن او بود از بین برود. در این صورت فرد احساس بهتری پیدا می کند و نسیت به گذشته فعال تر می شود.
شناخت درمانی: شناخت درمانی با تاکید بر نحوه تفکر افراد، مشکلات افسردگی راه توجیه کرده و توضیح می دهد. در واقع در شناخت درمانی فرض بر این است که شخص افسرده یک سری افکار ناکارآمد دارد و همیشه ار این الگوها در زندگی خود استفاده می کند. این الگوهای ناکارآمد باعث ایجاد احساس غم در شخص می شود و در آخر به افسردگی منجر می شود.
درمان بین فردی: درمان بین فردی بر روی روابط بین فردی شخص تاثیر مستقیم می گذارد. در واقع فرض بر این است که درمان بین فردی، مشکلات ارتباطی فرد افسرده باعث به وجود آمدن و تداوم نشانه های افسردگی شده و این مشکلات ریشه در کودکی شخص است. در واقع در این نوع از درمان یک سری از مهارت های مانند جرات مندی آموزش داده می شود و بسیار موثر در درمان است.
خانواده درمانی: این نوع از درمان از روش های درمانی اصلی نمی باشد. ولی در زمان هایی که خانواده شخص در تداوم و یا شکل گیری نشانه های او بسیار می تواند مفید باشند. با خانواده درمانی شخص حمایت مورد نیازش را به دست می آورد و اکثر فرایندهای غلط خانوادگی اش را درست می کند و همین امر در بهبودی او تاثیر گذار می باشد.
روش های خانگی برای کنترل و درمان افسردگی نامرئی
- همیشه شاد و خوش باشید و به چیزهایی که در اطرافتان می گذرد توجه نکنید
- پر جنب و جوش باشید
- سرگرمی برای خود ایجاد کنید
- هم صحبت مثبت داشته باشید
- راجب مشکلات خود صحبت کنید و اگر دوست دارید گریه کنید
- علت افسردگی را پیدا کنید
- تلاش خود را انجام دهید و واقع بین باشید
- ورزش روزانه داشته باشید
- نقاشی کنید
- یک کار کسل کننده را پیدا کنید و آن را انجام دهید
- مشغله های خود را کم کنید
- تصمیمات مهم نگیرید
- با دیگران با احترام رفتار کنید
- خیلی وارد فروشگاه های بزرگ نشوید
- سراغ یخچال نروید
- بنویسید و بنویسید
- سعی کنید تغذیه سالم داشته باشید
- به اندازه کافی بخوابید
- درباره افسردگی نامرئی خود اطلاعات داشته باشید
- تا می توانید استرس را از خود دور کنید
آیا ممکن است افسردگی نامرئی خود به خود رفع شود؟
ممکن است دوره افسردگی خود به خود برطرف شود اما در بهترین حالت این وضعیت چند ماه طول می کشد و در این مدت آسیب قابل توجهی به مغز و زندگی وارد می کند. به باور متخصصان، التهابی که در اثر افسردگی رخ می دهد به مرور زمان باعث زوال اعصاب میشود. این چرخه به تغییرات پاتولوژیک در مغز دامن می زند. بطوری که بهبود یافتن فرد از افسردگی و درمان ناراحتی اعصاب در آینده سخت تر خواهد شد.
مشکلات و فشارهای ناشی از سبک زندگی امروزی ممکن است هر کسی را به بیماری افسردگی مبتلا کند. افسردگی به راحتی خودش را مخفی میکند. شناختن آن نیاز به دقت بالا دارد. نسبت به حال خود و اطرافیان خود دقیق باشیم. اگر نشانههای افسردگی را در خودمان میبینیم به جای انکار یا پنهان کردن آن با ساختن عادتهای ساده مثل ورزش، تغذیه سالم و مراجعه به روانپزشک و یا کلینیک پیروزی مصرف داروهای تجویز شده، افسردگی را شناسایی کنیم و شکست دهیم.