اشتباهات رایج والدین در تربیت کودکان

اشتباهات رایج والدین در تربیت کودکان می تواند صدمات بسیاری را به فرزند شما برساند. والدین معمولاً نمی خواهند اشتباه کنند. هرچند اغلب، آنها فقط به “غریزه والدین” خود اعتماد می کنند و سعی نمی کنند در مورد مسائل و مشکلات رایج والدین کمک بگیرند. متأسفانه، بسیاری از ما به طور غریزی قادر به دانستن این نیستیم که در هر موقعیتی که به عنوان پدر و مادر با آن روبرو هستیم، باید چه کار کنیم و همه ما می توانیم هر از گاهی اشتباه کنیم. یادگیری برای غلبه بر این 10 اشتباه رایج والدین، شما را در رسیدن به یک پدر و مادر موثرتر راهنمایی می کند. پس با ما همراه باشید.
10 اشتباه رایج والدین در تربیت کودکان
1. به فرزندان خود وقت کافی و با کیفیت نمی دهند.
از مهمترین اشتباهات رایج والدین در تربیت کودکان صرف نکردن اوقات با آن هاست. والدین همیشه در حال هجوم هستند و با کار، شغل در خانه به کودکان توجه نمی کنند، تلفن های همراه و فیس بوک را چک می کنند، تلویزیون تماشا می کنند و غیره. کودکان حداقل به مدت 15 دقیقه در روز به توجه ما نیاز دارند. آنها باید بدانند که اگر مشکلی آنها را آزار می دهد، هر روز که آماده می شوند فرصتی برای گفتگو در مورد آن وجود دارد. آنها به والدین نیاز دارند تا با آنها بازی کنند تا بتوانند یاد بگیرند چگونه با دیگران بازی کنند. آنها به والدین نیاز دارند تا به آنها گوش فرا دهند و به آنها کمک کنند تا دنیا و نحوه کار آن را درک کنند. کودکان به والدین احتیاج دارند که اولویت خود را تعیین کنند، نه اینکه نیمه چشم به تلویزیون یا تلفن همراهشان باشند یا به کارهای دیگری که می توانند هنگام صحبت یا بازی با آنها انجام دهند فکر کنند.
2. انتظار نداریم که کودکان در خانه کمک کنند.
والدین به طور مکرر احساس می کنند که باید همه کارها را برای فرزندان خود انجام دهند. والدین باید فرزندان خود را آموزش دهند تا در خانه کمک کنند و مشکلات خود را برطرف کنند. والدین باید بدانند که نقش آنها تربیت كودكانی مفید و مستقل است كه از اخلاق كاری خوبی برخوردار هستند و می توانند به جامعه كمك كنند. دادن پول جیبی “فقط به این دلیل که آنها زنده هستند” به کودکان کمک می کند احساس کنند که به جای داشتن پول، حق پول دارند.
3. انجام ندادن کارها با هم به عنوان یک خانواده.
کودکان از کنار هم بودن در کنار خانواده خود چیزهای زیادی می آموزند. آنها مهارت های اجتماعی، نحوه کنار هم قرار گرفتن و چگونگی بحث در مورد مسائل مهم را با بزرگسالان فرا می گیرند. زمان صرف غذا، زمان مناسبی برای گفتگو و به اشتراک گذاشتن درباره آنچه برای هر یک از اعضای خانواده می گذرد است. گردش و تفریح در کنار هم به کودک کمک می کند احساس لذت و احساس تعلق واقعی داشته باشد.
4. وقت خود را صرف شارژ مجدد باتری خود نکنند.
بسیاری از والدین کاملاً نیازهای خود را نادیده می گیرند و آنقدر وقت را صرف تأمین نیازهای درک شده فرزندان می کنند که قادر به مراقبت از خود نیستند. هر کس برای انجام کاری که دوست دارد به زمانی نیاز دارد حتی اگر فقط چند ساعت در هفته باشد. کمی وقت برای خودتان بگذارید به شما کمک می کند انرژی تازه ای برای کنار آمدن با خواسته های فرزندپروری داشته باشید. البته، برخی والدین هستند که نیازهای فرزندان خود را برآورده نمی کنند، زیرا آنها وقت زیادی را صرف تمرکز بر روی خود می کنند شما باید به یک حد وسط برسید.
5. با شریک زندگی خود وقت نمی گذرانید.
فرزندان از داشتن پدر و مادر سود می برند. بسیاری از والدین پس از بچه دار شدن، کاملاً بر روی نیازهای کودکان تمرکز می کنند و فراموش می کنند که آنها یک زوج هستند که به تنهایی نیاز بزرگسالان را دارند. گذراندن وقت با شریک زندگی خود به کودکان نشان می دهد والدین آنها برای برقراری ارتباط مجدد و داشتن وقت به زمان نیاز دارند. همچنین به شما فرصت می دهد تا در مورد راه حل های مشکلات و قوانین و اینکه چگونه می توانید در والدین خود ثابت قدم باشید بحث کنید. نه تنها والدین احساس نزدیکی به یکدیگر دارند بلکه می توانند عشق خود را زنده نگه دارند و راه های آرامش و تفریح پیدا کنند.
6. عدم تعیین و اجرای مرزها.
بسیاری از والدین نمی دانند که چگونه قوانینی وضع کنند و به کودکان کمک کنند تا آنها را رعایت کنند. بعضی از والدین خاطرات ناخوشایندی از قوانینی دارند که در کودکی وضع شده اند و احساس می کنند با اجازه دادن به فرزندانشان لطف می کنند. با این حال بسیاری از کودکان با احساس استحقاق بزرگ می شوند. کودکان احساس می کنند که نیازهای آنها مهمترین نیازهای خانواده است و آنها برای رسیدن به راه خود عمل می کنند. نتیجه: کودکان بد رفتاری که خودخواه هستند و بودن با آنها خیلی خوب نیست. والدین (و به ویژه پدران) باید بیاموزند که چگونه انتظارات زیادی از فرزندان خود داشته باشند و چگونه این قوانین را با عشق و دلسوزی اجرا کنند. پاداش برای رفتار خوب و عواقب طبیعی برای انتخاب های نادرست برای کمک به کودکان در یادگیری دستورالعمل ها ضروری است. فقط عواقب تهدید آمیز را دارید که آماده پیگیری آن هستید. و در پیگیری هر بار ثابت قدم باشید. اما به یاد داشته باشید اگر قرار است کودکان به قوانینی احترام بگذارند که باید با والدین خود رابطه خوبی داشته باشند در غیر این صورت کینه توز و سرکش بزرگ می شوند.
7. توجه نکردن به کودکان برای رفتار خوب.
از اشتباهات رایج والدین در تربیت کودکان توجه نکردن به کودکان برای رفتار خوب است. بنابراین بسیاری از والدین اشتباه می کنند که نق زدن، ناله و انتقاد می کنند، و سپس وقتی فرزندانشان کار درستی انجام می دهند، هیچ حرفی نمی زنند زیرا از آنها انتظار دارند این کار را انجام دهند! والدین اگر به فرزندان خود توجه درست نشان دهند و هر کار کوچکی را که انجام می دهند درست ببینند، نگرش خوب، کمی تلاش یا پیشرفت جزئی از خود نشان دهند، بسیار بهتر عمل می کنند. همچنین بهتر است آنها متوجه چیزهای بد نشوند بلکه در مورد کارهای کوچکی که در این بین انجام می دهند اظهارنظر کنند. اگر والدین این کار را انجام دهند، فرزندانشان احساس انگیزه بیشتری برای انجام کار صحیح می کنند و احتمال همکاری با والدین بسیار بیشتر است.
8. عدم کمک به کودکان در برخورد مناسب با احساساتشان.
کودکان طیف کاملی از احساسات را دارند. و درک نادرست این موضوع اشتباهات رایج والدین در تربیت کودکان است. آنها ممکن است غمگین، عصبانی، حسود، ناامید شده باشند درست مثل بزرگسالان. با این حال، کودکان همیشه نمی دانند چه احساسی را احساس می کنند یا چگونه می توانند به طور مناسب با آن کنار بیایند. والدین باید به فرزندان خود کمک کنند تا احساسات خود را برچسب بزنند و بگویند ” حدس می زنم از این عصبانی هستی، من فکر می کنم که از این موضوع کمی ناراحت هستی …” کودکان نیز باید بدانند چگونه احساسات خود را کنترل کنند. بنابراین والدین باید به کودکان بیاموزند که مودبانه و قاطعانه آنچه را که می خواهند بپرسند. آنها همچنین باید روش های کنترل احساسات خود را به آنها بیاموزند. یکی دیگر از اشتباهات رایج والدین در تربیت کودکان این است که مشکلات فرزندان خود را می شنوند و سپس به آنها می گویند که در این مورد دقیقا چه کاری انجام دهند و یا خودشان آن را حل می کنند. اگر می خواهیم کودکان مستقل باشند باید به آنها کمک کنیم تا مشکلات خودشان را حل کنند تا وقتی که ما کنار آن ها نیستیم بتوانند با مشکلات برخورد مناسب داشته باشند.
9. الگوی خوبی نبودن.
الگوی خوبی نبودن از اشتباهات رایج والدین در تربیت کودکان است. کودکان آنچه را که می بینند کپی می کنند. اگر یک فرد بزرگسال می خواهد کودکش شاد، دوست داشتنی، متفکر و محترمانه بزرگ شود، باید رفتاری را که می خواهند فرزندانش رشد دهند نشان دهد. بعضی از والدین مرتباً قوانین خانه را زیر پا می گذارند. ما هر روز در مورد مدیریت خشم به کودکان خود یاد می دهیم. ما به آنها نشان می دهیم که بلند کردن صدا و استفاده از زور برای کنترل دیگران قابل قبول نیست. بزرگسالان باید یاد بگیرند که آرامش خود را حفظ کنند تا بتوانند برای مدیریت رفتار فرزندان خود به تکنیک های موثرتر فرزندپروری دسترسی پیدا کنند. تا زمانی که والدین نتوانند خشم خود را کنترل کنند، هرگز احترام فرزندان خود را کسب نخواهند کرد. اگر کودکان از ترس تنبیه کارهایی انجام دهند و نه از اشتباهات خود درس بگیرند، هرگز قطب نمای اخلاقی درونی نخواهند داشت.
حتما بخوانید: ” کارگاه روانشناسی فرزند پروری و لذت فرزند داشتن “
10. اجازه دادن به عادت های ضعیف.
کودکان به خواب کافی، تغذیه مناسب، ورزش منظم و محدودیت برای زمانی که در مقابل صفحه نمایش می گذرانند لازم دارند. بسیاری از والدین با اجازه دادن به فرزندان خود برای انجام کارهایی که می دانند برای آنها خوب نیست، در اصول کار شکست می خورند. اگر می خواهیم كودكانی سالم و متعادل تربیت كنیم، والدین باید به مصالح كودكانشان تصمیمات قاطع بگیرند و به آنها پایبند باشند. اگر شما می خواهید به کودکان خود یک طرح سالم برای زندگی بدهید و از تبدیل شدن فرزندتان به فردی چاق با اعتیاد به تلویزیون، فیس بوک یا بازی جلوگیری کنید یک بار دیگر الگوی عادت های خوب ضروری است!
اگر می خواهید رفتار کودک خود را درک کرده و هر مشکلی را که به طور موثر و با اطمینان تجربه می کند حل کنید، لطفاً هم اکنون با کلینیک پیروزی، بهترین کلینیک روانشناسی شرق تهران از طریق شماره تلفن های درج شده تماس حاصل فرمایید. کارشناسان ما می توانند با ارائه مشاوره کودک به شما عزیزان شما را در تربیت فرزندانتان یاری دهند.
جمع بندی
شما عزیزان می توانید با بررسی اشتباهات رایج والدین در تربیت کودکان، فرزند پروری موفق تری داشته باشید. والدین بودن یک کار تمام وقت بدون آموزش و نظارت است. مطمئناً همه اشتباه می کنند. اما نیازی به غصه نیست. فرزندپروری فرایندی تکاملی است. شما روز به روز، سال به سال به آن تبدیل می شوید. سعی کنید از اشتباهات خود درس بگیرید و پیشرفت کنید. همچنین می توانید برای آشنایی بیشتر با اشتباهات رایج والدین در تربیت کودکان و راه حل های آن ها با کارشناسان ما در ارتباط باشید. شما می توانید با انجام مشاوره به صورت حضوری و تلفنی و همچنین مشاوره آنلاین روانشناسی از خدمات کلینیک پیروزی بهره مند شوید.