افسردگی بعد از کرونا

داشتن استرس، نگرانی، اضطراب، ترس در زندگی چیزی بدی نیست، اتقاقا می تواند به شما کمک هم کند و شخص را برای مقابله با مشکلات زندگی آماده کند و همین امر باعث می شود برای خود برنامه زیری داشته باشید. اما زمانی که این نگرانی ها، ترس ها، بیشتر شود و مداوم باشد از حالت عادی خارج می شود و حالت بیمارگونه به خود می گیرد و واکنش های مختلفی از جمله عاطفی، جسمانی، رفتاری را به راه می اندازد. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره افسردگی بعد از کرونا، علائم آن و… بیشتر صحبت کنیم. لازم است در همین ابتدا بگوییم که در صورت نیاز به جلسات مشاوره و صرفه جویی در زمان می توانید سریعا با انجام مشاوره آنلاین روانشناسی به حل مشکل خود بپردازید.
افسردگی چیست؟
افسردگی یک مشکل شایع اما بسیار جدی است. این مشکلات باعث به وجود آمدن خلل در زندگی روزمره شخص می شود و باعث به وجود آمدن احساسات منفی مانند ناامیدی، غم، استرس، اضطراب در فرد می شود. افسردگی بر روی فکر و احساسات فرد تاثیر می گذارد و زندگی شخص را به طور کلی مختل می کند. زمانی که علائم افسردگی در فرد بیش از دو هفته زمان ببرد بهتر است که به یک روانپزشک مراجعه کند و از او کمک بخواهد. نکته قابل توجه برای افرادی که دچار افسردگی هستند بدانند که علائم و احساسات فعلی آنها فقط به خاطر بیماری افسردگی است و نه خود واقعی آنها. اصلا مهم نیست که چه میزان احساس غم، ناراحتی، افسردگی دارید، با درک درست از علل و درمان آن می توانید اولین قدم برای داشتن احساس بهتر و غلبه کردن با مشکلات تلاش کنید.
علائم افسردگی بعد از کرونا
- غم و ناراحتی مداوم
- از دست دادن شوق و علاقه نسبت به کارهای که قبلا ازشون لذت می بردید
- تغییر اشتها ( پرخوری، کم خوری )
- تغییر در الگوی خواب ( خواب زیاد، کم خوابی)
- مشکل در تصمیم گیری
- پرخاشگری و عصبانیت زیاد
- داشتن احساس گناه
- بی حوصله گی و بی انگیزگی
- میل به تنهایی و انزوا
- فکر کردن به خودکشی و یا اقدام به آن
البته باید گفت که این علائم باید بیشتر از دو هفته طول بکشد و تغییراتی در عملکرد قبلی فرد به وجود آمده باشد.
این مورد را در نظر داشته باشید که قبل از تشخیص افسردگی بعد از کرونا، باید یک سری مسائل پزشکی را بررسی کنید چرا که مشکلات کمبود ویتامین، کمبود آهن، تیروئید و … هم می تواند علائمی از افسردگی باشد.
افسردگی بعد از کرونا ممکن است در هز زمانی اتفاق بیفتد و معمولا خانم ها بیشتر از آقایون دچار افسردگی می شوند.
در ضمن احتمال افسردگی برای کسانی که بستگان درجه یک خود را از دست داده اند بیشتر است.
بیشتر بخوانیم : درمان بی خوابی ناشی از افسردگی
درمان افسردگی بعد از کرونا
مهم ترین نکته در درمان افسردگی بعد از کرونا این است که بیمار باید در روند درمان خود نقش فعالی داشته باشد و یک بیمار منفعل نمی تواند به نتایج خوبی دست پیدا کند. پس بیمار باید اطلاع درستی از بیماری خود داشته باشد و همچنین تمایل شخصی او نجات از افسردگی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
استفاده از رژیم غذایی سالم که سرشار از میوه و سبزیجات است و پرهیز از قند و چربی دوری کردن از الکل و دخانیات، داشتن یک برنامه درست برای خوابیدن در یک ساعت مشخص و بیدار شدن در یک ساعت خاص و به طور کلی بهبود وضعیت ساعت فیزیولوزیک بدن، نخوابیدن در روز، داشتن یک ورزش مشخص، پیاده روی، ارتباط بیشتر با دوستان و فاصله گرفتن از افراد منفی، می تواند به درمان و کنترل علائم افسردگی بسیار کمک کند.
اهمیت افسردگی بعد از کرونا
متاسفانه باید گفت کسانی که به کرونا مبتلا شده بودند و بهبود پیدا کردن، تازه وارد مرحله دوم خود به نام افسردگی وارد می شوند. مخصوصا کسانی که در بخش ای سی یو بستری بودن، ممکن است که بیشتر دچار افسردگی بعد از کرونا شوند.
از دست دادن بستگان و عزیزان و تنهایی، ترس از مبتلا شدن به کرونا و … همه به اندازه ای هستند که افسردگی را بیشتر کند.
اشخاصی که سابقه بیماری روانی را دارند، بیشتر در معرض افسردگی بعد از ابتلا به کرونا دارن.
از کجا بفهمیم که به افسردگی بعد از کرونا مبتلا شده ایم؟
ممکن است شما هم به دلیل ابتلا به کرونا و یا شرایط زندگی، احساس اضطراب و استرس یا ناراحتی کنید. البته باید گفت این نوع از احساسات طبیعی است و لازم نیست که بترسید، به راحتی می توانید به یک پزشک متخصص یا روانپزشک مراجعه کنید و تغییراتی که در شما به وجود آمده را برایش شرح دهید و از او کمک بخواهید.
راه های کاهش احتمال ابتلا به افسردگی در خود
- واکسن زدن علاوه بر اینکه بر مصونیت جسمی و احساس امنیت روانی برای خودت و دیگران ایجاد می کند.
- ماسک زدن و فاصله اجتماعی را رعایت کنید، چون باعث می شود توی ذهن خود ترس از ابتلای مجدد رو نداشته باشید.
- هوای دیگران را داشته باشید.
- ورزش مداوم و فعالیت بدنی داشته باشید.
- مصرف الکل و دخانیات را کنار بگذارید.
- افکار مثبت داشته باشید.
- کارهای هنری انجام دهید
- آشپزی کنید
- بی دلیل بخندید
- عبادت کنید
- اخبار را دنبال نکنید
- اهنگ های مثبت گوش کنید
علائم افسردگی بعد از کرونا در افراد مختلف
علائم افسردگی و یا استرس در افراد مختلف و متفاوت است. این علائم از نشانه های فیزیکی گرفته تا عوارض روحی شدیدی که خلقی یات فرد را تحت دگرگونی قرار می دهند، متفاوت است.
از جمله واکنش های فیزیکی افسردگی بعد از کرونا می توان به مواردی همچون:تعریق زیاد، ضربان قلب، خشک شدن دهان، به لرزش افتادن اندام ها، کند یا تند شدن تنفس، سرگیجه، تکرر ادرار، احساس کسالت، خستگی مفرط، احساس بی قراری، اخلال در خواب، تغیر در روند غذا خوردن، ناراحتی های گوارشی، گرفتگی عضلات و …
اکثر ما تو این دوران با مشکلات و چالش های زیادی روبرو شدیم که خیلی سخت و استرس زا بودن و باعث تجربه های تلخ و دردناک شدن. از طرف دیگرقرنطینه های اجتماعی و تنهایی، تو خیلی ها باعث احساس تنهایی شد و زمانی که احساس تنهایی طولانی می شود احتمال افسردگی بالاتر می رود.
اما کاری که همه ما باید انجام دهیم این است که حواسمون به همدیگر باشد و از هم حمایت کنیم و با رعایت نکات بهداشتی با هم ارتباطات ایمن برقرار کنیم تا زمانی که بتوانیم خطر درگیری با افسردگی بعد از کرونا رو کم کنیم.
سخن پایانی
افسردگی مانند یک قاتل نامرئی به جان انسان امروز افتاده است بنابراین کسب اطلاعات بیشتر برای شناخت بالاتر نسبت به این بیماری بسیار مهم است. این روزها بیماری کرونا خود باعث تشدید بروز افسردگی در جوامع انسانی شده است. با بالا بردن سطح آگاهی جامعه به سهم خود به مقابله با این معضل سلامتی بپردازد. اگر همه یا چند مورد از علائم گفته شده در این جا را تجربه کرده اید یا اگر به تازگی از شر ویروس کرونا راحت شده اید، توصیه می کنیم حتما برای چکاپ بیشتر به یک روانپزشک مراجعه کنید.
برای دریافت نوبت حضوری و یا مشاوره تلفنی با روانپزشک ما در کلینیک پیروزی تماس بگیرید..